کاهش سوزاندن گازهای مشعل

بازار

98040
string(823) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"450","_w":"800","_y":"33.75157232704403","_x":"-7.65062367057416e-14","source":"\/news\/photo\/1404\/02\/20\/1a16acb2f25aed08bfebfaf375d795fb.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 107px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(1.53012e-14px) translateY(-6.75031px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" کاهش سوزاندن گازهای مشعل

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: سال گذشته بیش از ۳۰ درصد گاز تولیدی این شرکت به شبکه سراسری تحویل شده و افزون بر تأمین انرژی، سبب کاهش سوزاندن گازهای مشعل و کاهش آلایندگی محیط‌زیست شده است. این روند امسال هم ادامه دارد تا مقدار سوزاندن گازهای مشعل به صفر برسد.

ایران آنلاین: ابراهیم پیرامون امروز در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران از افزایش قابل‌توجه تولید نفت و گاز در سال گذشته خبر داد و گفت: برنامه‌های توسعه‌ای و کاهش آلایندگی به‌صورت مستمر در حال اجراست تا افزون بر حفظ ظرفیت تولید، از سرمایه‌های ملی نیز صیانت شود.

وی با اشاره به برنامه‌های افزایش و نگهداشت تولید، گفت: با وجود گذشت سال‌ها از بهره‌برداری از میدان‌های نفتی، ظرفیت‌های زیرزمینی بسیار عظیمی همچنان وجود دارد که باید با سرمایه‌گذاری‌های لازم و توسعه میدان‌های جدید، این ظرفیت‌ها فعال شود.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به عملکرد این مجموعه در دولت چهاردهم، اظهار کرد: با هماهنگی کامل با برنامه‌های ابلاغی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب توانسته‌ است افزایش قابل‌توجهی در تولید نفت کشور ایجاد کند. اجرای این برنامه‌ها سبب شده تا مناطق نفت‌خیز سهم بسزایی در تأمین انرژی و کاهش ناترازی گاز کشور ایفا کند.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب درباره برنامه‌های کاهش آلایندگی و جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل اظهار کرد: اقدام‌های اجرایی برای کاهش این روند به حداقل ممکن در حال انجام است. امیدواریم تا سال ۱۴۰۵ مقدار گازسوزی به شکل چشمگیری کاهش یابد و در سال‌های آینده این روند تکمیل شود.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره مقدار تولید نفت و چالش‌های افت طبیعی مخازن تصریح کرد: با انجام اقدام‌های عملیاتی و توسعه میدان‌ها، تولید نفت کشور حفظ شده است و افزایش تولید نیز به‌عنوان یکی از اولویت‌های مهم صنعت نفت دنبال می‌شود. این اقدام‌ها نه‌تنها سبب جبران افت طبیعی مخازن می‌شود، بلکه به افزایش ظرفیت تولید و بهبود کیفیت نفت خام ایران خواهد انجامید.

پیرامون با بیان اینکه با مدیریت شرایط دینامیکی تولید، کیفیت مطلوب نفت حفظ می‌شود، گفت: با گذشت سال‌ها از بهره‌برداری از میدان‌های نفتی، شرایط تولید نفت تغییر کرده و امروز بخش قابل‌توجهی از نفت استخراج‌شده در مناطق نفت‌خیز کشور همراه با آب نمک است. این موضوع ضرورت استفاده بهینه از واحدهای نمک‌زدایی را دوچندان کرده است تا کیفیت و استاندارد نفت تولیدی حفظ شود.  

وی با بیان اینکه واحدهای نمک‌زدایی باید به‌عنوان بخشی از زنجیره تولید نفت، ظرفیت کافی داشته باشند و فرآیندهای عملیاتی آنها به‌طور دقیق مدیریت شود، گفت: شرایط تولید نفت بسیار متغیر و کاملاً دینامیک است و اصلاحاتی که در واحدهای نمک‌زدایی اعمال می‌شود، نقش مهمی در حفظ کیفیت نفت خواهد داشت.  

پیرامون با اشاره به نوسانات موجود در کیفیت نفت اظهار کرد: این مسئله در طول تاریخ صنعت نفت ایران وجود داشته است و حتی در دوران‌های مختلف مقدار مجاز نوسان‌ها مشخص بوده است. موارد صادراتی نیز بر اساس استانداردهای مشخص صورت می‌گیرد و پالایشگاه‌ها نیز در مدیریت این نوسانات عملکرد مؤثری دارند تا نفت تولیدی وارد زنجیره پالایشی با کیفیت مطلوب شود.

وی با بیان اینکه شاهد روند افزایشی تولید نفت و گاز، کاهش آلایندگی و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای هستیم، گفت: صنعت نفت ایران در سال‌های اخیر، با وجود تحریم‌های اعمال‌شده بر تجهیزات مورد نیاز، موفق شده است با تکیه بر توان داخلی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی، بخش قابل توجهی از نیازهای خود را تأمین کند.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با بیان اینکه شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب سهم ۷۵ درصدی در تولید نفت کشور دارد، اظهار کرد: صنعت نفت در سال‌های اخیر شاهد رشد واقعی بوده و بسیاری از تجهیزات و ملزومات مورد نیاز از طریق شرکت‌های داخلی و فناوری‌های دانش‌بنیان تأمین شده است.

بهره‌برداری از ۳ میلیارد دلار پروژه در ۱۴۰۴
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه طرح تصفیه پساب پالایشگاه تهران که یک‌ونیم درصد مصرف آب شرب تهران را کاهش می‌دهد در سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری رسید، گفت: همچنین، برخی پالایشگاه‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری برای احداث  ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید خورشیدی ورود کرده‌اند.

عظیمی‌فر با اشاره به لزوم اصلاح حکمرانی صنعت پالایش و افزایش سهم بخش خصوصی، اظهار کرد: متأسفانه بخش خصوصی در این حوزه با سیاست‌گذاری‌های متغیری مانند تغییرات ناگهانی در فرمول خوراک پالایشگاه‌ها در سال ۱۴۰۲ و کاهش سودآوری آن‌ها مواجه بوده که مانع سرمایه‌گذاری پایدار شده است، از این رو باید موانع کسب‌وکار را رفع کنیم تا بخش خصوصی فرصت رشد پیدا کند. همچنین، اصلاح حکمرانی صنعت پالایش و پخش از اولویت‌های ما در سال جاری خواهد بود.

افزایش تولید روزانه ۷ میلیون لیتر بنزین کیفی

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی گفت: در بازه استقرار دولت چهاردهم موفق شدیم بیش از هشت میلیون لیتر به تولید نفت‌گاز و هفت میلیون لیتر در روز به تولید کیفی بنزین اضافه کنیم.

محمد صادق عظیمی‌فر در حاشیه نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ مصرف نفت‌گاز کشور ۱۸۰ درصد افزایش داشته زیرا فشار ناترازی برق و گاز نیز بر پالایش بوده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ با فراز و فرودها و چالش‌های زیادی مواجه بودیم و رکوردهای متعددی هم شکسته شد، اظهار کرد: ناترازی در تمام بخش‌ها از جمله برق، گاز و حتی برق به صنعت پالایش فشار وارد می‌کند، ناترازی آب نیز به خاطر کاهش ذخایر سدها منجر به بالا رفتن مصارف نیروگاه‌ها شده است.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی با بیان اینکه در پایان سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ تقریباً ۴۰ درصد سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافت، به گونه‌ای که در سال ۱۴۰۳، معادل ۲۱,۸ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها تحویل شد، اظهار کرد: شتاب هفت درصدی افزایش مصرف سبب شد کشور به واردکننده فرآورده تبدیل شود.

عظیمی‌فر با بیان اینکه با بهره‌برداری از واحد هیدروکراکر پالایشگاه آبادان و افزایش خوراک پالایشگاه‌های نفت خام، موفق شدیم تولید را افزایش دهیم، اظهار کرد: همچنین، پالایشگاه شیراز تمامی بنزین تولیدی خود را مطابق استاندارد یورو ۵ ارائه کرده و با اصلاح فرآیندها در پالایشگاه‌های دیگر، ظرفیت‌های بلااستفاده فعال شدند.

وی با بیان اینکه یکی از چالش‌های مهم، ضعف زیرساخت انتقال فرآورده‌های نفتی در کشور است، گفت: در سال ۱۴۰۳ به‌منظور تقویت زیرساخت سوخت‌رسانی چند اقدام اساسی انجام شد که مهم‌ترین آن، بهره‌برداری از خط انتقال جدید بندرعباس به رفسنجان با طول ۴۶۰ کیلومتر بود. همچنین، افزایش ناوگان نفتکش‌های جاده‌ای کمک کرد تا توان انتقال به شکل قابل توجهی بهبود یابد.

