با حضور مقامات عالی رتبه بانک های مرکزی ایران و روسیه؛

مرحله دوم طرح اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه رونمایی شد

بازار

98493
مرحله دوم طرح اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه رونمایی شد

مرحله دوم اتصال شبکه «شتاب» ایران و «میر» روسیه با حضور مقامات عالی رتبه بانک های مرکزی دو کشور رونمایی شد به این ترتیب از این پس گردشگران و صاحبان کسب و کار روسیه می‌توانند از طریق پذیرندگان فروشگاهی در کشور ایران، اقدام به خرید کنند.

ایران آنلاین: پروژه اتصال شبکه پرداخت کارتی شتاب و میر در سه فاز طراحی شده است که هر یک به نوبه خود، تجربه ای نوآورانه برای شهروندان دو کشور به ارمغان می آورد.

به گزارش ایرنا، فاز نخست این پروژه در آبان ماه سال ۱۴۰۳ با موفقیت افتتاح شد. در این فاز، شهروندان ایرانی توانستند با استفاده از برنامه های مربوطه از ایستگاه‌های خودپرداز در کشور روسیه وجه نقد به واحد پولی روبل دریافت کنند. این امکان نه تنها بستر راحتی برای مسافران و تجار فراهم کرده، بلکه نشان‌دهنده سطح بالای هماهنگی فنی بین دو کشور است.

امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) و با رونمایی از فاز دوم پروژه اتصال شبکه پرداخت کارتی شتاب و میر، از این پس شهروندان کشور روسیه می توانند با استفاده از اپلیکیشن میرپی در پایانه های فروشگاهی کشور ایران خرید انجام کنند.

این قابلیت تجربه ای یکپارچه و امن برای خرید در کشوری دیگر را فراهم می کند و به هویت تجارت و گردشگری بین دو کشور کمک خواهد کرد.

فاز سوم این پروژه نیز در حال پیشرفت است. در این فاز که به‌صورت متقابل عمل خواهد شد، شهروندان ایرانی قادر خواهند بود با استفاده از برنامه‌های مربوطه در پایانه های فروشگاهی کشور روسیه خرید کنند. این فاز ابتدا در شهریور ماه سال جاری به صورت پایلوت و نمونه اجرا خواهد شد و در آذر ماه ۱۴۰۴ به بهربرداری کامل خواهد رسید.


با بهره برداری از مرحله دوم اتصال «شبکه شتاب» ایران و «میر» روسیه آن دسته از پذیرندگان شبکه پرداخت ایران که قابلیت کهربایی مبتنی بر NFC را روی پایانه‌های فروشگاهی خود دارند از امکان پذیرش تراکنش‌های کارت بانکی مسافران روسی با استفاده از برنامک موبایلی اندرویدی «میرپی» برخوردار خواهند شد؛ این تراکنش‌های خرید از طریق شبکه پرداخت «شاپرک» و «شتاب» به سمت شبکه پرداخت «میر» روسیه ارسال می‌شود.

هم‌اکنون در شبکه پرداخت ایران، امکان پرداخت به روش کهربایی (NFC) با قابلیت‌های همچون خریدهای خُرد، بدون نیاز به رمز اول کارت وجود دارد. در اتصال دو شبکه «شتاب» و «میر» به یکدیگر، این ویژگی در پرداخت‌های برنامک «میرپی» نیز فراهم شده است.

«میرپی» نام برنامک پرداخت موبایلی کشور روسیه است. این برنامک با ابزاری که بازوی فنی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اختیارشان قرار داده است، قابلیت کار با پایانه‌های فروشگاهی مجهز به سرویس کهربا را دارد. گردشگران و صاحبان کسب و کار روسی با مراجعه به مراکز فروشگاهی تعیین شده و استفاده از گوشی‌های اندرویدی می‌توانند اقدام به خرید کنند.

با این امکان، دارنده کارت روسی می‌تواند به روال استانداردهای روز دنیا، با استفاده از برنامک «میرپی» روی پایانه‌های فروشگاهی «شاپرک» تراکنش خرد را بدون ورود رمز اصلی کارت انجام دهد و برای انجام تراکنش‌های با مبالغ بالا نیازمند رمز اصلی است.

 


مطابق توافقات بانک مرکزی و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مراکز و مقاصد هدف گردشگران روس با اولویت بالا به این خدمت تجهیز شده است. این مراکز به سرعت در سراسر کشور در حال گسترش است.

گفتنی است در فاز اول این طرح، مسافران ایرانی با استفاده از «برنامک‌های موبایلی کهربامند» نصب شده روی تلفن همراه خود (اندرویدی و مجهز به NFC)، امکان مانده‌گیری و برداشت وجه (اسکناس روبل_ با توجه ‌به سیاست‌های ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران)، از دستگاه‌های خودپرداز روسیه را داشتند. این فاز در آبان ماه سال ۱۴۰۳ رونمایی شده است.

لازم به ذکر است، تاکنون هم‌وطنان ایرانی در شهرهای مختلف کشور روسیه از فاز یک این طرح استقبال چشمگیری داشته‌اند و منتج به ثبت چند صد هزار تراکنش برداشت وجه و مانده‌گیری از خودپردازهای روسیه شده است و انتظار می‌رود در پرداخت‌های شهروندان روسیه، در فاز دوم این طرح نیز تکرار شود.

گفتنی است در فاز سوم این پروژه که در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید، شهروندان ایرانی می توانند علاوه بر تراکنش‌های در نظر گرفته شده برای فاز اول از امکان انجام تراکنش خرید با برنامک موبایلی بر روی پایانه‌های فروش روسیه برخوردار شوند.

تسهیل تجاری، صرفه‌جویی در هزینه‌های تبدیل ارز و تراکنش‌های مالی، ارائه خدمات شبانه‌روزی و صرفه‌جویی در زمان، امنیت تراکنش، کاهش نیاز به حمل پول نقد، ارتقای تعاملات مالی بین‌المللی، افزایش درآمد و رونق فروش برای پذیرندگان، توسعه صنعت گردشگری، توسعه زیرساخت‌های بومی و استفاده از فناوری‌های نوین از جمله ویژگی‌های و مزایای این طرح است.

 

 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار