تیم ملی بدمینتون دختران در راه آسیا با نگاه به المپیک
ورزش
99747

تیم ملی بدمینتون جوانان دختر ایران در آستانه حضور در رقابتهای آسیای میانه قرار دارد و تمرینات خود را در اردوی تبریز پیگیری میکند ضمن اینکه برای حضور این تیم در مسابقات المپیک جوانان ۲۰۲۶ برنامه ریزی کرده است.
ایران آنلاین: این اردو با هدف آمادهسازی تیم پیش از اعزام به رقابتهای جوانان آسیای میانه برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، کادر فنی و بازیکنان تیم ملی با امید به تکرار و ارتقای نتایج سال گذشته، تمرینات فشردهای را پشت سر گذاشتهاند و آمادگی فنی و روحی خود را برای حضور در این رویداد بینالمللی افزایش دادهاند.
آقایی: در مسیر ساختن نسلی المپیکی هستیم/ خواسته ما، فرصتهای بیشتر برای اعزام است
«ثریا آقایی»، سرمربی تیم ملی بدمینتون جوانان دختر ایران با بیان اینکه اردوهای آمادهسازی از مرداد سال گذشته آغاز شده است، گفت: برنامهریزی تیم بر این اساس بود که با برگزاری زودتر مسابقات انتخابی، فرصت بیشتری برای تمرین و آمادهسازی بازیکنان داشته باشیم.
وی افزود: امسال، با حضور چهار دختر و چهار پسر در ردههای سنی زیر ۱۵ و زیر ۱۷ سال، به طور انفرادی و دوبل ( ۲ نفره ) در رقابتهای آسیای میانه شرکت میکنیم.
وی اظهار کرد: از چهار دختر حاضر در تیم ملی، آیسان زارعی و مهدیه هوشمند زیر ۱۷ سال و مبینا سالاری زیر ۱۵ سال از تبریز و سپیده صادقی زیر ۱۵ سال از استان مرکزی و محلات هستند.
وی با اشاره به نتایج سال گذشته، ادامه داد: در بخش بانوان، مدال طلا در زیر ۱۷ سال، نقره در زیر ۱۵ سال و ۲ طلا در دوبل این ۲ رده سنی کسب کردیم و امسال نیز انتظار مدال در تمام ردهها را داریم.
آقایی با اشاره به اینکه رقابتهای آسیای میانه پنجمین دوره خود را پشت سر میگذارد، گفت: ما در گذشته در حوزه غرب آسیا رقابت میکردیم اما چند سالی است که به منطقه آسیای میانه منتقل شدهایم.
وی ادامه داد: رقبای اصلی ما در آسیای میانه، کشورهایی مثل قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان و مغولستان است که در سالهای اخیر سرمایهگذاری جدی روی بدمینتون جوانان انجام دادهاند.
وی با بیان اینکه چالش اصلی ما کمبود اعزامها و حضور محدود در مسابقات بینالمللی است، گفت: وقتی بازیکنان خارجی در دهه فجر هشتمین تورنمنت سال خود را تجربه میکردند، برای دختران ما این رقابتها نخستین یا دومین حضورشان بود.
آمادگی ۸۰ درصدی تیم ملی
سرمربی تیم ملی بدمینتون جوانان دختر ایران افزود: با وجود استعداد بالا، کمبود تجربه بینالمللی و عدم رقابت با بازیکنان شرق آسیا که مهد بدمینتون است، باعث فاصله در رنکینگ ( رده بندی ) جهانی میشود.
وی با تاکید بر اهمیت پشتوانهسازی، گفت: نسل زیر ۱۵ و زیر ۱۷ سال به ردههای بالاتر میروند بنابراین باید از هماکنون زیر ۱۳ سالهها را شناسایی کنیم.
وی که نخستین بانوی المپیکی کشورمان در رشته بدمینتون بوده و از دل استعدادیابی فدراسیون شناسایی شده است، افزود: آیسان زارعی، کاپیتان تیم نیز از دل همین برنامههای استعدادیابی بیرون آمد، ما تلاش میکنیم بازیکنان را از طریق آموزش و پرورش استانها کشف و وارد اردوی استعدادیابی کنیم.
آقایی با بیان اینکه بچهها اکنون به آمادگی ۸۰ درصدی رسیدهاند، اظهار کرد: با برگزاری اردوی پایانی پس از امتحانات، به آمادگی ۱۰۰ درصد به خصوص از نظر ذهنی خواهیم رسید، تمرینات هر روز در ۲ نوبت سه ساعته و با تمرکز بر تخصصیسازی مهارتها و بدنسازی پیگیری میشود.
وی، هدف نهایی این برنامهریزی را المپیک جوانان و قهرمانی آسیا عنوان کرد و افزود: قهرمانی جوانان آسیا در آبانماه در بحرین و المپیک جوانان ۲۰۲۶ در داکار سنگال برگزار میشود.
وی تاکید کرد: برای رسیدن به المپیک، بازیکنان ما باید در مسابقات بیشتری شرکت کنند تا رده بندی خود را بالا ببرند.
سرمربی تیم ملی بدمینتون جوانان دختر ایران گفت: در حوزه جوانان، اعزام به مسابقات بین المللی و کمپهای خارجی بسیار کم است، برای همین سعی داریم بچهها را به تیم ملی بزرگسالان برسانیم.
وی که سرمربی جوانی است و بازی در تیم ملی را در بالاترین سطح تجربه کرده است، در خصوص علت بازی نکردنش، گفت: فرایند ۱۰ساله را برای رسیدن به المپیک طی کردم و در این راه ۲ زانویم را جراحی کردم و به هدفم یعنی حضور در المپیک دست یافتم و پس از آن سعی کردهام تا تجربیاتم را در اختیار نسل جوان قرار دهم.
زارعی: المپیک هدفم است/ به خاطر عدم اعزام، رده ما از رقبا پایینتر است
آیسان زارعی، کاپیتان تیم ملی جوانان و قهرمان زیر ۱۷ سال کشور نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: ۱۶ ساله هستم و هفت سال است بدمینتون بازی میکنم.
وی افزود: سه سال است که در مسابقات آسیای میانه حضور دارم و مدال طلای انفرادی و دوبل را کسب کردهام.
وی با اشاره به تمرینات پرفشار، گفت: مثل سالهای گذشته، تمرینات منظم و فشردهای داریم.
زارعی با اشاره به حمایت آموزش و پرورش از نخبگان ورزشی، افزود: سال گذشته، مسابقات با زمان امتحانات همزمان بود و پس از بازگشت، امتحاناتم را دادم. سعی دارم هم درس و هم ورزش را به موازات جلو ببرم.
وی با اشاره به کم بودن تعداد اعزامها نسبت به کشورهای شرق آسیا، اظهار کرد: شاید از نظر فنی استعداد بیشتری از برخی بازیکنان شرق آسیا داشته باشیم، اما رقبا به دلیل حضور بیشتر در مسابقات، رده بالاتری دارند، برای مثال ما آنها را در زمین شکست میدهیم اما رده بندی جهانیشان ۷۰ و رده بندی ما بیش از ۲۰۰ است.
وی با بیان اینکه هدف من حضور در المپیک است، اما این هدف نیاز به حضور در رقابتهای بیشتر دارد، گفت: امیدوارم از سوی استان و اسپانسرها (پشتیبان مالی) حمایت شویم.
نفر اول بدمینتون زیر ۱۷ سال کشورمان ، اظهار کرد: میخواهم در آینده بازیکنان بزرگسال را هم شکست دهم و مثل مربیام که اولین دختر المپیکی ایران بود، راه او را ادامه دهم.
انتهای پیام/