رشد سالانه ۷ درصدی مصرف سوخت
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به شتاب ۷ درصدی افزایش سالانه مصرف سوخت اظهار کرد: این موضوع سبب شده است که تولید نتواند پاسخگوی نیاز باشد، از این رو به‌منظور مدیریت مصرف، اقدام‌هایی همچون متنوع‌سازی سوخت و برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل در دستور کار قرارداده‌ایم و ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی را ظرف یکسال برقی‌سازی می‌کنیم.

عظیمی‌فر با بیان اینکه هدف شرکت ملی پالایش و پخش فرآوررده‌های نفتی ایران در سال ۱۴۰۴ اولویت‌بندی طرح‌های مقرون‌به‌صرفه و کوتاه‌مدت است تا سریع‌تر به بهره‌برداری برسند، افزود: بیش از ۳۵ طرح با ارزش سرمایه‌گذاری بیش از ۶۰ میلیارد دلار در سال‌های گذشته در صنعت پالایش تعریف شده بود که میانگین پیشرفت این پروژه‌ها کمتر از ۱۰ درصد است، از این رو باتوجه به اینکه منابع ما منابع محدودی است باید تنها بر طرح‌های کلیدی و با پیشرفت بالا تمرکز کنیم.

بیش از ۳ میلیارد دلار پروژه جدید در صنعت پالایش به بهره‌برداری می‌رسد
وی با اشاره به اینکه امسال بیش از ۳ میلیارد دلار پروژه جدید در صنعت پالایش به بهره‌برداری می‌رسد، تأکید کرد: ظرفیت پالایش کشور با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۸۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد، همچنین در سال ۱۴۰۴ حدود هزار کیلومتر خط لوله انتقال نفت خام و سه طرح کیفی‌سازی فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه شیراز، پالایشگاه اصفهان و پالایشگاه تهران به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه با بیان اینکه صنعت پالایش در سال ۱۴۰۳ با چالش‌های متعددی مواجه بوده است، اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ یکی از سال‌های پرتلاطم برای صنعت پالایش بود، این صنعت با ۱۰ پالایشگاه اصلی و ظرفیت ۲.۴ میلیون بشکه‌ای نفت خام و شبکه مخابراتی گسترده‌ای که بیش از ۱۴ هزار کیلومتر خط لوله را شامل می‌شود با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم کرد که یکی از چالش‌های جدی، ناترازی انرژی بود.

وی افزود: در سال‌های گذشته، ایران صادرکننده بنزین بود اما متأسفانه هم‌اکنون به دلیل رشد مصرف، افزایش چشمگیر مصرف بنزین، تغییرات در الگوی مصرف، رشد جمعیت، تغییر در سیاست‌های حمل‌ونقل و کاهش ذخایر به واردکننده بنزین تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه همسو با توسعه زیرساخت‌ها، نظارت بر مصرف و مقابله با قاچاق سوخت از اولویت‌های این شرکت است، گفت: قرارداد پایش لحظه‌ای ازجمله اقدام‌های مهمی است که در سال ۱۴۰۳ به‌منظور پیشگیری از قاچاق فرآورده‌های نفتی در دستور کار گرفت که امکان رصد فرآورده‌های نفتی از مرحله تولید تا مصرف را فراهم کرده است.

تکلیف تولید روزانه ۷۲۲ میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی در سال جاری

به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس امسال تکلیف تولید روزانه ۷۲۲ میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی ابلاغ شده است.

تورج دهقانی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت تولید روزانه گاز در پارس جنوبی در حال حاضر به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده و در زمان اوج به ۷۸۰ میلیون متر مکعب رسید. دهقانی این را هم گفت تکلیف امسال منطقه پارس جنوبی تولید ۷۲۲ میلیون متر مکعب گاز در روز است که قطعاً تلاش می‌کنیم به این عدد برسیم. دهقانی در مورد دکل‌های حفاری گفت در حال حاضر ۷ دکل حفاری مستقر شده در دریا داریم که چاه‌های داخل میدان را انجام می‌دهند و طی یکی دو هفته آینده یکی از دکل‌ها به مرحله تولید می‌رسد. مدیرعامل نفت و گاز پارس تاکید کرد در حال حاضر یکی از مهم‌ترین نیازهای کشور تامین دکل‌های حفاری است که طی ۱۰ سال آینده تعداد زیادی دکل مورد نیاز کشور است.

