اخبار
14105
دیدار اعضای انجمن ورزش زنان و خانواده با وزیر ورزش؛
تاکید بر توسعه و همگرایی در ورزش زنان
عصر چهارشنبه ۱۸ مهرماه وزیر ورزش و جوانان میزبان اعضای انجمن ورزش زنان و خانواده بود. در این جلسه مسائل و موضوعات ورزش زنان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. از جمله محورهای اصلی این جلسه به بررسی جایگاه معاونت ورزش بانوان، جایگاه نواب رئیس بانوان در فدراسیونها، وضعیت زنان در ورزش قهرمانی ورزش همگانی و نقش ورزشکاران ملی بانوان و ارائه طرح های توسعه ورزش زنان اختصاص داشت.
به گزارش ایران ورزشی، این جلسه با معرفی اعضا و فعالیتهای انجمن ورزش زنان و خانواده توسط بیتا بردبارآذری آغاز شد. حضور گروهی از بانوان توانمند، مجرب و معتبر حوزه مدیریت ورزشی، اساتید دانشگاهی و مربیان و ملی پوشان رشتههای مختلف از جمله ظرفیتهای این انجمن و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در حمایت از دستگاههای دولتی و برنامه های وزارت ورزش و جوانان قلمداد شد.
تاریخچه و بررسی عملکرد معاونت ورزش بانوان از زمان ایجاد تاکنون توسط زهره اینچه درگاهی مطرح گردید. معاونت ورزش بانوان از بدو تأسیس با هدف پیشبرد و تقویت ورزش زنان در کشور فعالیت خود را آغاز کرد. اگرچه در طول سالهای گذشته، این معاونت تلاش کرده است تا زمینههای لازم را برای مشارکت گسترده زنان در عرصههای مختلف فراهم کند اما نیاز است که معاونت ورزش بانوان با یک رویکرد جامعتر و با اقداماتی در راستای توسعه زیرساختها، فراهم سازی و افزایش حمایت مالی از ورزش بانوان، تقویت برنامههای مدون و تغییر نگرشهای اجتماعی در حوزه ورزش بانوان را بیشتر مدنظر قرار دهد . نیاز به بهرهمندی از دیدگاهها و رویکردهای مختلف، جلوگیری از ایستایی و انفعال مدیریتی، کاربست شایستهسالاری و عدالت در انتخاب مدیران، استفاده از استعدادهای جوان، پاسخ به نیازهای جدید ورزش بانوان، افزایش مشارکت و همگرایی در جامعه ورزش بانوان ضمن ایجاد انگیزه و اعتماد بیشتر، چالشهای موجود را بهتر مدیریت نموده و راه را برای پیشرفت بیشتر زنان در عرصه ورزش هموار می سازد.
در ادامه چالش های ورزش قهرمانی و نائبین فدراسیون های ورزشی توسط فریده شجاعی مطرح گردید و مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. در این خصوص بیان شد توجه هرچه بیشتر بر عملکرد معاونت، عملکرد نواب رئیس فدراسیون ها و نداشتن نقش نمایشی آنها در فدراسیون ها و انتخاب افراد شایسته کمک بزرگی به ورزش کشور خواهد نمود. از سوی دیگر توجه به ورزشهای غیر المپیکی که علاوه بر کسب افتخار می تواند موجب نشاط و شادی در جامعه گردد. رسیدگی به امور باشگاهها و الزام برای تشکیل تیمهای بانوان و حضور حداقل یک خانم در هیئت مدیره باشگاه ها نقش بانوان را پررنگ تر و انگیزه را به جامعه ورزشی بانوان تزریق خواهد نمود. از دیگر معضلات و عدم رشد مناسب ورزش بانوان غیبت پوشش رسانه ای و خبری مناسب و پخش تلویزیونی است که این امر اگر میسر گردد نتیجه آن ایجاد انگیزه حامیان مالی و مشارکت بیشتر آنها میباشد. در ادامه شجاعی عنوان کرد توجه ویژه به ابعاد پرورشی، همگانی، قهرمانی و حرفه ای ورزش زنان و ایجاد توسعه زیر ساخت های حوزه زنان بر اساس آمایش سرزمین و استعدادهای موجود از اقدامات مهمی است که به آن کمتر پرداخته شده است. نظارت بر کرسی های بین المللی و خواستار خروجی مناسب از مواردی است که صرفا برخی از افراد و مسئولین فدراسیونی در تلاش برای گرفتن آن هستند تا در مناصب فدراسیونی طبق قوانین در مدت زمان بیشتر ماندگار و یا ابقا گردند. برخی از کرسی ها هم که جایگاه و اعتبار چندانی نداشته اما در تیترهای خبری داخل کشور پررنگ و پرآوازه تبلیغ میشود. رسیدگی و توجه به وضعیت پیشکسوتان ورزشی خانم و برقراری عدالت جنسیتی در صندوق حمایتی از از جمله مطالبات جامعه ورزش زنان کشور است که مطرح گردید.
