![تبعات ریسک آزمون و خطای کارتال در تونل وحشت](https://cdn-sport.inn.ir/photo/1403/11/22/5828fe60c6fe5b5b5d23210d39c4f04c-a-i-s.jpg)
دو حذف دردناک یا اوج خوشبختی؟
تبعات ریسک آزمون و خطای کارتال در تونل وحشت
اسماعیل کارتال هنوز نه تیمش را میشناسد نه اسکوادش را و این آزمون و خطایش در طول بازیهای دشوار و تعیینکننده میتواند منجر به نتایجی شود که احتمال دارد پرسپولیس را از اهداف پایان فصل جاری دور و دورتر کند.
البته که وقتی گاریدو رفت، پنج هفته طول کشید تا کارتال انتخاب و معرفی شود و کارش را آغاز کند پرسپولیس باید پیه این قضیه را به تن میمالید چرا که طبیعی است تیمی با این تغییر بزرگ در رأس کادرفنی حتماً دچار نوسان خواهد شد اما بدی ماجرا اینجاست که بیشتر هواداران پرسپولیس فارغ از این فکت منطقی در هر مسابقهای از تیم خود برد میخواهند و آخر فصل منتظر جام هستند.
اسماعیل کارتال در مصاحبه بعد از بازی با گلگهر تأکید کرد که همچنان در حال تست و بررسی و بازیکنان مختلف در پستهای دیگر است تا به نتیجه مطلوب برسد. نمونهاش جابهجایی پست میلاد محمدی و فرشاد احمدزاده که قبل از دقیقه 30 مشخص شد جوابی ندارد یا استفاده مجدد از یاسین سلمانی ناآماده که عین بازی مقابل الهلال فقط در پایان نیمه اول معلوم شد تصمیم اشتباهی بوده است.
آنچه مسلم است اینکه سرمربی پرسپولیس هنوز بازیکنان و تواناییهای آنها را نمیشناسد و همچنان در حال جابهجایی است. او در هر سه بازی اخیر مقابل فولاد، الهلال و گلگهر از سه زوج متفاوت در مرکز خط میانی استفاده کرده و در نوبت سوم خوششانس بود که کلینشیت کرد.
جابهجایی بازیکنان در خط میانی و حمله هم ادامه داشته به گونهای که مثلاً مقابل الهلال مسعود ریگی در نقش پیووت شروع کرد اما مقابل گلگهر این نقش به سعید مهری رسید. یک خط جلوتر نیز یک بار علیپور کنار دورسون شروع کرد و بازی بعدی نوبت علیپور بود تا مکمل مهاجم مورد اعتماد کارتال باشد.
تغییرات کارتال البته محدود به جابهجایی نفرات و استفاده آنها در پستهای غیرتخصصی نبود بلکه او در سیستم بازی تیمش هم تغییراتی اعمال کرد به گونهای که نیمه دوم بازی با الهلال را با سه مدافع مرکزی آغاز کرد و در مصاف با گلگهر با یک تصمیم ریسکی از شروع نیمه دوم هر سه مهاجم نوک خود را در زمین داشت تا با یک سیستم ریسکی در نهایت و با کمی خوششانسی سه امتیاز مهم که اتفاقاً اولین پیروزیاش در قامت سرمربی پرسپولیس بود را به دست بیاورد.
واقعیت اینکه ناآشنایی کارتال با اسکواد تیمش و توانایی بازیکنان باعث شده تا او تصمیمات عجیبی مثل میدان دادن به یاسین سلمانی یا اعتماد دوباره به فرشاد احمدزاده که هر دو فصل بدی را پست سر میگذارند را تکرار کند. در عین حال بازی ندادن به گولسیانی مقابل الهلال که نسبت به دو همپستی دیگرش شرایط بهتری داشت یا پشت کردن به ریگی وقتی تنها بازیکن تخصصی پست شش تیمش محسوب میشود، نشان از همین ناآشنا بودن با کیفیت و بکگراند بازیکنان داشت که منجربه لطمه خوردن تیم هم در بازی با الهلال و هم مقابل گلگهر شد با این تفاوت که تیم تارتار در فاز حمله قدرت تیم ژرژ ژسوس را نداشت.
نکته اما اینجاست که تداوم این آزمون و خطای کارتال میتواند منجر به از دست رفتن امتیازهای بیشتری شده و ضمن حذف پرسپولیس از جام حذفی و لیگ نخبگان این تیم را از کورس قهرمانی لیگ برتر دور کند چرا که در دو هفته پیش رو بازیهای مهمی مثل مصاف با سپاهان در یکهشتم نهایی جام حذفی و النصر در آخرین هفته مرحله نخست لیگ نخبگان سر راه پرسپولیس است و در این تونل وحشت باید بازیهای دشوار دیگری تا آخر سالجاری در لیگ برتر نیز برگزار کند. در واقع یک سر این ماجرا دو حذف دردناک از دو جام خواهد بود اما اگر تغییرات نتیجهبخش باشد شرایط تیم بهتر شده و قدرت تیم با دو برد بزرگ مقابل سپاهان و النصر به خاطر ابعاد روانی این دو صعود چند برابر میشود.
یک نکته امیدوارکننده، تغییرات درست حین بازی
در جریان این آزمون و خطاهای کارتال مشخص شد او تغییرات حین بازی را خوب بلد است و حین مسابقه برای تغییر شکل تیمش و رسیدن به فرم بهتر تصمیات خوب و درستی میگیرد. پرسپولیس نیمه دوم بازی با فولاد را از دست داد چرا که بازیکن شاخصی روی نیمکت نداشت یا به عبارتی مغلوب تغییرات بهتر یحیی گلمحمدی شد اما هم مقابل الهلال و هم برابر گلگهر تمام تغییرات حین مسابقه او از جمله تصمیماتش بین دو نیمه و نیمه دوم درست و مؤثر بود. البته گاریدو هم در بازیهای ابتدایی در این آیتم مربی موفقی نشان داد اما سبک و سیاق او در پرسپولیس جا نیفتاد به همین خاطر انتظار میرود کارتال بعد از شناخت بهتر و دقیقتر از نفراتش، پرسپولیس را با فرمولی که قبلاً، سریعتر و راحتتر به موفقیت میرسید نزدیکتر کند و دنبال دور کردن تیم از ایدهآلهای قبلیاش - حداقل در این فصل- نباشد.
سؤال بزرگ؛ دستیاران ایرانی چقدر کمک میکنند؟
کارتال در روز نخست و در مراسم معارفهاش از کریم باقری بشدت تعریف و تمجید کرد و گفت تا زمانی که او هست باقری هم هست. کارتال همچنین آنالیزور خود را روی سکو فرستاد اما مهرداد خانبان که حالا نقشی فراتر از یک آنالیزور دارد روی نیمکت مینشیند. با این حال سؤال اینجاست که آیا کارتال از دستیاران ایرانی خود کمک فکری میگیرد یا نه؟ آنچه در ظاهر مشخص است اینکه حداقل در تصمیمات حین بازی هیچ خبری از مشاوره با کریم باقری نیست و این حجم از تغییرات عجیب نشان از تصمیمات شخصی کارتال و احتمالاً دستیار اولش بوده همچنان دنبال فرمولی برای بهبود شرایط تیم در کیفیت بازی و کسب نتایج بهتر هستند. در عین حال باید دید استایل مربیگری کارتال در این مورد بخصوص چگونه است. آیا او حرفهای دستیاران ایرانیاش را میشنود و از آنها استفاده نمیکند یا اصلاً اهل گوش دادن به صدای آنها نیست؟
انتهای پیام/