دو نظر کاملا متفاوت در مورد فریز کردن نان
آیا نان فریز شده خطرناک است؟

نان به عنوان یکی از منابع غذایی اصلی، جایگاه خاصی در رژیم غذایی مردم دنیا دارد ؛ نان تازه طعم دلچسبتری دارد اما بیشتر افراد به دلیل مشغلههای مختلف مقدار بیشتری نان را خریداری و در فریزر نگه میدارند اما آیا این روش ضرر دارد؟ در این گزارش به بررسی این سوال پرداختیم.
کپشن زیر را بخوانید:
نان به عنوان یکی از منابع غذایی اصلی ، جایگاه خاصی در رژیم غذایی مردم دنیا دارد ؛ نان تازه طعم دلچسبتری دارد اما بیشتر افراد به دلیل مشغلههای مختلف مقدار بیشتری نان را خریداری و در فریزر نگه میدارند، این تصمیم شاید سهولت در مصرف داشته باشد اما انتخاب صحیح تغذیه نخواهد بود.
نان محصول تازه و فاسدشدنی است که از آرد ،آب، مخمر و نمک تهیه میشود؛ گرچه انجماد مدت نگهداری نان را طولانیتر میکند اما میتواند بر کیفیت آن تاثیر بگذارد، در زمان یخزدن، نان خشکتر و تردتر میشود که در نتیجه طعم و بافت آن تغییر میکند، همچنین هنگام انجمادزدایی نان ممکن است رطوبت کیسه فریزر باعث خیسشدن و چسبندگی نان شود.
نان حاوی ریزمغذیهایی مانند فیبرها، ویتامینها و املاح است که در زمان انجماد بخشی از آنها تغییر میکند، ویتامینها در برابر گرما و اکسیداسیون حساس هستند و انجماد این روند را تسریع میکند؛ به علاوه انجماد سبب تغییر در فیبرهای غذایی شده و ارزش تغذیه ای آن را کاهش میدهد.
بعد از انتشار این پست، پستی که در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ در مورد نان فیروز شده منتشر شده و صاحب آن خود را مشاور سلامتی بدن معرفی کرده بود وارد اکسپلور اینستاگرام شد.
در این پست عنوان شد که نان فریز شده نه تنها ضرر ندارد بلکه برای بدن نیز مفید است و برای افراد دیابتی توصیه میشود، به این دلیل که تا ۴۰ درصد قند آن کاهش پیدا کرده و مصرف آن مفیدتر از نان تازه است.
در مورد آن با یک شاطر به اسم علی رضایی ساکن مشهد مقدس، گفت و گو کردیم و نظرش را در مورد این که آیا نان فریز شده مضر است یا نه پرسیدیم.
این شاطر بر اساس تجربه سالها نانوایی پاسخ داد: نان فریز شده ضرری ندارد و شایعاتی که در فضای مجازی پخش میشود صحت ندارد اما اگر مردم نان تازه بخرند بهتر است.
برای روشن شدن این حقیقت که آیا نان فریز شده مضر است یا مفید با دکتر منصور رضائی متخصص تغذیه و عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس دپارتمان تغذیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری گفت و گو کردیم.
دکتر رضایی در پاسخ به این سوال که آیا نان فریز شده خطر سلامتی را در پی دارد یا نه به خبرنگار فضای مجازی ایران آنلاین گفت:
یکی از بهترین روشهای نگهداری طولانی مدت نان، نگهداری در فریزر است.
غلات وقتی در سرما قرار میگیرند، ماده ای به نام نشاسته مقاوم ( Resistant starch) تولید میکنند، نشاسته مقاوم آن زیاد میشود که هم برای افراد دیابتی و هم برای افراد با اضافه وزن مفید و برای کنترل قندشان مناسب است.
در کل غلات مثل برنج، نان و ماکارانی که کهنه میشود، باعث میشود میزان نشاسته مقاوم آن زیاد شود و این نشاسته مقاوم وارد روده بزرگ میشود و به کمک باکتریها تخمیرمیشود و تا ۴۰ درصد قند آن کاهش پیدا میکند. این پیشنهاد برای افراد دیابتی که بتوانند قند دریافتی از غذا را کنترل کنند، توصیه میشود ولی قبل مصرف حتما باید مجدد آن را گرم کنند.
انتهای پیام/