مصر در قلب طوفان: سیاست «شتر مرغی» دیگر ممکن نیست!

آینده مصر در برابر سیاست جدید اسرائیل؛

مصر در قلب طوفان: سیاست «شتر مرغی» دیگر ممکن نیست!

توافق کمپ دیوید که در سال ۱۹۷۹ میان مصر و اسرائیل با میانجی‌گری آمریکا امضا شد، بزرگ‌ترین کشور عربی از نظر جمعیت را از مساله محوری فلسطین کنار زد. پس از آن، اسرائیل فرصت یافت تا با قوی‌ترین دشمنان خود در منطقه رو در رو شود.

جهان

ماجرای سریال معاویه و ممنوعیت پخش آن در عراق و مصر

ایران آنلاین بررسی می‌کند؛

ماجرای سریال معاویه و ممنوعیت پخش آن در عراق و مصر

سریال معاویه که به وقایع و حوادث مرتبط با معاویه بن ابی سفیان بعد از قتل عثمان بن عفان (خلیفه سوم)، حکومت تا شهادت امام علی، حکومت امام حسن، حکومت معاویه و پسرش یزید تا شهادت امام حسین در کربلا می‌پردازد، از سوی عراق و مصر ممنوع شد.

هنر

مسیر تجدید رابطه ایران و مصر

چگونه تنش زدایی بین دو کشور مهم خاورمیانه از یک الگوی منطقه ای پیروی می کند؟

مسیر تجدید رابطه ایران و مصر

مصر همواره در خصوص احیای روابط با ایران تلاش کرده لرزان قدم بردارد. برای مصری‌ها رابطه با ایران احتمالاً دروازه‌ای برای نفوذ فرهنگی و فکری ایرانیان در این کشور می‌شود.

جهان

ایران و مصر؛ این بار فرق می‌کند

تهران و قاهره به یکدیگر نیاز دارند

ایران و مصر؛ این بار فرق می‌کند

در جریان سفر مسعود پزشکیان به قاهره به منظور حضور در نشست سران عضو سازمان همکاری D۸ رؤسای جمهور ایران و مصر به تداوم گام‌های مثبت در مناسبات فیمابین تا تحقق کامل روابط ابراز امیدواری کردند. به نظر می‌رسد تهران و قاهره در سال‌های اخیر گام‌های مطمئنی را در احیای روابط دیپلماتیک برداشته‌اند.

جهان

شطرنج ماهرانه پزشکیان و سیسی

معاون سیاسی رئیس‌جمهوری از نمایان شدن اراده لازم از سوی ایران و مصر برای از سرگیری روابط خبر داد

شطرنج ماهرانه پزشکیان و سیسی

وقتی در گرماگرم همنشینی سران «دی۸» در قاهره، «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهوری مصر، مسعود پزشکیان، میهمان بلندپایه ایرانی را در کاخ خود به گرمی در آغوش کشید و همزمان خبر بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و مصر جدی‌تر از همیشه زمزمه شد، حافظه تاریخی خاورمیانه به روزهایی در اوایل تابستان ۱۳۷۹ بازگشت؛ زمانی که همه چیز در دولت محمد خاتمی و حسنی مبارک، رؤسای‌جمهوری وقت ایران و مصر برای ازسرگیری رابطه دو کشور مهیا شده بود و شاید هیچ‌گاه هم به اندازه آن زمان به گشودن درهای رابطه نزدیک نشده بود اما تنها ۲ روز مانده به اعلام بیانیه آغاز رابطه‌ای که می‌توانست ناقوس شومی هم برای اسرائیل باشد، یک تماس تلفنی از آن سوی خط در قاهره حکایت از این داشت که این کلاف هزار گره همچنان باز نشده باقی می‌ماند.

سیاست

عبور از دست‌اندازهای تاریخی

روایتی از یک عصر پر فراز و نشیب

عبور از دست‌اندازهای تاریخی

چهار دهه پس از افتادن سایه سنگین رژیم اشغالگر اسرائیل بر روابط تهران و قاهره، دو کشور در حالی برای بیرون آمدن از این محاق طولانی تمایل دارند که بی‌گمان خود بیش از هر بازیگر دیگری می‌دانند بازسازی این رابطه تا چه اندازه می‌تواند بر معادلات منطقه مؤثر باشد؛ منطقه‌ای که یک سال پس از آغاز جنگ غزه و در تلاطم سقوط حکومت سوریه بیش از هر زمان به مفاهمه میان بازیگران اثرگذاری همچون ایران و عربستان، ترکیه و مصر نیازمند است و در این میان ایران و مصر این دو گهواره‌ تمدن برای باز تعریف رابطه دیرین خود به عبور از موانعی نیازمندند که طی ۴۵ سال گذشته به انحای مختلف خود را بر این رابطه تحمیل کرده‌اند.

سیاست