روسیه: احتمال بازگشت فرمت مذاکرات ۱+۵ با ایران ناچیز است

جهان

98620
روسیه: احتمال بازگشت فرمت مذاکرات ۱+۵ با ایران ناچیز است

معاون وزیر خارجه روسیه روز سه‌شنبه با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا گفت که مسکو به دقت این گفت‌و‌گوها را دنبال می‌کند.

ایران آنلاین: معاون وزیر خارجه روسیه سرگئی ریابکوف اعلام کرد که احتمال احیای گروه مذاکره‌کنندگان پنج به علاوه یک (به سبک مذاکرات برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران بسیار ناچیز است.

به گزارش فارس، وی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت «شانس وقوع این امر بسیار اندک است. فکر نمی‌کنم این قالب در آینده نزدیک احیا شود.»گروه پنج به علاوه یک شامل پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان است که در مذاکرات پیشین با ایران در توافق برجام حضور داشتند.

ریابکوف در ادامه افزود: «ما با دقت آنچه در گفت‌وگوی مستقیم بین ایران و ایالات متحده در جریان است را دنبال می‌کنیم. ما آماده هستیم تا به هر طریق ممکن به این گفت‌وگو کمک کنیم. طرفین به‌خوبی از آمادگی ما آگاه هستند.»

دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به ریاست وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سیدعباس عراقچی و نماینده ویژه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا استیو ویتکاف و با واسطه وزیر خارجه عمان بدر البوسعیدی روز ۲۱ اردیبهشت در مسقط برگزار شد. دور اول، دوم و سوم این مذاکرات درباره موضوع هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌ها به ترتیب در مسقط (۲۳ فروردین‌ماه)، رم (۳۰ فروردین‌ماه) و ۶ اردیبهشت‌ماه در مسقط برگزار شده بود.

ریابکوف همچنین اعلام کرد که روسیه با ایالات متحده آمریکا درباره مسائل غرب آسیا گفت‌و‌گو می‌کند. سرگئی ریابکوف در این باره اظهار داشت: «موضوع خاورمیانه به طور کلی در تماس‌ها با آمریکایی‌ها مطرح می‌شود.»

با این حال دیپلمات روس از ارائه جزئیات بیشتر سرباز زد و افزود که در حال حاضر جزئیات مذاکرات به دلیل «ماهیت محرمانه تماس‌ها» نمی‌تواند اعلام شود.

مقام وزارت خارجه روسیه در ادامه افزود که مسکو انتظار دارد با اوکراین در ترکیه تماس مستقیمی داشته باشد. وی در این باره تأکید کرد که امیدوار است این تماس صرفاً جنبه تبلیغاتی نداشته و مذاکراتی معنادار باشد.

معاون وزیر امور خارجه به تاس گفت: «موضعی که ما تدوین کرده‌ایم و روی آن کار می‌کنیم، شناخته‌شده و به‌صورت عمومی اعلام شده است. نمایندگان ما برای این تماس آماده می‌شوند. امیدواریم که این تماس برگزار شود و صرفاً برای تبلیغات که بسیاری از پایتخت‌ها (کشورهای اروپایی) با اشتیاق به آن مشغول هستند، استفاده نشود.»

رویترز امروز به نقل از سه منبع مطلع خبر داد که نمایندگان ارشد رئیس‌جمهور آمریکا استیو ویتکاف و کیت کلوگ برای گفت‌وگوهای احتمالی درباره چگونگی پایان دادن به جنگ اوکراین در روز پنج‌شنبه به استانبول سفر خواهند کرد.پیش‌تر سخنگوی کاخ کرملین دیمیتری پسکوف اعلام کرد که روسیه مشغول آماده شدن برای مذاکرات استانبول در روز پنجشنبه است و بعد از صلاحدید رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین، نمایندگان خود را معرفی خواهد کرد.

اوکراین هم برای حضور اعلام آمادگی کرده، اما رئیس‌جمهور این کشور ولودومیر زلنسکی گفته که فقط حاضر به گفت‌وگو با شخص پوتین خواهد بود. پیش از این کشورهای اروپایی با هدف فشار به روسیه برای حضور در مذاکرات اولتیماتومی تعیین کرده بودند که با واکنش منفی مسکو همراه شده بود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان