هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی بر مدار زیارت و سلامت
نسخه شفا بخش گردشگری مشهد
فرهنگ
98735

نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی مشهد در سالهای گذشته در تابستان برگزار میشد اما به دلیل حضور گردشگر در تابستان و تکمیل ظرفیت هتلهای مشهد تصمیم گرفته شد این نمایشگاه در اردیبهشت ماه که مشهد خلوتتر است، برگزار کنند.
زهرا کشوری - دبیر گروه زیستبوم روزنامه ایران: هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی مشهد پس از چند سال وقفه، ۲۴ اردیبهشت با هدف جذب گردشگران زیارت، سلامت و فرهنگی آغاز به کار کرد. امسال برای نخستین بار بخش بین الملل به گرد نمایشگاه گردشگری مشهد اضافه شد که به حضور کشورهایی چون عربستان،عمان، تاجیکستان، پاکستان افغانستان و... انجامید.
مشهد یکی از مهمترین شهرهای ایران در جذب گردشگران زیارتی و سلامت است و شهروندان کشورهای شرکت کننده در نمایشگاه امسال از جمله گردشگرانی هستند که برای زیارت و درمان پزشکی به خراسان رضوی میآیند.
یوسف بیدخوری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در حاشیه این نمایشگاه و در گفتگو با«ایران» مشهد را قطب هتلداری و گردشگری زیارت و سلامت کشور خواند و گفت:
نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی مشهد در سالهای گذشته در تابستان برگزار میشد اما به دلیل حضور گردشگر در تابستان و تکمیل ظرفیت هتلهای مشهد تصمیم گرفته شد این نمایشگاه در اردیبهشت ماه که مشهد خلوتتر است، برگزار کنند.
او صنایع دستی را بخش ویژه نمایشگاه هجدهم معرفی کرد و از اختصاص یک سالن به صنایع دستی استانهای سراسر کشور خبر داد.
بیدخوری گفت: بخش بسیار زیادی از نمایشگاه را به صورت رایگان در اختیار هنرمندان صنایع دستی کشور قرار دادهایم.
او تجهیزات و خدمات هتل داری، شرکتهای گردشگری، توجه به بخش گردشگری سلامت را به عنوان یکی از محورهای مهم گردشگری مشهد از جمله موضوعات مهم نمایشگاه امسال عنوان کرد.
معاون گردشگری خراسان رضوی، حضور ۵ کشور خارجی را نتیجه تعامل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با کنسولگریهای حاضر در مشهد دانست و از عربستان، افغانستان، تاجیکستان، عمان، پاکستان در نمایشگاه خبر داد.
به گفته بیدخوری بخش بین الملل امسال برای اولین بار به نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی مشهد اضافه شده است و وزارت میراث فرهنگی قصد دارد سال آینده برنامههای مفصلی برای حضور کشورهای بیشتر انجام دهد.
او نمایشگاه امسال مشهد را پس از چند سال وقفه، شروع مجددی برای تبلیغ گردشگری خراسان رضوی دانست. معاون گردشگری این استان، فشرده بودن رویدادهای گردشگری در اردیبهشت ماه را یکی از دلایل حضور تعداد ۱۰ استان کشور در حوزه گردشگری دانست و گفت: اما در حوزه صنایع دستی اکثر استانها شرکت کردهاند. سال آینده برنامهریزی بهتری انجام خواهیم داد تا مشارکت استانهای بیشتری را در حوزه گردشگری داشته باشیم.
این مقام مسئول، از جمله برنامههای خراسان رضوی برای جذب گردشگران خارجی به ویژه در حوزه زیارت و سلامت را برگزاری تورهای آشناسازی برای سرکنسولها و دیپلماتهای حاضر در مشهد دانست و ادامه داد: نیمی از گردشگران خارجی کشور در مشهد اقامت میکنند و بیشتر گردشگران مشهد از کشورهای حوزه خلیج فارس میآیند.
به گفته او بیشتر گردشگران خارجی که به مشهد میآیند از کشورهای عراق، عربستان، کویت، امارات و افغانستان هستند.
بیدخوری دلیل حضور گردشگران افغانی در مشهد را گردشگری سلامت دانست و گفت: «شهروندان ترکمنستان بیشتر برای درمان مشکلات چشمی به مشهد سفر میکنند.»
او افزود:«یکی از کارهایی که ما برای ماندگاری بیشتر گردشگران داخلی و خارجی در مشهد و خراسان رضوی انجام دادهایم، توجه به جاذبههای گردشگری ۳۴ شهرستان خراسان رضوی است.»
بیدخوری از صدور مجوز برای ۱۹۰ بوم گردی استان خبر میدهد و گفت:
تورهایی به مقاصد استانی را داریم برگزار میکنیم و زائران در این تورها ثبت نام میکنیم تا در سایر شهرهای خراسان رضوی هم حضور بیابند.
او گردشگری زیارت در مشهد را به لحاظ مدیریتی گردشگری آسانی توصیف کرد و افزود: «این هنر مسئولان است که بتوانند گردشگرانی که برای زیارت به مشهد میآیند را به شهرهای دیگر هم هدایت بکنند.»
معاون گردشگری خراسان رضوی به ثبت مقام اول این استان در تقویم رویدادهای گردشگری کشور خبر داد و تعداد آنها را ۹۷ رویداد خواند.
بیدخوری بزرگداشت عطار و خیام نیشابوری و همچنین فردوسی را از جمله این رویدادهای مهم گردشگری خواند و نمایشگاه گردشگری را یکی از آن ۹۷ رویداد عنوان کرد.
او دلیل ثبت این رویدادها در تقویم گردشگری کشور را اطلاع رسانی به گردشگران کل کشور دانست تا در زمان حضور خود در خراسان رضوی در این رویدادها هم شرکت کنند.
۵۹ بیمارستان و مرکز درمانی
بیدخوری تعداد بیمارستان و مراکز درمانی مشهد که اجازه جذب گردشگران خارجی سلامت از کشورهای خارجی دارند را ۵۹ مرکز اعلام کرد و گفت: «ما در قالب همین موضوع آمدیم، از طریق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی، مجوز گردشگری سلامت گرفتیم.»
گردشگرانی که به خاطر درمان به مشهد سفر میکنند از طریق دفاتر که شرکتهای ما در خارج از کشور دارند به ویژه کشور افغانستان ثبت نام میکنند، برنامه آنها هماهنگ میشود، به مشهد میآیند، خدمات سلامتی می گیرند و به کشور خودشان برمیگردند.
مدیریت گردشگران سلامت افغانستان
او به ویژه روی جذب گردشگران سلامت افغانستان از طریق آژانسهای مسافرتی تاکید کرد و گفت: «برخی از گردشگران افغانستان برای سلامت به ایران میآیند اما به کشور خودشان برنمیگردند.»
او از ایجاد یک سامانه برای ساماندهی گردشگران سلامت خارجی که به مشهد میآیند با حضور همه دستگاههای ذیربط در این سامانه خبر داد و گفت: «این دستگاهها شامل وزارت امور خارجه، بیمارستانهایی که گردشگران را جذب میکنند، آژانسهای گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دفتر بررسی و همکاری برای تامین نظارتهای امنیتی و... است.»
بیدخوری گفت هدف غایی ما این است که بتوانیم بسیاری از کارهایی که الان دست دولت است مثل صدور ویزا، هماهنگی با بیمارستانها و... را به بخش خصوصی بسپاریم و دولت تنها نظارت را انجام بدهد. حواسمان باشد که وقتی گردشگران سلامت به ایران میآیند راضی از ایران برگردند.
او کیفیت خدمات بیمارستانهای مشهد را بسیار بالا خواند و گفت: «در زمینه جراحی قلب، بیماریهای صعب العلاج، خدمات زیبایی، درمان نازایی و... گردشگر خارجی جذب میکند.»
هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی مشهد روز بیست و چهارم اردیبهشت آغاز شد و بیست و هفتم همین ماه به فعالیت خود پایان خواهد داد.
انتهای پیام/