ستاد عملیات بهداشت و درمان هلالاحمر در حج تمتع اعلام کرد تا این لحظه هیچ موردی از ابتلا به ویروس «مرس» در میان زائران ایرانی گزارش نشده است.
ویروس مرس که جزو خانواده کویید است، نخستینبار در مارس ۲۰۱۲ در عربستان گزارش شد و از آن بازه زمانی تا به امروز، ابتلای ۲۶۳۸ نفر به این بیماری گزارش شده است.
در اردیبهشت ماه سال جاری، ویروس کووید-۱۹ با ۱۰.۸ درصد در راس ویروسهای تنفسی در گردش در کشور قرار داشت.
نتایج آزمایشهای وزارت بهداشت نشان میدهد که ویروس کرونا با ۱۰.۸ درصد، ویروس سرماخوردگی با ۸.۱ درصد و ویروسهای آنفلوانزا با ۶.۳ درصد، در صدر ویروسهای شایع تنفسی در گردش در کشور قرار دارند.
گفت: بسیاری از بیماریهای شایع مانند سرماخوردگی ویروسیاند و مصرف نادرست آنتیبیوتیک نهتنها بیفایده، بلکه خطرناک است و مقاومت میکروبی ایجاد میکند.
متخصص بیماریهای عفونی، از افزایش موارد و نمونههای ابتلا به بیماری مِرس در کشور عربستان خبر داد و گفت: حجاج و زائران ایرانی برای مصون ماندن از ویروس مرس و ابتلا به این بیماری، حتما نکات بهداشتی را به طور کامل و با دقت رعایت کنند.
همزمان با فرا رسیدن روزهای گرم سال، نگرانیها درباره شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام نظیر تب کریمه کنگو بار دیگر افزایش یافته است.
فوق تخصص بیماریهای عفونی درباره اینکه کرونا همچون سالهای گذشته اپیدمی میشود یا خیر، به ۵ نکته کلیدی اشاره کرده است.
رصدهای انجام شده در سامانههای دیدهوری و مراقبت کشور حاکی از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در هفتههای اخیر است، به طوری که طی چند هفته اخیر نسبت ابتلا به کووید ۱۹ از ۲ به ۴ درصد افزایش یافته است.
دانشمندان هشدار میدهند آبله میمون در حال تغییر از یک ویروس حیوانی به ویروسی است که به راحتی بین مردم پخش میشود و جهشهای این ویروس ممکن است به سازگاری آن کمک و کنترل آن را سختتر کنند.