افسانه حسامی‌فرد این بار قله «دائولاگیری» را فتح کرد

ورزش

98225
افسانه حسامی‌فرد این بار قله «دائولاگیری» را فتح کرد

افسانه حسامی فرد» بانوی کوهنورد خراسان‌شمالی که صعود به ۱۱ قله هشت هزار متری را در کارنامه دارد با صعود به قله «دائولاگیری » نپال در آستانه پیوستن به باشگاه هشت هزار متری‌های جهان است.

ایران آنلاین: ماه‌ها و حتی سال‌ها تلاش برای صعود به قله‌های هشت هزار متری، شاید برای عده‌ای باورپذیر نباشد و حتی کار منطقی هم به نظر نیاید.

به گزارش ایرنا، این‌ که حداقل ۲ ماه روی یخ و برف، بالا و پایین بروید از روی دره‌های مرگبار عبور کنید تا به قله هشت هزار و ۱۶۷ متری برسید، اتفاقی است که امکان تجربه‌اش یا برای بیشتر ما وجود ندارد و یا جرات قرارگیری در این مسیر را نداریم.

مسیری که بانویی از خراسان‌شمالی با جراتی وصف ناپذیر آن را انتخاب کرد و تمام سختی هایش را نیز به جان خرید.

افسانه حسامی فرد بدون هیچ ترسی گام در مسیری پر پیچ و خمی گذاشت که امکان داشت صعود پیش رو آخرین صعود آن باشد، زیرا که هیچ چیز در این مسیر سخت قابل پیش بینی نیست.

او ساعت ها از شیب‌های تند صخره های هیمالیا بالا رفت تا به قله رسید؛ قله ای که همیشه باد در آنجا بیداد می کند و رد جانوران کشته شده را روی سنگ ها می پاشد.

اما عشق به کوهنوردی و افتخارآفرینی برای کشور موجب شد همه این سختی ها را از یاد ببرد و قله هشت هزار و ۱۶۷ متری «دائولاگیری» را نیز زیر پایش رام کند و تعداد قله های فتح شده هشت هزار متری را به عدد ۱۲ برساند.

حسامی فرد؛ از حرفه پزشکی تا فتح بام جهان

افسانه حسامی فرد متولد ۱۳۵۵ در شهر بجنورد است که در سال ۱۳۷۵ در رشته دکترای حرفه‌ای پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شد.

وی توانست در سال ۱۳۸۳ با اخذ مدرک دکترای حرفه‌ای دانش‌آموخته شود.

حسامی فرد به عنوان پزشک تیم های ورزشی، مدرس پزشکی کوهستان، مربی درجه سه کوهپیمایی و رییس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان شمالی مشغول به کار است.

فعالیت حرفه ای خود را در زمینه پزشکی از سال ۱۳۸۸ آغاز کرده اما با فتح اورست در سال ۱۴۰۱ به عنوان چهارمین بانوی فاتح چهره شد.

برخی از افتخارات حسامی فرد به شرح ذیل است:

«دائولاگیری» (Dhaulagiri ) به معنای «کوهستان سفید» بخشی از رشته کوه‌های هیمالیا است که در شمال غربی پُخارا درناحیه شمال نپال مرکزی قرار گرفته است.

ارتفاع آن به هشت هزار و ۱۶۷ متر می‌رسد و خط الراس منتهی به این قله بالغ بر ۳۰ کیلومتر است و دور آن را یخچال ها و یخشارها (آبشارهای یخی) فراگرفته‌اند.

بیش از هزار و ۶۰۰ کوهنورد زن و مرد اکنون به صورت سازمان یافته در هیات کوهنوردی خراسان شمالی عضویت دارند.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار ورزش