رئیس سازمان هواشناسی کشور از انتخاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از نخستین کشورها برای اجرای طرح توسعه انرژیهای پاک سازمان جهانی هواشناسی خبر داد و گفت: زمین در وضعیت بحرانی آب و هوایی قرار دارد که نیاز فوری به انتقال منابع انرژی فسیلی به تجدیدپذیر وجود دارد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی ایران گفت: بحران انرژی نشات گرفته از بی توجهی به توسعه زیرساخت ها و سرمایه گذاری در حوزه انرژی و بهینه سازی در سال های گذشته است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان کرمان گفت: با بهرهبرداری از فاز دوم نیروگاه خورشیدی گل گهر با ظرفیت ۱۰ مگاوات و نیروگاه خورشیدی «بنهیکه» با ظرفیت پنج مگاوات، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی استان به ۱۸۹مگاوات افزایش یافت.
آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر ضمن بیسابقه توصیفکردن رشد ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۳، درعینحال این رشد را برای مقابله با افزایش دمای کره زمین ناکافی دانست.
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان و تأمینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر (ساتکا) گفت: توسعه نیروگاههای خورشیدی کوچکمقیاس در صنایع میتواند بخشی از ناترازی برق را برطرف کند.
رئیس هیات مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران گفت: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر میتواند به رفع ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی برق در کشور کمک کنند.
رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) گفت: تسهیلات ارزی برای توسعه تجدیدپذیرها در نظر گرفته شده است که به زودی چگونگی اختصاص آن اطلاعرسانی خواهد شد.
چرخ توسعه تجدیدپذیرها چندین سال است که با سرعت بیشتری به حرکت درآمده و بر اساس آخرین آمار انرژی تولیدی نیروگاههای تجدیدپذیر در تیرماه سالجاری نسبت به ماه گذشته ۹ درصد رشد داشت.
نیروگاه بادی میل نادر زابل با تولید ۳۱ میلیون کیلوات ساعت انرژی بین نیروگاههای تجدیدپذیر کشور رکورد جدیدی ثبت کرد.
دولت سیزدهم در طول عمر سه ساله خود توانست با ورود به کلان پروژه انرژی های تجدیدپذیر فضایی را ایجاد کند تا در سال های آینده بخش عمده ای از انرژی کشور از این ظرفیت تامین و بخش قابل توجه ای از انرژی که با اتکا به سوخت های فسیلی تامین می شود به مدار تجدیپذیرها وارد گردد.
معاون فنی و مهندسی ساتبا از اعلام آمادگی ۶۹ صنعت برای ساخت ۳۲۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خبر داد.
معاون فنی و مهندسی ساتبا از اعلام آمادگی ۶۹ صنعت برای ساخت ۳۲۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خبر داد.
معاون وزیر نیرو با تشریح وضعیت نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور گفت: ۳۳۴ مگاوات نیروگاه در این دولت احداث شده و حدود ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه در حال ساخت در کشور داریم که حدود ۲۰۰۰ مگاوات آن در استان کرمان است.
در آخرین نشست گروه هفت کشور صنعتی موسوم به G۷ که به تازگی در تورین ایتالیا برگزار شد، برای نخستین بار بر سر موضوع ممنوعیت استفاده از زغال سنگ بهعنوان یکی از منابع انرژی آلاینده در جهان و جایگزینی آن با انرژیهای پاک توافق شد.
همزمان با چرخش نوع تامین انرژی در جهان و حرکت به سوی انرژیهای تجدیدپذیر دولت سیزدهم گام های بلندی را برای ایجاد بسترهای لازم در بهره مندی از این نوع انرژی و تامین برق کشور برداشته است.
میزان ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور در شرایط فعلی، در محدوده ۹۲ هزار و ۵۵ مگاوات بوده که گزارشها نشان میدهند راندمان فعلی نیروگاهها ۳۹.۱ درصد بوده که براساس سند توسعه صنعت برق، متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی در کشور باید تا سال ۱۴۲۰ به ۵۰ درصد برسد.
سال ۱۴۰۲ در حالی به پایان رسید که در ماههای آخر این سال فرصتی برای تولیدکنندگان برق از منابع تجدیدپذیر فراهم شد تا برق تولیدی خود را صادر کرده و به این ترتیب کشورمان را تبدیل به قطب انرژی منطقه کنند.