عزم جدی اتحادیه اروپا برای اعمال محدودیت در استفاده کودکان از شبکههای اجتماعی
جهان
99602

به دنبال نگرانیهای فزاینده از تاثیر وقتگذرانی کودکان در فضای مجازی، اتحادیه اروپا در پی ایجاد محدودیت و تعیین سن قانونی برای استفاده از شبکههای اجتماعی است.
ایران آنلاین: براساس اسنادی که بدست این نشریه آمریکایی رسیده است، کشورها برای محافظت از کودکان در فضای آنلاین، در تلاش برای اعمال کنترل در اتحادیه اروپا هستند.
به گزارش ایسنا، مطابق این اسناد، اتحادیه اروپا در جلوگیری از استفاده کودکان از رسانههای اجتماعی پیشتاز خواهد شد.
این پیشنهاد با هدایت یونان و حمایت فرانسه و اسپانیا، اتحادیه اروپا را ملزم به وضع قوانین جدیدی به منظور ایجاد محدودیتهای گسترده در مورد استفاده کودکان از رسانههای اجتماعی در میانه نگرانیهای فزاینده بر سر تاثیر وقت گذرانی در فضای آنلاین میکند.
پولیتیکو یادآور شده است که این موضوع پس از اقدام استرالیا برای تعیین حداقل سن ۱۶ سال برای ورود به برخی رسانههای اجتماعی از اواخر امسال، توجه بیشتری در سراسر جهان جلب کرده است.
گفته میشود براساس پیشنهاد ارائه شده به بروکسل، کشورها علاوه بر تعیین سن بلوغ دیجیتال در سراسر اتحادیه اروپا، رضایت والدین را نیز برای ورود کودکان به فضای آنلاین ملزم میکنند. به این معنی که کودکان نمیتوانند بدون دو مورد یاد شده، به هیچ یک از محبوبترین برنامهها مانند تیک تاک، اینستاگرام و اسنپ چت دسترسی داشته باشند.
این پیشنهاد قرار است اوایل ژوئن (خرداد) از سوی وزرای دیجیتال اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گیرد. از آنجا که دانمارک نیز خود را برای تصدی ریاست دورهای شورای اتحادیه اروپا برای یک دوره ۶ ماهه آماده میسازد، کارولین استیج اولسن وزیر امور دیجیتال دانمارک در بیانیهای گفت: «حفاظت از کودکان ما در فضای آنلاین، اولویت اصلی ریاست آتی دانمارک بر اتحادیه اروپا خواهد بود.»
مته فردریکسن نخست وزیر دانمارک نیز پیش از این گفته بود که از ممنوعیت استفاده کودکان زی ۱۵ سال از رسانههای اجتماعی حمایت میکند.
به نوشته این نشریه آمریکایی، اقدام اخیر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نشان می دهد که برخی پایتختهای اروپایی از سرعت اقدامات نهادهای نظارتی بروکسل راضی نبوده و در تلاشی تازه برای جلوگیری از قرار گرفتن کودکان در معرض بیش از حد صفحه نمایش هستند.
امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه یک سال پیش و در آوریل ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۳) در همین زمینه گفته بود: «ما باید کنترل زندگی کودکان و نوجوانان خود را در اروپا دوباره به دست بگیریم و سن قانونی استفاده از دنیای دیجیتال را ۱۵ سال اعمال کنیم، نه قبل از آن».
فرانسه پیش از این و در سال ۲۰۲۳ اقداماتی برای محدود کردن دسترسی کودکان زیر ۱۵ سال به رسانههای اجتماعی تصویب کرده بود، اما این اقدامات هنوز به طور کامل اجرا نشدهاست.
گاردین: نزدیک به نیمی از جوانان، دنیای بدون اینترنت را ترجیح میدهند
در همین حال روزنامه گاردین نیز گزارش داد، براساس نتایج یک پژوهش جدید در انگلیس فقط نیمی از جوانان ۱۶ تا ۲۱ ساله از «محدودیت رفت و آمد دیجیتال» حمایت میکنند و حدود ۷۰ درصد نیز اعلام کرده اند که پس از استفاده از رسانههای اجتماعی احساس بدتری دارند.
براساس مطلب درج شده در این روزنامه انگلیسی، یک چهارم از شرکتکنندگان در این پژوهش گفتهاند که روزانه چهار ساعت یا بیشتر را در رسانههای اجتماعی میگذرانند . ۴۲ درصد هم اعتراف کرده اند در مورد فعالیتهای آنلاین خود به والدین و یا سرپرستان خود دروغ میگویند. ۴۰ درصد هم اعلام کرده اند که یک حساب کاربری جعلی یا «محرمانه» دارند و ۲۷ درصد هم گفتهاند که در فضای آنلاین وانمود میکنند شخص دیگری هستند.
نتایج این پژوهش پس از آن منتشر می شود که پیتر کایل وزیر فناوری انگلیس گفت که دولت این کشور در حال بررسی امکان اجباری کردن زمان خاموشی برای برخی رسانههای خاص مانند تیکتاک و اینستاگرام است.
رانی گاوندر مدیر سیاستگذاری ایمنی کودکان در فضای مجازی در این خصوص به گاردین گفت: «محدودیتهای رفت و آمد دیجیتال، اگرچه مفید است، اما بدون اعمال اقدامات دیگر نمیتوان مانع قرار گرفتن کودکان در معرض برخی زیانهای فضای آنلاین شد».
وی افزود: «تمرکز اصلی شرکتها و دولت این است که اطمینان حاصل گردد کودکان از فضای بسیار امنتر و کمتر اعتیادآور استفاده میکنند».
موسسه استاندارد بریتانیا مجری این پژوهش، نتایج فوق را از بررسی یک هزار و ۲۹۳ جوان بدست آورده و هشدار داده است که ۲۷ درصد پاسخدهندگان در زمان حضور در فضای مجازی، موقعیت مکانی خود را با غریبهها به اشتراک گذاشتهاند.
اندی باروز مدیر اجرایی بنیاد خیریه پیشگیری از خودکشی «مالی رز» (Molly Rose Foundation)، در این خصوص گفت: «جوانان به وضوح از خطرات فضای آنلاین آگاه هستند و از شرکتهای فناوری میخواهند که از آنها محافظت کنند».
وی افزود: «الگوریتمهای موجود در رسانههای اجتماعی میتوانند محتوایی ارائه دهند که کودکان و جوانان را به سرعت در مارپیچی از مطالب مضر و ناراحتکننده قرار دهند بدون آنکه بخوهند».
باروز سپس بر ضرورت قوانین استفاده از فضای آنلاین برای کودکان و نوجوانان تاکید کرد و آن را مقدم بر نیازهای شرکت های بزرگ فناوری دانست.
انتهای پیام/