اخبار

18784
سلبریتی‌ها در ورزش؛ از ولز تا ایران

نگاهی به تجربه آقای گلزار در پدل

سلبریتی‌ها در ورزش؛ از ولز تا ایران

حدود یک سال پیش بود که خبری جالب در رسانه‌های ورزشی و هنری، باعث شوکه شدن مخاطبان در فضای مجازی شد و آن خبر، چیزی نبود جز اعلام سرپرستی محمدرضا گلزار، بازیگر محبوب و مشهور ایران در تیم ملی پدل کشور.

 فدراسیون تنیس ایران که به تازگی انجمن پدل را پس از جدایی این انجمن از فدراسیون اسکواش زیر نظر خود درآورده بود، پس از سرمایه‌گذاری‌های غیررسمی گلزار در این ورزش، تصمیم گرفت به این چهره هنری یک مقام رسمی بدهد تا تیم ملی با حمایت گلزار در مسابقات رسمی حضور پیدا کند. گلزار که یکی از بازیگران پرکار ایران در یک دهه اخیر بوده، از همان روزهای ابتدایی ورود ورزش پدل به ایران علاقه زیادی به حضور در مسابقات حرفه‌ای این رشته ورزشی داشت و پس از چند سال حضور در مسابقات مختلف، در اکثر مسابقات رسمی این ورزش در کشور شرکت می‌کرد. به همین دلیل، توانست ارتباط خوبی با بازیکنان حرفه‌ای تنیس و پدل کشور برقرار کند و آغاز این رقابت در زمین پدل، زمینه‌ساز سرمایه‌گذاری‌های ویژه گلزار در این ارتباط شد.

گلزار که با وجود تمام انتقادات حق و ناحق از فعالیت هنری‌اش از پولسازترین چهره‌های سینمای ایران بوده، سرمایه‌گذاری در رشته پدل را با تقبل کردن هزینه اردوهای خارجی برخی از ستارگان پدل کشور و مذاکره برای حضور اسپانسر در تیم ملی آغاز کرد و در سال ۱۴۰۲، رسماً به عنوان سرپرست تیم ملی پدل ایران انتخاب شد. سمتی که به او این اجازه را می‌داد تا به طور فعال، در اردوها و مسابقات ملی‌پوشان پدل حضور داشته باشد و سرمایه‌گذاری وی برای این ورزش نوپا را توجیه کند. حامیان مالی بزرگ، با توجه به حضور گلزار در تیم ملی پدل، روی این ورزش نه‌چندان مطرح بین عامه مردم سرمایه‌گذاری کردند و حضور او در این زمینه، بار دیگر نشان داد که ورزش نیز از سایر حوزه‌ها مستثنی نیست و برای جذب سرمایه در این حوزه، می‌توان از چهره‌های مطرح در جامعه استفاده کرد.
 گلزار در خصوص فعالیت‌های فعلی خود در رشته پدل می‌گوید: «از لحاظ امکانات و زیرساخت‌ها که خیلی با سایر کشورها فاصله داریم. تمامی بازیکنان ما در زمین خاکی پدل را یاد گرفتند. در حال حاضر دو کشور آرژانتین و اسپانیا از غول‌های پدل جهان هستند و ۷۰ درصد بهترین پدلیست‌های دنیا را نیز بازیکنان همین ۲ کشور تشکیل می‌دهند. تیم‌ملی امارات در اقدامی عجیب دو تن از بهترین پدلیست‌های اسپانیایی که در رنکینگ جهانی جزو ۵۰ بازیکن اول هستند را به خدمت گرفته و به آنها پاسپورت موقت داده این موضوع کار ما را کمی سخت کرده است. تا به اینجا من به تمامی وعده‌هایی که داده بودم عمل کردم. اول به خاطر عرقی که نسبت به تیم ملی کشورم دارم و دوم به دلیل علاقه شخصی‌ام به این ورزش و در آخر نیز به خاطر رفاقت نزدیکم با بازیکنان تیم ملی پدل. به عنوان مثال اخیراً آقای «تیاگو سانتوس» سرمربی اسبق تیم‌های ملی امارات و مصر را که ملیت پرتغالی دارند برای هدایت تیم ملی پدل به خدمت گرفتیم که درحال حاضر یک اردوی ۳ روزه برای بازیکنان برگزار کرده‌اند. بسیار امیدوار هستیم که با توجه به زحمات ارسلان محمدی، تجربه تیاگو و همفکری تمامی اعضای تیم امسال اتفاقات بزرگی را رقم بزنیم.»
 
