وزارت بهداشت اعلام کرد؛

شناسایی سالانه ۴۵۰۰ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید در کشور

جامعه

99068
شناسایی سالانه ۴۵۰۰ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید در کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که سالانه حدود ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید شناسایی می‌شوند، گفت: بیش از ۷۴ هزار مورد تاکنون تحت مراقبت قرار گرفته‌اند.

ایران آنلاین: علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در سمپوزیوم غدد و متابولیسم که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای مهم برنامه غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان اظهار کرد: این برنامه از سال ۱۳۸۳ در سه استان بوشهر، فارس و اصفهان آغاز شد و از سال ۱۳۸۴ به صورت کشوری اجرا شد.

به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: پس از تحلیل داده‌ها و رفع اشکالات، برنامه به نظام شبکه بهداشتی کشور ادغام شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که به‌ازای هر یک دلار هزینه برای این برنامه، حدود ۲۲ دلار صرفه‌جویی اقتصادی ایجاد شده است.

رئیسی با بیان اینکه این برنامه اکنون در بیش از ۶۴۰۰ مرکز بهداشتی در سراسر کشور اجرا می‌شود، افزود: بیش از ۹۹.۵ درصد نوزادان کشور تحت پوشش برنامه غربالگری قرار دارند و تاکنون حدود ۲۳ میلیون نمونه از نوزادان بررسی شده است.

وی خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید شناسایی می‌شوند و بیش از ۷۴ هزار مورد تاکنون تحت مراقبت قرار گرفته‌اند. درمان این نوزادان بلافاصله آغاز می‌شود و مطالعات نشان می‌دهد که آنان با درمان به‌موقع، زندگی سالمی دارند.

معاون بهداشت با اشاره به برخی عوامل افزایش شیوع بیماری، نسبت به مصرف نمک‌های غیرمجاز فاقد ید، از جمله نمک‌های صورتی و رنگی هشدار داد.

رئیسی بر نقش مهم انجمن‌های علمی در بهبود و پیشبرد برنامه‌های ملی سلامت تأکید کرد و خواستار استمرار همکاری‌های علمی و تخصصی این انجمن‌ها با وزارت بهداشت شد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها