سیدعلی بلندنظر

سیدعلی بلندنظر

فوتبال جهان

15563
شیاطین سرخ جان می‌گیرند

تحلیل اولین مصاحبه آموریم به عنوان مربی منچستریونایتد

شیاطین سرخ جان می‌گیرند

روبن آموریم جمعه شب نخستین مصاحبه خود به عنوان مربی منچستریونایتد را با رسانه رسمی و اختصاصی این باشگاه انجام داد و درباره مسائل مختلفی حرف زد، به پنج اظهار نظر کلیدی و تحلیل آن می‌پردازیم.

«در حال حاضر، همه مشتاق موفقیت هستند و فکر می‌کنم در جایی هستم که می‌خواهم باشم. می‌خواهم بخشی از یک اتفاق خاص باشم و این را واقعاً دوست دارم.»
آموریم را به خاطر صراحت و البته رابطه کاری‌اش با ژوزه مورینیو مقایسه می‌کنند اما این پرتغالی ۳۹ ساله مثل مورینیو در بدو ورودش به چلسی در سال ۲۰۰۴ به خود لقب آقای خاص نداد. او اما این ایده را دارد که می‌تواند مأمور تغییر در منچستریونایتد و بازگشت این تیم به جایگاه افسانه‌ای باشد. او دوست دارد به تیمی برود که کار زیادی دارد چون می‌تواند مثل اسپورتینگ لیسبون، تیم را بسازد و این تیم را بعد از ۱۹ سال به قهرمانی پرتغال برساند؛ این زمان برای یونایتد ۱۱ سال است.
آموریم به منچسترسیتی اشاره نکرد اما جانشینی پپ گواردیولا یکی از گزینه‌ها بود. هوگو ویانا، دوست نزدیک آموریم قرار است در تابستان به عنوان مدیر فوتبال از اسپورتینگ به سیتی برود و صحبت از این بود که آموریم را به جای پپ ببرد اما حالا تصور می‌شود گواردیولا بعد از سال ۲۰۲۵ می‌ماند و حالا آموریم در نیمه قرمز شهر مسئولیت گرفته است.
 ارتباط با مالکیت
«ارتباط هواداران با باشگاه را می‌دانم و این برایم خیلی مهم است چون می‌خواهم با کسانی کار کنم که دوستشان دارم، باید نام ببرم، سر جیم راتکلیف، سر دیو بریلزفورد، عمر برادا، دن اشورث و جیسون ویلکاکس. ما همه دغدغه یکسانی داریم، می‌خواهیم کار ویژه‌ای در باشگاهی ویژه انجام دهیم.»
آموریم به راتکلیف و بریلزفورد، مدیر ورزشی اینئوس اشاره کرد که هر دو در فرآیند جذبش نقش داشتند. برادا، مدیر اجرایی باشگاه عنصری کلیدی در آمدن آموریم بود و اولین کسی بود که در کارینگتون از آموریم استقبال کرد با حضور اشورث، مدیر ورزشی و ویلکاکس، مدیر فنی که لبخند می‌زد. این یعنی آموریم انتخاب اول همه بوده است.
 
افراد نه سیستم
«خیلی از مردم درباره 3-4-3 و 3-3-4 و این چیزها صحبت می‌کنند. اما از نظر من اینها اهمیتی ندارد، شخصیت بازیکنان و نگاه آنها به تیم مهم است. باید روی اینها تمرکز کنیم. باید اصول داشته باشیم، هویت و شخصیتی که در گذشته داشتیم. به زمان نیاز داریم اما باید برای خودمان زمان بخریم.»
آموریم تمرکز را روی کیفیت و شخصیت بازیکنان گذاشته است نه چینش تیم یعنی آن چیزی که اریک تن هاخ بر آن تأکید داشت. هماهنگی و اتحاد میان بازیکنان حلقه مفقوده تمام کسانی بوده که بعد از جدایی سر الکس فرگوسن در سال ۲۰۱۳ به نیمکت یونایتد آمده‌اند. آموریم روی این میراث تأکید دارد. آموریم همچنین خوب می‌داند که این گروه نتوانسته خود را با برخی نکات تاکتیکی ارزشمند تن هاخ منطبق کند. مربی هلندی تلاش می‌کرد در جلسات ویدیویی و تکرار آنها نکات را گوشزد کند اما آموریم راه آسان‌تری حداقل در شروع در
پیش می‌گیرد.
حمایت از جوانان
«نمی‌خواهم بگویم به زمان نیاز داریم چون تیم جوانی هستیم. آنها آماده بازی در تیم بزرگ منچستریونایتد هستند، باید باشند چون اینجا هستند. باید از روز اول بدون ترس شروع کنیم؛ هدف ما این است.»
جملات بالا صحبتی از آموریم به آلخاندرو گارناچو، کوبی ماینو، آماد، لنی یورو و راسموس هویلوند بود، فهرستی از بازیکنان جوان که تیم می‌تواند حول‌شان ساخته شود. مسن‌ترین اینها آماد با ۲۲ سال سن است که می‌تواند در نقش شماره ۱۰ در سیستم آموریم بدرخشد. پذیرش انتظارات از سوی آموریم حتی با یک تیم جوان، برای راتکلیف عجول برای موفقیت خوشایند است.
ترجیح آموریم برای دفاع سه نفره این سؤال را ایجاد می‌کند که تیم‌های آکادمی یونایتد هم سیستم خود را از 1-3-2-4 تغییر می‌دهند و آیا این شامل استراتژی جذب در این سطح می‌شود؟ او در اسپورتینگ سابقه پرورش استعدادها را دارد، گونچالو ایناسیو مدافع میانی که حالا ۲۳ ساله است و جئووانی کوئندا ۱۷ ساله از این نمونه هستند.

 

حس شاعرانه
«دوست ندارم زیاد حرف بزنم اما وقتی حرف بزنم با تمام وجودم صحبت می‌کنم. فکر می‌کنم مردم این را حس می‌کنند.»
آموریم به زمانی اشاره می‌کرد که کریستیانو رونالدو در زمان بازی در کنار یکدیگر در تیم ملی پرتغال او را شاعر توصیف کرده بود (آموریم تنها ۹ روز بزرگتر از رونالدو است!) مارکوس آلوز خبرنگار پرتغالی درباره آموریم گفته است: «خوش بیان است و بر کلمات تسلط دارد، می‌داند چه می‌گوید، برای همین رونالدو در تیم ملی به او شاعر لقب داده بود.»
سبک کار آموریم با کلمات در آخرین بازی‌اش با اسپورتینگ در براگا روشن بود در دیداری که تیمش بازی ۲ بر صفر باخته را ۴ بر ۲ برد. وقتی تیمش به گل سوم رسید، بازیکنان در آغوشش گرفتند و هواداران اسپورتینگ نسبت به او ابراز محبت کردند و حتی خبرنگارها در کنفرانس خبری به خاطر تحولی که در باشگاه ایجاد کرده بود‌، از او تشکر کردند. هواداران یونایتد امیدوارند این حس شاعرانه را به اولدترافورد هم بیاورد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های فوتبال جهان