وقتی هالیوودی‌ها یک تیم را دگرگون کردند
 نمونه دیگری از جلب شدن توجهات به ورزش با حضور چهره‌های هنری مشهور، در باشگاه رکسهام ولز رقم خورده است. در سال ۲۰۲۰، رایان رینولدز، بازیگر مشهور سری فیلم‌های ددپول و راب مک‌الهنی، ستاره سریال کمدی «فیلادلفیا همیشه آفتابی است» در تصمیمی عجیب باشگاه ولزی رکسهام در سطح پنجم فوتبال انگلیس را خریداری کردند. تیمی ریشه‌دار که برای سال‌ها در حسرت صعود به مسابقات فوتبال لیگ در انگلیس قرار داشت. چهار سطح اول فوتبال انگلیس، تحت پوشش اتحادیه فوتبال این کشور قرار می‌گیرند و با حق پخش و قراردادهای وسیع‌تر، باشگاه‌های حرفه‌ای‌تری دارند. تیم‌های چهار سطح اول فوتبال انگلیس اجازه حضور در جام اتحادیه را هم پیدا می‌کنند. هواداران تیم محلی رکسهام در لیگ ملی، یعنی سطح پنجم فوتبال انگلیس در رویاهای خود نیز نمی‌دیدند که دو ستاره مشهور و ثروتمند دنیای هالیوود، برای جلب مالکیت این باشگاه اقدام کنند.

از آن زمان تاکنون، رکسهام با حضور این دو چهره در رأس مالکیت خود بارها در صدر اخبار رسانه‌های سرگرم‌کننده امریکایی و انگلیسی بوده و نتایج فوق‌العاده‌ای کسب کرده است. از زمان حضور رینولدز و مک‌الهنی در این تیم، نایب‌قهرمانی بدترین رتبه رکسهام بوده و این تیم در دو فصل متوالی، از سطح پنجم فوتبال انگلیس به سطح سوم صعود کرده است و در حال حاضر با حضور در رتبه سوم لیگ وان انگلیس، شانس بالایی برای رسیدن به چمپیونشیپ دارد.

این پروژه اما در کنار ابعاد فوتبالی، ابعاد گسترده تجاری نیز داشت. مالکان جدید این تیم فرایند خرید و آشنایی خود با فضای تیم را در یک مستند سریالی به نام «به رکسهام خوش آمدید» نشان دادند که این مستند تبدیل به یکی از محصولات تصویری پربیننده در امریکا شد. این اقدام دو ستاره مشهور دنیای بازیگری در کنار ساخت سریال پرمخاطب تد لسو، باعث آشنایی بیشتر مردم امریکا با فرهنگ فوتبالی انگلیس و جذابیت‌های این رشته پرطرفدار در آستانه میزبانی از جام جهانی 2026 شده است.

همچین قرارداد بستن با شرکتی بزرگ مانند تیک‌تاک برای حمایت مالی از این تیم کوچک و حضور رکسهام در بازی فیفا، مشخص کرد رینولدز و مک‌الهنی برای سرمایه‌گذاری در ولز جدی هستند. جذابیت حضور دو فرد مشهور در سطح پنجم فوتبال انگلیس و رویاپردازی هواداران رکسهام، باعث توجه خارج از عرف رسانه‌ها به این تیم و لیگ ملی فوتبال انگلستان شد. البته مالکان رکسهام، تنها چهره‌های مشهور امریکایی حاضر در فوتبال انگلیس نیستند و می‌توان به حضور مایکل بی‌جوردن بازیگر هالیوودی در تیم مالکیت باشگاه بورنموث و تام بریدی اسطوره فوتبال امریکایی در بین مالکان باشگاه بیرمنگام نیز اشاره کرد. اتفاقی که علاوه بر تزریق سرمایه مستقیم، به رشد سرمایه و اعتبار باشگاه‌ها از طریق توجه رسانه‌ای نیز کمک می‌کند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های اخبار