فرار مالیاتی در سال های اخیر به دغدغه ای جدی در اداره اقتصاد کشور تبدیل شده است؛ در آخرین گزارشی که رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی ارایه کرده است تنها در هفت ماهه امسال، ۱۲ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان ناشی از جرایم عدم تسلیم اظهارنامه، کتمان درآمد، فعالیت و هزینه غیرواقعی و اصل مالیات متناظر وصول شده است که رشد ۱۸۸ درصدی را نشان میدهد.
سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: ۱۳۵ هزار و ۵۰۹ واحد مسکونی و باغ ویلای گرانقیمت مشمول مالیات شدند که رقمی بالغ بر چهار هزار و ۴۳۶ میلیارد تومان مالیات برای آنها تعیین شده است و تاکنون مالکان نزدیک به ۶ هزار واحد مسکونی و باغویلای گرانقیمت مالیات دادهاند.
به گفته مدیر کل امور مالیاتی شرق شهر تهران، یک شخص که ۱۱۱ شرکت صوری به نام او به ثبت رسیده بود و ۸۰ شرکت آن در محدوده این اداره کل قرار داشت، در مجموع حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان به سازمان امور مالیاتی بدهی دارد.
رئیس گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو گفت: در سالهای اخیر که تامین مالی دشوار شده، مشوقهای مالیاتی به تولیدکنندگان کمک میکند تا محصولات جدیدی را تولید کنند. در حال حاضر شرکتهای بزرگی از چنین حمایتهایی استفاده میکنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از تشکیل ۴۸۲۷ پرونده مالیاتی خانههای خالی در پایتخت و الزام مالکان جهت عرضه این املاک به بازار مسکن خبر داد.
مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: برای حدود ۱۸۸ هزار واحد مسکونی گرانقیمت شناسایی شده در طی سه سال گذشته، ۶ هزار میلیارد تومان مالیات تعیین شده و مطالبات آنها درحال انجام است.
طرح «امکان انتخاب محل هزینهکرد مالیات توسط پرداختکنندگان (مؤدیان)» در مراسمی با حضور سرپرست ریاست جمهوری، به صورت رسمی رونمایی شد.
در ۱۲ سال گذشته منتهی به دولت سیزدهم (سال ۱۴۰۰) ۴۷ درصد هزینههای جاری از مالیات تامین میشد که در سال گذشته این رقم به ۵۵.۷ درصد رسید.
امکان دریافت قبض و پرداخت برخط بدهی های سامانه وصول و اجرا توسط مودی به صورت الکترونیکی فراهم شد.
با تغییر رویکرد در ارزیابی شرکتها در قانون ۳ نوع معافیت مالیاتی برای ۳ دسته شرکت دانشبنیان، نوپاها و شرکتها و مؤسسات دارای پروانه بهرهبرداری در نظر گرفته شده است.
آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی شرکتها، اشخاص حقیقی و املاک ۳۱ تیرماه، مالیات بر ارزش افزوده ۳۱ مردادماه و استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ و مالیات مشاغل، ۱۵ مردادماه است.
دولت سیزدهم در زمینه مقابله با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید و اخذ مالیات از دانهدرشتها اقدام کرد که در سه سال گذشته، موفق به تحقق ۶۰ درصد از ظرفیت مالیاتی کشور در راستای توسعه طرح های عمرانی شد.
به دنبال تصمیمات اتخاذ شده و پیگیریهای صورت گرفته توسط بورسیها، اصلاحیه «بند س تبصره ۶» در هیات دولت نیز مصوب شد. در نهایت پیگیریهای مکرر سازمان بورس باعث شد تا هیات دولت به منظور کاهش تبعات «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» بار مالی این بند را بپذیرد و تصمیمگیری این بند مالیاتی به نفع بازار سرمایه پایان یابد.
رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی کشور از حذف ۱۳ گلوگاه مهم فساد مالیاتی در آیندهای نزدیک خبر داد.
دولت سیزدهم در سال گذشته توانست با تحول در نظام مالیاتی، گامهای موثری برای تأمین منابع مالی بردارد که یکی از دستاوردهای مهم دولت، پرداخت مطالبات گندمکاران بدون نیاز به چاپ پول بود؛ این مهم با دریافت مالیات از ابربدهکاران و فراریان مالیاتی محقق شد و از افزایش نقدینگی و تورم ناشی از چاپ پول جلوگیری کرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از تمدید تفویض اختیار بخشودگی جرایم و تقسیط بدهی مالیاتی در سال جاری خبر داد.
براساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی، این سازمان براساس مجوز قانون بودجه سال ۱۴۰۳ برای مودیانی که برای عملکرد ارزش افزوده سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۰ اظهارنامه ارائه نکرده باشند و برای پروندههای به قطعیت نرسیده ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، اظهارنامه برآوردی صادر خواهد کرد.
فهرست کالاهای معاف از مالیات ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ اعلام شد.
کارشناس اقتصادی هر اقدامی از سوی دولت برای حمایت از تولید را مثبت ارزیابی و تاکید کرد: حمایت از تولید و مشارکت مردم در اقتصاد با تکیه بر اخذ مالیات از دانهدرشت ها و اخذ مالیات از فعالیت های مخرب در کنار کاهش مالیات تولید تحقق خواهد یافت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: رشد اقتصادی در دولت شهید رئیسی به طور میانگین ۵ درصد در هر سال بود