آیا گره گردشگری ایران و مصر باز می‌شود؟

فرهنگ

97226
string(784) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"337.5","_w":"600","_y":"24.991851368970014","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1404\/02\/16\/ce3c509351f52961aa3c420216e61309.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 106.667px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-6.66449px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" آیا گره گردشگری ایران و مصر باز می‌شود؟

جمعیت مصر بیش از ۱۱۴ میلیون نفر است که براساس پیش‌بینی‌های کارشناسان گردشگری اگر فقط ۲ درصد به ایران سفر کنند و هر مسافر تنها یک‌هزار دلار هزینه سفر کند، سالانه ۲ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری خواهد داشت.

ایران آنلاین: در سال ۱۴۰۲ بخش خصوصی در راستای احیای روابط تهران و قاهره پس از چهار دهه برای تبادل گردشگر با همتایان خود تفاهمنامه‌ای را منعقد کردند که به دلایل مختلف به نتیجه نرسید، با توجه به تناسبات دینی، تمدنی و فرهنگی مشترک بین دو کشور برقراری ارتباط می‌تواند باعث توسعه کشورها شود.

به گزارش ایرنا،‌ اکنون عزم دولتمران و بخش خصوصی برقراری ارتباط بین دو کشور است، هرچند شهروندان مصری می‌توانند بدون دریافت روادید به مدت ۲۰ روز به ایران سفر کنند. احمد عیسی وزیر گردشگری مصر هم در فروردین سال ۱۴۰۲ در یک نشست خبری اعلام کرد که به شهروندان چین، هند، ترکیه، ایران، مراکش و الجزایر ویزای گردشگری می‌دهد و تاکید کرده بود که شهروندان ایرانی تنها از طریق شرکت‌های گردشگری می‌توانند وارد مصر شوند و براساس آن اظهارات و تایید رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره، سفر شهروندان ایرانی به «جنوب سینا» و «شرم‌الشیخ» محدود بود.

سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جمهوری اسلامی ایران، امروز ۱۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ برای شرکت در چهارمین نشست وزرای گردشگری دی‌هشت وارد قاهره شده است. این سفر نه‌تنها تداوم‌بخش روابط فرهنگی تهران و قاهره در مسیر عقلانیت و هم‌گرایی است، بلکه می‌تواند سرآغازی برای فصلی نوین در مناسبات منطقه‌ای ایران، بر پایه اعتماد، تمدن و تعامل نخبگانی باشد.

گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه (D-۸)، گروهی اقتصادی متشکل از هشت کشور در حال توسعهٔ اسلامی شامل ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است. مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است که این بستر جمعتی می‌تواند فرصت‌های بسیاری را برای صنعت گردشگری فراهم کند. این درحالی است که مهمترین بناهای تاریخی جهان در این مناطق وجود دارد.

با توجه به ویژگی‌های تمدنی و جاذبه‌های گردشگری تاریخی و فرهنگی، روابط گردشگری با مصر حتما یکی از فرصت های جذاب میان ملت‌های دو کشور است. هرچند گردشگری ایران و مصر چند سالی است میان فعالان حوزه گردشگری و علاقه مندان به سفر مطرح شده و بخش خصوصی مذاکراتی را با همتایان مصری خود آغاز کرده است ولی همچنان گره ای است که گشوده نشده است.
اگر چه به ظاهر منعی برای توسعه روابط تجاری و همکاری بخش خصوصی ایران با مصر وجود ندارد و مذاکرات در سایه نظارت و اطلاع دستگاه‌های دولتی مرتبط انجام می‌شود، اما رسمیت بخشیدن به آغاز روابط گردشگری دو کشور منوط به تصمیم سیاسی و دیپلماتیک تهران-قاهره است.

حرمت الله رفیعی رئیس انجمن دفاتر خدماتی مسافرت هوایی و جهانگردی ایران به نمایندگی از بخش خصوصی در سال ۱۴۰۲ مقدمات و مذاکراتی را برای همکاری بخش خصوصی آغاز کرده بود. وی در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دعوت همتای خود دوبار به مصر دعوت شدم، دور اول مذاکرات در شرم الشیخ شهر ساحلی در نوک جنوبی شبه‌جزیره سینا در مصر جایی که تمام مراسم ها و برنامه های رسمی این کشور در آنجا برگزار می شود، انجام شد اما مذاکرات دوم به درخواست بنده در قاهره برگزار و بعد از مطرح شدن دغدغه های دو طرف با ملاحضات مورد نظر تفاهمنامه همکاری برای تبادل گردشگر منعقد شد. بعد از مکان های تاریخی، مذهبی و بازار مصر دیدن کردم.

وی افزود: بعد از انعقاد قرارداد وزارت امور خارجه وقت ایران اصل توافقنامه و سفر را تکذیب و به بنده اعلام کردند چرا بخش خصوصی به این بحث ورود پیدا کرده است در صورتی که قبل از سفر به مصر موضوع را در یک جلسه با همتایان خود و مسئولان دولتی مطرح کرده بودم و در این زمینه به تفاهم رسیده بودیم اما مشکلات دیپلماتیک همچنان وجود داشت.

رفیعی با بیان اینکه، اکنون صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آن تفاهمنامه را با خود به مصر برده است، ادامه داد: بین ایران و مصر تناسبات دینی، تمدنی و فرهنگی وجود دارد و باید روابط بین دو کشور برقرار شود. یکی مقامات عمان که خدمت رهبر معظم انقلاب رفته بودند و ایشان فرمودند «باید با کشورهای اسلامی رابطه برقرار کنیم»، روز گذشته نیز بر این موضوع تاکید کردند. برقراری ارتباط بین ایران و مصر خواست حاکمیت، دولت و بخش خصوصی است.

۲ میلیارد دلار فرصت گردشگری مصریان به ایران

رئیس انجمن دفاتر خدماتی مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: جمعیت مصر بیش از ۱۱۴ میلیون است و اگر ۲ تا ۵ درصد این جمعیت به ایران سفر کنند سالانه بیش از ۲ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر فقط از مصر وارد کشور خواهد شد. این در حالیست که هر گردشگر خارجی حداقل یک‌هزار دلار ارز وارد کشور می‌کند و اگر سالانه فقط دو میلیون گردشگر از مصر وارد کشور شود می‌توان انتظار دو میلیارد دلار ارزآوری را داشت.

رفیعی افزود: مصریان بدون روادید و با کمترین هزینه می‌توانند وارد کشور شوند اما چون روابط بین دو کشور برقرار نیست ملاحظاتی وجود دارد.

وی با بیان اینکه به خاطر مسائل سیاسی در هر دو کشور سفارت خانه وجود ندارد و هر دو دفتر حافظ منافع دارند، افزود: اکنون ویزا برای گردشگران ایرانی به سختی صادر می شود و چون پرواز مستقیم وجود ندارد آنها باید اول به ترکیه، دبی، دوحه یا عراق رفته و بعد با یک پرواز دیگر به مصر سفر کنند.

رئیس انجمن دفاتر خدماتی مسافرت هوایی و جهانگردی ایران خاطرنشان کرد: ایرانیان گردشگران با فرهنگی غنی هستند و به هر کشوری که بروند می‌توانند ایران را به درستی معرفی کنند.

رفیعی تاکید کرد: اگر روابط بین دو کشور برقرار شود، ورود گردشگر به کشور به عهده بخش خصوصی است و این بخش برای تامین منافع خود سعی می‌کنند بیشترین گردشگر را وارد کشور کنند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار فرهنگ