درخصوص ورزش همگانی و جایگاه آن توسط فاطمه ابوالقاسمی مباحثی عنوان شد که طبق آمار روند رو به گسترشی در این حوزه دیده نمی شود و اگر برنامه ای مناسب وجود نداشته باشد نخواهیم توانست مشارکت بیشتری در این حوزه خصوصا در قشر زنان که دارای نقش اصلی در گسترش و توسعه ورزش در خانواده می باشد را داشته باشیم. از دلایلی که سالهاست شاهد موازی کاری در برخی از فدراسیون ها با معاونت همگانی بودهایم، این است که جایگاه و نقش و وظایف هیچ یک به درستی تعیین و تعیین نگردیده است.وزارت ورزش باید نقش فرماندهی و نظارت خود را در ستاد ورزش داشته باشد با وظایف سیاستگزاری و نظارت عملکردها. نبود بانک اطلاعاتی جامع ورزشکاران، مربیان و مدیران و ضعف نظارتی بر تفاهم نامه هایی که بین معاونتها و فدراسیونها با آموزش و پرورش ،وزارت علوم، شهرداری ها، بهزیستی، وزارت بهداشت ودرمان و غیره منعقد می گیرد نیز مطرح گردید و ضعف ها و آسیبهایی به همراه دارد. نیاز به ارایه راهکار های عملی برای افزایش مشارکت بیشتر مردم به ورزش با کمترین هزینه و ارایه پیشهاد برای کارآفرینی واشتغال زایی با کمترین هزینه وبیشترین راندمان می تواند در این مسیر مفید واقع گردد.
در ادامه پروانه حاجی به وضعیت ملی پوشان و جایگاه آنها پرداختند و توجه به وضعیت معیشت، اشتغال و زمینه های رشد ورزشکاران جهت جلوگیری از مهاجرت آنان خصوصا مهاجرت بانوان ملی پوش، پذیرفتن استانداردهای بین المللی در ورزش به منظور مقابله با دیدگاههای تفکیک جنسیتی، انعطاف پذیری در سیاست گذاری و برنامه ریزی در ورزش بانوان پرداختند و پذیرفتن شاخص های بین المللی فرهنگی به منظور بدست آوردن میزبانی مسابقات آسیایی و جهانی و اعتراض ملی پوشان گاهی برابر با حذف و یا اخراج از دیگر نقطه نظرات مهم این بخش از جلسه بود.
در نهایت چند طرح راهبردی توسط بیتابردبار رئیس انجمن ورزش زنان و خانواده به وزیر محترم ورزش ارائه گردید که از جمله: طرح توانمندسازی مدیران ورزشی خانم، طرح توسعه و نگه داشت قهرمانان ورزشی خانم با هدف ارتقای جایگاه ورزش زنان در کشور و همچنین الگوسازی برای نسل جوان و بهبود تصویر ورزش زنان در جامعه، طرح توسعه سلامت و سوادجسمانی با همکاری وزارت بهداشت، طرح مشارکتی محتوای آموزش تندرستی، طرح لزوم افزایش بودجه و حمایت مالی از ورزش بانوان به جهت افزایش دسترسی و مشارکت زنان در ورزش که نیازمند به راهبردهای مالی، اجتماعی و مشارکتی است و تدوین شاخص های کلیدی عملکرد برای نظارت بر نحوه تخصیص و استفاده از بودجه های ورزشی بانوان، طرحهای فرهنگی برای تشویق خانواده ها به حمایت از ورزش دختران، درخواست تدوین سیاست ها و برنامه های بلندمدت برای حمایت از زنان ورزشکار در تمام سطوح برای ایجاد رویکرد پایدار و سیستماتیک برای توسعه ورزش زنان، پیشنهاد اصلاح آیین نامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان در حمایت از ورزش بانوان، طرح راه اندازی یک کانال IPTV در جهت توسعه و فرهنگ سازی ورزش در کشور با توجه به شرایط موجود از جمله طرحهای پیشنهادی این جلسه بود.
وزیر ورزش و جوانان پس از استماع صحبتهای کارشناسی عنوان داشت این جلسه نشان از اهمیت روزافزون نقش زنان در ورزش و تأثیرات آن بر جامعه دارد و گامی مهم در جهت حمایت و پیشرفت زنان ورزشکار و توسعه زیرساختهای لازم برای رشد و شکوفایی استعدادهای ورزشی در میان بانوان کشور است.دکتر دنیامالی، در ادامه تأکید کرد: «باید واژگان و مطالبات خود را درخصوص ورزش زنان تغییر داده شود و با رویکرد جدیدی به این حوزه بپردازیم. همگرایی در جامعه زنان ما باید بیشتر از قبل شود تا از این طریق بتوانیم به نتایج بهتری دست یابیم.وی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در حوزه ورزش زنان افزود: "این باور را داریم که وقتی سرمایهگذاری در حوزه زنان میکنیم، تأثیرات آن را در اقتصاد و مسائل اجتماعی کشور نیز خواهیم دید. علاوه بر این، هزینه کردن در بخش بانوان نسبت به آقایان به مراتب کمتر است." این دیدار، فرصتی برای ارائه دیدگاهها و طرحهای اعضای انجمن ورزش زنان و خانواده در جهت رشد و توسعه ورزش بانوان و بررسی چالشهای پیش رو و تاکید بر توسعه و تحول در ورزش بانوان بود، که نشاندهنده تعهد جدی به ارتقای جایگاه زنان در ورزش ایران است. در پایان جلسه مقرر شد موضوعات مطروحه به شکل طرح پیشنهادی به وزارت ورزش و جوانان ارائه گردد و استفاده از ظرفیتهای انجمن ورزش زنان و خانواده در راستای پیشرفت ورزش کشور مورد توجه و اجرا قرار گیرد.
انتهای پیام/