عراقچی: مرحوم امیرعبداللهیان امیر دیپلماسی و امیر اخلاق بود

سیاست

99341
عراقچی: مرحوم امیرعبداللهیان امیر دیپلماسی و امیر اخلاق بود

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: هیچ وقت فکر نمی کردم در چنین جلسه ای بخواهم صحبت بکنم؛ من با دکتر امیرعبداللهیان در وزارت امور خارجه هم دانشکده ای بودیم و با دو سه سال فاصله وارد وزارت خارجه شدیم.

ایران آنلاین:وزیر خارجه در مراسم گرامیداشت شهدای خدمت و ادای احترام به شهید والامقام، امیر عبداللهیان که عصر امروز یکشنبه، 28 اردیبهشت ماه در باغ هنر با حضور خانواده‌های شهدا، شعرای بین‌المللی و مهمانان ویژه برگزار شد، گفت: هیچ وقت فکر نمی کردم در چنین جلسه ای بخواهم صحبت بکنم؛ من با دکتر امیرعبداللهیان در وزارت امور خارجه هم دانشکده ای بودیم و با دو سه سال فاصله وارد وزارت خارجه شدیم.

به گزارش ایرنا، «سید عباس عراقچی» در ادامه این سخنرانی افزود: ایشان در بخش جهان عرب مشغول به کار شد و من در بخش دیگری. ایشان قدم به قدم مدارج کار و پیشرفت را در وزارت امور خارجه طی کرد؛ از کارشناسی شروع کرد و به وزارت رسید و شایسته اش بود. او امیر دیپلماسی بود ولی بیشتر از آن، امیر اخلاق هم بود؛ امیر ادب هم بود؛ و امیر اخلاص و ایمان بود؛ اینها ویژگی هایی است که نه اینکه من بگویم، در وزارت خارجه ایشان مشهور است به این خصایص؛ هنوز که هنوز است وقتی در وزارت امور خارجه می خواهند کسی را مثال بزنند که مرد اخلاق باشد، آقای دکتر امیرعبداللهیان را مثال می زنند.

عراقچی ادامه داد: اگر در حوزه جهان عرب بخواهیم پنج یا شش کارشناس، به معنای کاربلد را در وزارت امور خارجه مشخص کنیم، یکی از آنها مسلما شهید امیرعبداللهیان بود. با اخلاص کار می کرد، در طول دوران وزارت همه همکاران گواهی می دهند که اخلاقش با قبل از وزارت تغییر نکرد؛ و در کارش هم موفق بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: اصول سیاست خارجه که دولت شهید رییسی – که یاد ایشان را گرامی می داریم – که آقای امیرعبدالهیان مبدع آن بود و اجرا می کرد، پایه و اساس بسیاری از سیاست هایی که است که همچنان دارد انجام می شود ایشان در وزارت امور خارجه پایه های خوبی گذاشت و ما بر روی همان پایه ها مسیر را ادامه دادیم و همانطور که رئیس جمهور امروز در مجمع گفت و گوی تهران گفت روابط ما با همسایگان از خلیج فارس تا قفقاز و تا شرق آسیا به مراحل بسیار بالاتری رسیده و اعتماد و همکاری و همراهی بیشتری حاکم است و این مسیری است که از دولت قبل شروع شد و ما ادامه می دهیم

وزیر خارجه خاطرنشان کرد: نشانه این ادعا، حضور آقای فواد حسین وزیر امور خارجه عراق در این مراسم است، اینکه ایشان در سفرشان به تهران این نکته را مد نظر داشتند که در این جلسه حضور داشته باشند، نشان دهنده این است که چقدر مرحوم امیر عبداللیان زحمت کشیدند. آقای فواد حسین دیروز اجلاس سران اتحادیه عرب را در عراق برگزار کردند که کار سنگینی بود و امروز این افتخار را دادند که دعوت ما را بپذیرند و این خودش نشانه ای است از روابطی که دکتر عبداللیان ایجاد کرده بودند.

عراقچی ادامه داد: من یک بار تعبیری را به کار بردم برای سردار سلیمانی که احساس می کنم که شهید سلیمانی موثرتر است از حاج قاسم سلیمانی؛ حاج قاسم سلیمانی چهره موثری در جهان مقاومت بود و شهید سلیمانی به همان اندازه تاثیر خود را داشته است. بر همین منطق، من برکت خون آقای شهید امیرعبداللیان را در وزارت خارجه می بینم و شاید روزی نیست که به ایشان فکر نکنم؛ احساس می کنم که روحشان هنوز در وزارت خارجه است و دلواپس وزارت خارجه است و برکت این حضور را احساس می کنیم. مسئولیت بار شهیدان را احساس می کنیم و امیدواریم که این مسوولیت را به وجه احسن انجام دهیم.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست