پوشش ایران از هجدهمین نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری مشهد

کشورهای همسایه فرصتی برای صادرات صنایع دستی

فرهنگ

98763
کشورهای همسایه فرصتی برای صادرات صنایع دستی

معاون صنایع دستی کشور صنایع دستی را کالایی دانست که قصه ایرانی را را با خود به کشورهای همسایه، حاشیه خزر و حاشیه خلیج فارس ببرد.

زهرا کشوری - دبیر زیست بوم روزنامه ایران: مریم جلالی در حاشیه هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی مشهد، حضور کشورهای همسایه در این نمایشگاه‌ را فرصتی مغتنم  برای صادرات صنایع ایران دانست‌.
کشورهای همسایه به ویژه حوزه خلیج فارس و خزر بخش مهمی از گردشگران سلامت ایران از جمله مشهد را تشکیل می‌دهند. آن‌ها بویژه کشورهای عربی علاقه ویژه به صنایع دستی ایران دارند. برخی از این کشورها نقش واسط فروش صنایع دستی ایران به کشورهای اروپایی را ایفا می‌کنند
عربستان، عمان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان پنج کشوری هستند که در نمایشگاه گردشگری  مشهد حضور دارند. 
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به ظرفیت صادراتی صنایع‌دستی ایران گفت: حضور و تعامل با کشورهای همسایه به ‌ویژه بازارهای حاشیه خزر و خلیج فارس، فرصت اصلی برای عرضه‌ جهانی هنر ایرانی است.
مریم جلالی چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت‌، در حاشیه افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌دستی مشهد اظهار کرد: نمایشگاه‌ها، حلقه‌ای حیاتی در زنجیره ارزش صنایع دستی به شمار می‌روند. این حوزه نیازمند معرفی و ترویج گسترده است تا زمینه‌های توسعه بازار فراهم شود.
وی اضافه کرد: وقتی از زنجیره ارزش صحبت می‌کنیم، منظورمان این است که نمایشگاه باید توجه ذی‌نفعان، ذی‌نفوذان و ذی‌مدخلان را به خود جلب کند. 
جلالی در خصوص ذی‌نفعان ادامه داد: در این میان هنرمندان صنایع دستی هستند که محصولات خود را عرضه می‌کنند، به همفکری می‌پردازند و تجربیاتشان را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند. همچنین مشتریانی که به دنبال خرید هدایای سازمانی طبق مصوبه دولت هستند و عموم مردم که سلیقه‌ای دوستدار صنایع‌دستی و حامی محیط زیست دارند نیز از ذی‌نفعان محسوب می‌شوند.
او گفت: نمایشگاه‌هایی از این دست کمک می‌کنند تا گردشگران با یافتن تجربه‌های جدید در دل صنایع‌دستی مانند آموزش سفالگری و رودوزی جذب شوند، بوم‌گردی‌ها و خانه‌های صنایع‌دستی به عنوان تجلی هنر هر اقلیم، قصه و روایت خود را داشته باشند و روابط تجاری توسعه و گسترش یابد.
ایران آنلاین
انتهای پیام/
دیدگاه ها