دهقانی در مورد میدان گازی کیش گفت از حدود ۱۵ سال پیش سوالات از میدان گازی کیش پرسیده می‌شود ۱۴ حلقه چاه حفاری در آن حفاری شده ۹ تا ۱۰ چاه از آن تکمیل و آماده تولید است که برآورد می‌شود تولید آن به روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب گاز معادل یک فاز میدان گازی عسلویه برسد. مدیرعامل شرکت گاز پارس همچنین گفت برای فاز اول یک پالایشگاه در منطقه آفتاب کیش در دستور کار قرار گرفته و میدان کیش یک میدان بزرگ به ظرفیت حدود ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز در روز معادل ۳ تا ۴ فاز عسلویه خواهد بود. 

دهقانی این را هم گفت قراردادهای epc در بندر آفتاب کیش در نیمه اول امسال شروع خواهد شد و فازهای ۲ و ۳ هم در آن آغاز خواهد شد میدان گازی کیش بزرگ است که صنایع بزرگ و مصرف کنندگان نهایی می‌توانند در آن سرمایه‌گذاری کنند. به گفته این مقام مسئول در زمینه میدان پارس شمالی که در ۱۳۰ کیلومتری غرب عسلویه قرار دارد و میدان گازی کیش در ۲۰۰ کیلومتری پارس جنوبی قرار دارد مناقصات آن شروع شده و پیش بینی می‌شود طی ۳ تا ۴ سال آینده تولید گاز از میدان پارس شمالی داشته باشیم. دهقانی همچنین در در مورد جکت میدان بلال گفت یکی از میادین که در میانه راه توسعه قرار دارد میدان بلال است که جکت آن نصب شده و طی یکی دو ماه آینده تکمیل می‌شود و عملیات حفاری شروع خواهد شد. 

وی تاکید کرد یکی از نیازهای کشور تامین جکت برای دکل‌های حفاری است که طی ۷ تا ۸ سال آینده دکل‌های حفاری با نرخ‌های خوب بازدهی برای سرمایه‌گذاران سودآور خواهد بود و نیاز کشور به دکل احساس می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت در حال حاضر افت فشار در میدان گازی پارس جنوبی به ویژه در برخی از بخش‌ها شروع شده و در فاز ۱۲ شاهد افت فشار مخزن هستیم قراردادهای فشار افزایی گاز امضا شده و در آینده نزدیک شاهد شروع عملیات فشار افزایی گاز در پارس جنوبی خواهیم بود.دهقانی این را هم گفت تعمیرات اساسی فاز ۱۴ پارس جنوبی با توجه به گرم شدن هوا و کاهش مصارف خانگی گاز شروع شده و به اتمام رسیده و تعمیر اساسی دیگر فازها به زودی شروع خواهد شد.

مدیرعامل شرکت نفت گاز همچنین گفت امسال تکلیف ما در پارس جنوبی تولید روزانه ۷۲۰ میلیون متر مکعب گاز فراوری شده و تحویل به شبکه سراسری است و ما مدیریت راهبردی قراردادهای فشار افزایی در پارس جنوبی را هم بر عهده گرفتیم و ظرف این هفته جلسات هماهنگی با پیمانکاران طرح فشار افزایی در ۷ هاب پارس جنوبی خواهیم داشت. 

وی این را هم گفت طرح فشار افزایی پارس جنوبی توسط پیمانکاران داخلی به زودی آغاز خواهد شد و این یک نیاز ضروری برای تولید پایدار گاز در کشور است. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین در مورد طرح انتقال نفت خام از خوزستان به بندر جاسک در منطقه مکران گفت طرح انتقال خط لوله گوره جاسک با سرمایه‌گذاری یک میلیون دلار گفت سرمایه‌گذاری در طرح انتقال لوله نفت خام گورب جاسک به اندازه ۷۰ تا ۸۰ درصد پیش رفته و ۲۰ تا ۳۰ درصد آن مانده است که تا پایان سال نفت خام به پایانه صادراتی جاسک برای اهداف صادراتی خواهد رسید.

 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار