دکتر مردانی در پاسخ به «ایران آنلاین»؛

کرونا باز هم اپیدمی می‌شود؟

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

99052
کرونا باز هم اپیدمی می‌شود؟

فوق تخصص بیماری‌های عفونی درباره اینکه کرونا همچون سال‌های گذشته اپیدمی می‌شود یا خیر، به ۵ نکته کلیدی اشاره کرده است.

بهار خسروی - ایران آنلاین: شیوع مجدد کرونا در ایران بار دیگر نگرانی‌های جدی را در میان مسئولان و مردم برانگیخته است. پس از فروکش کردن نسبی موج‌های قبلی، افزایش آمار مبتلایان از اواخر فروردین‌ماه ۱۴۰۴ نشان از آغاز دور جدیدی از بیماری کرونا دارد.  

همچنین معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته گذشته در نامه‌ای به معاونان بهداشت دانشگاه‌ها از افزایش ابتلا به کرونا خبر داد و بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماری‌های حاد تنفسی، به‌ویژه کرونا تأکید کرد.

در این نامه بر ضرورت استفاده صحیح و مستمر از ماسک به‌ویژه در فضاهای بسته و پرجمعیت تأکید شده است. همچنین پایش منظم اماکن تجمعی نظیر مدارس، زندان‌ها و آسایشگاه‌ها از نظر رعایت ضوابط بهداشتی مورد تأکید قرار گرفته است.

در این راستا خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره اینکه آیا کرونا همچون چند سال گذشته به صورت اپیدمی خواهد شد یا نه، با دکتر مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیر گروه بیماری‌های عفونی این دانشگاه به گفت‌وگو پرداخته است. او به ۵ نکته کلیدی اشاره کرده که در ادامه می‌خوانید. 

۱. بیماری کرونا از سال پیش در سازمان جهانی بهداشت ثبت شد، یعنی اولویت بهداشتی و درمانی آن در سطح بین‌المللی لغو شد. ضمن اینکه موارد ابتلا به این بیماری به حداقل رسید اما با این حال هیچوقت ریشه کن نشد.

۲. در ایران از اواخر فروردین‌ماه افزایش موارد ابتلا به عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی از جمله آنفولانزا و کرونا را داشتیم. اوایل آنفولانزا شدت بیشتری داشت ولی در حال حاضر آمارهای دو یا سه هفته اخیر نشان می‌دهد موارد ابتلا به کرونا هم افزایش پیدا کرده است. این یک هشدار جدی برای مسئولان مربوطه و مردم جامعه محسوب می‌شود که دوباره این ویروس به صورت اپیدمی در نیاید.

۳. برای همین استفاده از ماسک به خصوص برای افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای، ضعیف کننده دستگاه ایمنی و یا سرطان دارند و شیمی درمانی می‌شوند و ... واجب است. این دسته از افراد بایستی بیش از دیگران بهداشت را رعایت کرده و فاصله گذاری را رعایت کنند. در مراسم‌ها و فضاهای عمومی کمتر شرکت کنند و یا حتما از ماسک استفاده کنند.

۴. اگر فردی علائم عفونت ویروس دستگاه تنفسی فوقانی داشت یا علائم شبه کرونا را داشت خود را قرنطینه کند و با اعضای خانواده خود فاصله بگیرد. بهره گیری از پست پی سی آر هم خوب است تا بیماری شناسایی و نسبت به درمان یا راهکارهای بهداشتی اقدام شود. 

۵. کرونا دیگر مثل قبل نمی‌شود، به نظر نمی‌رسد همه گیری و اپیدمی همچون سال‌های گذشته شود اما همین مقدار اندک ابتلا هم قابل توجه است و باید در رابطه با آن هوشیار بود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها