پورمحمدی:

برگزاری همایش یکصدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم امروز با پیام رهبر انقلاب

سیاست

97385
string(747) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"405","_w":"720","_y":"0","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1404\/02\/17\/8c8085d2d78baceca760a6fbe185c08c.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 106.667px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: none;"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" برگزاری همایش یکصدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم امروز با پیام رهبر انقلاب

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: همایش دو روزه یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم امروز (چهارشنبه) با پیام رهبر معظم انقلاب در شهر مقدس قم آغاز می شود.

ایران آنلاین: حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی با اشاره به برگزاری همایش یکصد سالگی بازتاسیس حوزه علمیه قم گفت: این همایش در قم و با حضور علما و مراجع و با پیام رهبر معظم انقلاب و همچنین پیام برخی از مراجع برگزار می شود.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز با اشاره به پیشینه حوزه علمیه قم بیان کرد: پیشینه حوزه علمیه قم نزدیک به ۱۳۰۰ سال است این حوزه جزو اولین حوزه‌های علمی و دینی جهان اسلام است و بسیار هم قابل توجه بوده و دوران فراز و فرودهای زیادی داشته تا در ۲۰۰، ۳۰۰ سال اخیر شاهد یک افول بوده است.

پورمحمدی تاکید کرد: در تاریخ یکم فروردین ماه سال ۱۳۰۱ حضرت آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی برای زیارت در سال تحویل از اراک به قم می روند ایشان رئیس حوزه و مدرس حوزه علمیه اراک بودند زمانی که به قم می روند علما و مردم قم درخواست می‌کنند که با توجه به سابقه ایشان در نجف، سامرا و کربلا، نسبت به بازفعال کردن حوزه علمیه قم اقدام کنند.

وی افزود:در نهایت ایشان با مشورت و استخاره و بررسی‌ها مصمم میشوند که در قم ماندگار شوند و رونق جدیدی و به تعبیر امروز، باز تاسیسی در حوزه علمیه قم شکل می گیرد.

پورمحمدی تصریح کرد: این اتفاق همزمان با پایان جنگ جهانی اول و همزمان با کودتای ۱۲۹۹ توسط رضاخان میرپنج که بعدها تبدیل به سردار سپه و نهایتا در ۱۳۰۴ شاه میشود رخ می دهد این دوره دوران بسیار مهمی است و ما شاهد سفر مسئولین مختلف از عراق و خود حکومت ایران به قم هستیم، چون قم نزدیک پایتخت بود و مرجعیت دینی هم از نجف و عراق به ایران و قم منتقل می‌شود، این حوزه رونق فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کند و شهر قم در کانون اخبار و هم تحولات قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: رضا شاه تصمیم می‌گیرد مثل آتاتورک جمهوری اعلام کند ولی علما می ترسند که با جمهوری شاید مبانی اخلاقی، دینی و اعتقادی جامعه ما به هم بخورد از این رو با آن مخالفت می‌کنند و این تاثیر داشته که در نهایت رضا شاه با حمایت و عملیاتی با کمک انگلیسی‌ها تشکیل سلطنت میدهد.

وی افزود: از آن تاریخ، قم منشا تحولات بسیار بزرگی از نظر علمی، اخلاقی و ترویج دینی در ایران بود و خوشبختانه با نگاه روشنی که مرحوم حاج عبدالکریم حائری داشته و شاگردان برجسته‌ای مثل حضرت امام راحل، آیت‌الله گلپایگانی و مراجع برجسته دیگری که از شاگردان ایشان بودند، حوزه علمیه قم رونق خوبی پیدا می‌کند.

پورمحمدی خاطر نشان کرد: با تدبیر مرحوم حاج عبدالکریم حائری سیاست دین زدایی از جامعه ایران که توسط رضا شاه با جدیت دنبال می‌شد متوقف شد و ایشان بسیار هوشمندانه و زیرکانه جلوی سیاست‌های ضد دینی رضا شاه را می‌گیرد که مخاطرات بزرگی بر ایران ایجاد می‌ کرد تا اینکه به شروع جنگ جهانی دوم و تبعید و اخراج رضا شاه منجر شده و فضای جدیدی ایجاد می شود.

پاپ اخیراً بیان کرده بود اقداماتی که در قم می شود، دروس و علوم و رشته‌هایی که در آن تدریس میشود حتی در مرکز و دانشکده واتیکان ما با این گستردگی و تنوع نیست

دبیر جامعه روحانیت مبارز در ادامه تصریح کرد: البته این موضوع همزمان با رحلت مرحوم حاج شیخ عبدالکریم است از آن تاریخ دیگر قم مرکز تحولات بزرگی است و بزرگ‌ترین مدرسه دینی جهان در قم شکل می‌گیرد یعنی فراتر از بحث شیعه و اسلام است.

وی بیان کرد: حتی پاپ نیز اخیراً بیان کرده بود اقداماتی که در قم انجام می شود، دروس و علوم و رشته‌هایی که در آن تدریس می شود حتی در مرکز و دانشکده واتیکان ما با این گستردگی و تنوع نیست.

تحولات ایران را نمی‌توانیم بدون توجه به تحولات قم تحلیل کنیم

وی ادامه داد: یکی از چشمه‌های اهمیت و تاثیرات قم، جمهوری اسلامی است که اتفاق افتاد و آن بالندگی در قم شکل گرفت، رشد حوزه علمیه قم در تاریخ ایران یک نقطه عطف است و تحولات ایران را نمی‌توانیم بدون توجه به تحولاتی که در قم اتفاق افتاده تحلیل بکنیم.

پورمحمدی خاطر نشان کرد: به طور طبیعی جامعه ما نیاز دارد برای فهم تحولات یکصد سال گذشته تحولاتی را که در قم و حوزه علمیه دینی اتفاق افتاده ارزیابی کند، قرار بود این همایش چند سال پیش برگزار شود ولی به خاطر تحقیقات و پژوهش‌ها این موضوع به تاخیر افتاد ولی در نهایت امروز با پیام رهبر معظم انقلاب که یک پیام مفصل و مهم به عنوان منشور روحانیت خواهد بود آغاز و تا فردا ادامه دارد.

مرکز اسناد انقلاب اسلامی کتاب های مختلفی به مناسبت یکصد سالگی بازتاسیس حوزه علمیه قم در بخش‌های گوناگون چاپ کرده است

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، گفت: این مرکز کتاب های مختلفی به مناسبت یکصد سالگی بازتاسیس حوزه علمیه قم در بخش‌های گوناگون چاپ کرده است از جمله کتاب هایی درباره زندگینامه حاج عبدالکریم حائری و آیت الله مطهری منتشر شده که در نمایشگاه کتاب امسال هم ارائه خواهد شد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست