لاریجانی: حجم بالای تحرکات یکسال گذشته سابقه نداشته است

سیاست

98465
لاریجانی: حجم بالای تحرکات یکسال گذشته سابقه نداشته است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه حجم بالای تحرکات در گذشته در مقطعی کوتاه سابقه نداشته است، گفت: این حوادث حکایت از تحول در شرایط فعلی ما دارد و باید با دقت مورد توجه قرار گیرد.

ایران آنلاین: علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم تجلیل از دانشجویان و استادان دانشگاه اهل بیت (ع) با اشاره به وضعیت منطقه و شرایط بین‌المللی، اظهار کرد: شرایط موجود وضعیت متفاوتی ایجاد کرده و من از استفاده واژه حساس خودداری می‌کنم چرا که این واژه بسیار استفاده شده است. می‌توانیم از منظر کلی اوضاع را نگاه کنیم، در یک و نیم سالی که بر ما گذشت چه برای ما ایرانیان و چه برای مسلمانان؛ می‌توان گفت سال بسیار پُر ماجرایی بود.

وی با اشاره به حوادث فلسطین و غزه از نیمه سال ۱۴۰۲، افزود: حوادث فلسطین و غزه از این دوره بسیار داغ و بسیار با آنها خشن برخورد شد که سابقه نداشت با مردم فلسطین این گونه برخورد شود، همچنان این برخوردها ادامه دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به ترور شهید هنیه پرداخت و ادامه داد: این شهید استوانه‌ای در مبارزات مردم فلسطین بود و بسیاری از بزرگانی که در فلسطین نقش آفرین بودند در این ماجرای یک سال و اندی به شهادت رسیدند؛ سرداران بزرگی در حمله تروریستی پیجرها از حزب الله لبنان به شهادت رسیدند. به ویژه برادر مجاهد شهید حسن نصرالله و معاون او و برخی از فرماندهان آنها به شهادت رسیدند.

لاریجانی به شهادت رئیس جمهور کشورمان و وزیر امور خارجه کشورمان در دولت سیزدهم در اردیبهشت ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: این یک ضایعه مهم برای هموطنان ما بود، شاهد کشمکش‌ها و درگیری‌های نظامی با ایران و کشمکش‌های نظامی و امنیتی در یمن بودیم، چند ماه اخیر هم آمریکایی‌ها با ایران ماجراجویی‌هایی دارند همچنین بسیاری از حوادث ریز و درشت در کارزار سیاسی، امنیتی و نظامی در یک سال و نیم اخیر برای کشور ما و منطقه را پشت سر گذاشتیم.

وی با اشاره به اینکه این حجم بالا از تحرکات در گذشته در مقطعی کوتاه سابقه نداشته است، گفت: این حوادث حکایت از تحول در شرایط فعلی ما دارد و جا دارد با دقت زیاد مورد توجه قرار گیرد.

رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی به برخی از مسائل داخلی کشورمان در یک سال گذشته پرداخت و ادامه داد: از انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان و همچنین مسائل اقتصادی که با آنها دست به گریبان هستیم، شاید بیش از نیمی از این اوضاع را گذرانده‌ایم. اما از ماجرا رهایی پیدا نکرده‌ایم و در میانه آن هستیم؛ باید به مسائل و حوادث از بُعد داخلی، منطقه‌ای و بین المللی مورد توجه قرار دهیم.

لاریجانی تاکید بر اینکه باید توجه کنیم که موقعیت ما کجا است و در کجای صحنه ایستاده‌ایم، ادامه داد: باید ببینیم وظیفه ما چه است و چگونه می‌توانیم از این میدان مین گذاری شده عبور کنیم و به نحوی هم عبور کنیم که حداکثر منافع ملی ما دریافت شود و مشکل امنیت ملی برای کشور ایجاد نشود.

وی سرعت تحولات را موجب طرح سوالات بسیاری برای ایرانیان و مسلمانان دانست و گفت: نباید از این سوال‌ها تحاشی داشت؛ یکی از ویژگی‌های مرحوم شهید آیت الله مطهری این بود که از این سوال‌مندی جوانان استقبال می‌کردند و در کتاب عدل الهی آورده است که عصر امروز عصر اضطراب، دودلی‌ها و شَک و تردیدها است و این از اقتضائات زمان است. گاهی هم سوالات کهنه، نو می‌شود و نباید از این شک و تردیدها که گاهی هم حالت افراط به خودش می‌گیرد، ما هراس داشته باشیم، ایشان می‌گوید من هیچگونه ناراحتی ندارم چرا که شک مقدمه یقین است و پرسش مقدمه وصول و اضطراب مقدمه آرامش است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری اینکه پرسش‌های پیش رو ممکن است جنبه‌های دین، سیاسی و امنیتی داشته باشند، خاطرنشان کرد: باید ابتدا از این سوال‌ها استقبال کرد و با واقع گرایی به آنها پاسخ داد، اولین مسئله موجود این است که باید بپذیریم در مقابل این همه ماجراجویی، ملت ایران با هوشمندی و صلابت که البته اقتضای سوابق تاریخی و تمدنی این ملت است، با این ماجراها مواجه شده‌اند؛ باید بسیار سپاسگزار ملت ایران بود که این حوادث را هضم کرد و مانند برخی از کشورها احساساتی با این موضوع برخورد نکرد و با دقت مسائل را ارزیابی کرد و ایستادگی و مقاومت خود را نشان داد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست