«ایران آنلاین» گزارش میدهد؛
جدول نمرات منتقدان برای فیلمهای جشنواره کن ۲۰۲۵
هنر
99301

جشنواره فیلم کن از ۱۳ می فعالیت خود را آغاز کرده و منتقدان نیز نظرات خود درباره فیلمهای حاضر در آن اعلام کردهاند.
ایران آنلاین: هفتاد و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کن از ۱۳ تا ۲۴ می ۲۰۲۵ (۲۳ اردیبهشت تا سوم خرداد ۱۴۰۴) در حال برگزاری است و ستاره فرانسوی، ژولیت بینوش، به عنوان رئیس هیات داوران بخش رقابتی اصلی این جشنواره انتخاب شده است.
آن طور که از اسامی فیلمهای اعلام شده جشنواره کن ۲۰۲۵ مشخص است، جشنواره امسال باید رویدادی پر زرق و برق با حضور گسترده چهرههای هالیوودی باشد.
ناگفته نماند، رابرت دنیرو بازیگر آمریکایی هم با دریافت جایزه نخل طلایی افتخاری جشنواره کن ۲۰۲۵ مورد تقدیر قرار گرفت.
در ادامه به معرفی هیئت منتقدان حاضر جشنواره فیلم کن پرداختهایم:
۱. ان. تی. بین (NT Binh) عمدتاً به عنوان منتقد فیلم برای مجله پوزیتیف فرانسه با نام مستعار یان توبین شناخته میشود. او نوشتن برای این مجله فیلم را از سال ۱۹۷۹، زمانی که دانشجوی پزشکی بود، آغاز کرد.
۲. رابی کالین (Robbie Collin) منتقد فیلم بریتانیایی است که در رشته زیباییشناسی و فلسفه فیلم دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند تحصیل کرده است. وی در حال حاضر در روزنامه تلگراف بریتانیا مشغول به فعالیت است.
۳. تیم روبی (Tim Robey) از سال ۲۰۰۰، به نقد فیلم، نوشتن فیلمهای بلند و انجام مصاحبه برای صفحات هنری دیلی تلگراف پرداخته است. او مرتباً در برنامههای Front Row و Monocle FM رادیو ۴ حضور دارد و در برنامه فیلم R۴ که اکنون دیگر وجود ندارد، مشارکت داشته است. وی در حال حاضر در روزنامه تلگراف بریتانیا مشغول به فعالیت است.
۴. کاتجا نیکو دموس (Katja Nicodemus) منتقد آلمانی که در حال حاضر در هفته نامه دی تسایت آلمان مشغول به فعالیت است. او دانشآموخته چهار رشته ادبیات تطبیقی، علوم سیاسی، مطالعات آمریکای لاتین و زبان روسی است.
۵. بن کنیگزبرگ (Ben Kenigsberg) از نویسندگان دائمی نیویورک تایمز است. او از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ سردبیر بخش فیلم مجله تایم اوت شیکاگو بود و از سال ۲۰۰۶ به عنوان منتقد در این مجله فعالیت کره است. پیش از آن، او یکی از اعضای اصلی صفحات فیلم روزنامه ویلج وویس بود. او همچنین برای نشریات ورایتی، اسلیت، ای.وی. کلاب و والچر و دیگر نشریات مطلب نوشته است.
۶. پیتر نیکلاس بردشاو (Peter Bradshaw) متولد ۱۹ ژوئن ۱۹۶۲ نویسنده و منتقد فیلم بریتانیایی است. او از سال ۱۹۹۹ منتقد ارشد فیلم در گاردین و در اسکوایر ویراستار است.
۷. جاستین چانگ (Justin Chang) منتقد فیلم لسآنجلس تایمز و Fresh Air از شبکه NPR و از نویسندگان ثابت هفتهنامه فیلم KPCC است. او پیش از این به عنوان منتقد ارشد فیلم و سردبیر نقد فیلم در ورایتی فعالیت میکرد. چانگ نویسنده کتاب FilmCraft: Editing است، کتابی شامل مصاحبه با هفده تدوینگر برتر فیلم.
۸. استفانی زاکارک (Stephanie Zacharek) منتقد فیلم آمریکایی در مجله تایم در نیویورک است. او از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ منتقد اصلی فیلم در روزنامه ویلج وویس بود.
۹. آنتون ولادیمیرویچ دولین (Anton Vladimirovich Dolin) منتقد فیلم، روزنامهنگار، مجری رادیو، وبلاگ نویس روسی است. او از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ سردبیر مجله Iskusstvo Kino و از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ منتقد فیلم Evening Urgantبوده است.
۱۰. احمد شوقی (Ahmed Shawky) منتقد فیلم مصری، برنامهریز، رئیس فدراسیون بینالمللی منتقدان فیلم (FIPRESCI) و انجمن منتقدان فیلم مصر (EFCA)است. او مقالات هفتگی خود را در مورد سینما و صنعت سرگرمی، عمدتاً در سه وبسایت اصلی عربی Filfan.com،Fasllah.com و Schehrezade.com منتشر میکند. او همچنین هشت کتاب در مورد سینمای مصر منتشر کرده و برای جشنوارههای بسیاری مانند الجونه، قاهره، مالمو و غیره فعالیت کرده است.
۱۱. ماتیو ماشره (Mathieu Macheret) منتقد فرانسوی که در حال حاضر در روزنامه لوموند یکی از مهمترین روزنامههای اروپا و معتبرترین روزنامه فرانسه مشغول به فعالیت است و پیش از این در کایه دو سینما نیز مطلب نوشته است.
۱۲. کونگ ریثدی (Kong Rithdee) معاون مدیر آرشیو فیلم تایلند و منتقد فیلم است که برای نشریاتی از جمله بانکوک پست مطلب نوشته است.
جدول نظرات هیئت منتقدان جشنواره فیلم کن درباره فیلمهای این جشنواره تا پایان روز چهارم را مشاهده میکنید:
معرفی فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم کن در ادامه آمده است:
«صدای سقوط» ساخته ماشا شیلینسکی: این فیلم چهار زن را به تصویر میکشد که زندگیشان در دورههای مختلف تاریخی به هم مرتبط بوده و در هر اپیزود، بخشی از دوران کودکی یا جوانی هر یک از این چهار زن در یک مزرعه در منطقه آلتمارک گذشته است.
«دو دادستان»– سرگئی لوزنیتسا: در سال ۱۹۳۷و زمانی که نامهای از یک زندانی که از اعدام جان سالم به در برده، به دادستان آرمانگرایی به نام کُرنف میرسد، او به فساد NKVD (کممیساریای خلق در امور داخلی اتحاد جماهیر شوروی) پی میبرد. پیگیری عدالت توسط او در اتحاد جماهیر شوروی استالین، به سفری خطرناک برای او تبدیل میشود.
«پرونده ۱۳۷» – دامینیک مول: پرونده ۱۳۷ یک فیلم مهیج پلیسی با بازی لئا دراکر در نقش بازپرس IGPN، سرویس بازرسی پلیس ملی فرانسه است. او در این فیلم وظیفه رسیدگی به یک پرونده شخصی را بر عهده دارد.
«صراط» – الیور لاکسه: این فیلم داستان مردی است که به همراه پسرش به دنبال دختر گمشده خود به شمال آفریقا میرود. در این فیلم بازیگرانی چون سرجی لوپز و برونو نونیز حضور دارند.
«آخرین کوچولو»– هافسیا هرزی: این فیلم، داستان دختری به نام فاطمه را به تصویر میکشد که کوچکترین فرد خانوادهای از مهاجران الجزایر است. فاطمه به پاریس میرود تا به تحصیل فلسفه بپردازد، اما خود را میان تربیت مذهبی و آزادی زندگی دانشجویی گرفتار میبیند.
«ادینگتون»– آری آستر: ادینگتون یک کمدی سیاه وسترن معاصر آمریکایی است که در ماه مه سال ۲۰۲۰ رخ میدهد. این فیلم، داستان کلانتر یک شهر کوچک در نیومکزیکو با آرزوهای بلند را دنبال میکند.
«رنوار» – چی هایاکاوا: رنوار داستانی احساسی و تکاندهنده درباره خانوادهای آسیب دیده است که در حال تلاش برای برقراری ارتباط با یکدیگر هستند. در این فیلم، یوهی سوزوکی (فوتبالیست ژاپنی) در نقش فوکی و در اولین نقش سینمایی خود ظاهر شده است.
«مغز متفکر»– کلی رایکارد: این فیلم به یک سرقت هنری هنگام جنگ ویتنام اشاره دارد و جاش اوکانر به عنوان بازیگر اصلی در آن به ایفای نقش پرداخته است.
«بمیر عشق من» - لین رمزی: این فیلم اقتباسی است از رمانی آرژانتینی به قلم آریا هاریکز و در روستایی در فرانسه رخ میدهد، داستان درباره زنی است که بعد از ازدواج و مادر شدن، به مرز جنون کشیده میشود. مارتین اسکورسیزی تهیهکننده این پروژه است و قرار است در جشنواره کن ۲۰۲۵ برای اولین بار اکران شود. جنیفر لارنس و رابرت پتینسون از بازیگران اصلی این فیلم هستند.
انتهای پیام/