ایلیا بهزاد اول

ایلیا بهزاد اول

گزارش

18987
سهمیه ایران آب می‌رود؟!

از مجوز حرفه‌ای تا نتایج سینوسی نمایندگان ایران در آسیا

سهمیه ایران آب می‌رود؟!

نتایج نه‌چندان خوب تیم‌های ایرانی در مسابقات آسیایی طی سال‌های گذشته، باعث شده تا نمایندگان فوتبال کشورمان در مسابقات لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان ۲ آسیا، سهمیه کمتری نسبت به سایر لیگ‌های منطقه غرب و بویژه لیگ عربستان داشته باشند.

پس از نتایج فصل گذشته، تیم‌های ایرانی به طور قطعی برای رقابت‌های فصل آینده لیگ نخبگان آسیا، تنها یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی‌آف خواهند داشت و یک تیم از ایران نیز به طور مستقیم به مسابقات لیگ قهرمانان سطح دو آسیا صعود می‌کند که این تیم، قهرمان جام حذفی فوتبال ایران خواهد بود.  نتیجه‌ای که نشان می‌دهد در رده‌بندی AFC، لیگ ایران پس از لیگ‌های عربستان، ژاپن، کره جنوبی و قطر در رده‌بندی سهمیه مسابقات آسیایی، در جایگاه ششم لیگ‌های برتر آسیا قرار دارد که این اصلاً خبر خوبی برای فوتبال کشور نیست؛ آن هم در شرایطی که تیم ملی ایران، همواره در یک دهه اخیر جزو دو تیم برتر فوتبال آسیا در رده‌بندی رسمی فیفا بوده است.
 
تراکتور، امید ایران برای کسب سهمیه
 سهمیه ایران در مسابقات آسیایی فصل ۲۰۲7/۲۰۲6 یعنی دو فصل بعد، ارتباط زیادی به عملکرد نمایندگان ایران در مسابقات آسیایی این فصل دارد. پیروزی تراکتور در دیدار رفت مقابل الخالدیه بحرین در مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان ۲ آسیا، باعث شد فوتبال ایران به‌صورت موقت و با اختلافی اندک، جایگاه سوم غرب آسیا و رتبه پنجم در کل قاره را از قطر پس بگیرد. البته این جایگاه بسیار متزلزل است و با توجه به نتایج مسابقات در دور برگشت سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا و همچنین هفته پایانی مرحله گروهی و مراحل حذفی لیگ نخبگان آسیا، احتمال تغییرات زیادی در این رتبه‌بندی وجود دارد. طبق قوانین سهمیه‌بندی، تیم اول غرب آسیا سه سهمیه مستقیم برای حضور در لیگ نخبگان و یک سهمیه برای سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا دریافت می‌کند. اما تیم‌های دوم و سوم غرب آسیا علاوه بر یک سهمیه مستقیم برای سطح دوم، دارای دو سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی‌آف برای صعود به لیگ نخبگان در دو فصل آینده هستند. از طرفی، تیم چهارم غرب آسیا تنها یک سهمیه مستقیم برای لیگ نخبگان و یک سهمیه پلی‌آف دارد و همچنین تنها یک سهمیه مستقیم برای سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا خواهد داشت. در حال حاضر، فوتبال ایران با ۶۶.۵۳ امتیاز در رتبه بالاتر از قطر قرار دارد که ۶۶.۰۱ امتیاز دارد. این فاصله بسیار کم است و به‌راحتی قابل جبران خواهد بود. برای اینکه فوتبال ایران بتواند در دو فصل بعد
(۲۰۲7-۲۰۲6) سهمیه‌های بیشتری کسب کند، باید جایگاه خود را در رتبه سوم غرب آسیا تثبیت کند. این در حالی است که فوتبال امارات با ۷۰.۲۹۹ امتیاز در رده دوم غرب آسیا قرار دارد و فاصله قابل‌توجهی با ایران دارد. پیروزی تراکتور در مرحله برگشت و همچنین عملکرد موفقیت‌آمیز نمایندگان ایران در ادامه مسابقات، نه‌تنها شانس صعود این تیم‌ها را افزایش می‌دهد، بلکه به حفظ و حتی افزایش سهمیه‌های فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا کمک خواهد کرد.

 

همه چیز منوط به صدور مجوز حرفه‌ای
 در سال‌های اخیر باشگاه‌های مختلف ایران از جمله سرخابی‌های پایتخت به دلیل عدم صدور مجوز حرفه‌ای، فرصت حضور در مسابقات آسیایی را از دست داده‌اند. شروط کنفدراسیون فوتبال آسیا برای صدور مجوز حرفه‌ای، در هر فصل سختگیرانه‌تر می‌شود و باشگاه‌های ایرانی برای حضور در مسابقات آسیایی، چاره‌ای جز ایجاد یک ساختار حرفه‌ای نزدیک به باشگاه‌های مطرح فوتبال در جهان ندارند. مصطفی زارعی رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال، اخیراً عنوان کرده که بدهی‌های مختلف از جمله موارد مالیاتی که برای باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس نیز وجود دارند، می‌تواند مانع از صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها برای حضور در مسابقات لیگ نخبگان آسیا بشوند.
 همچنین اگر باشگاهی نتواند مجوز حرفه‌ای دریافت کند، باشگاه رده بعدی در صورت دارا بودن مجوز جایگزین خواهد شد، این موضوع تا رده هشتم جدول ادامه پیدا می‌کند و در صورت عدم دارا بودن مجوز، سهمیه می‌سوزد. به طور کلی، ایران از لحاظ باشگاهی در مسابقات مختلف آسیایی، شرایط چندان خوبی ندارد و این موضوع، نشان‌دهنده عملکرد ضعیف باشگاه‌های ایرانی چه در داخل و چه در بیرون از مستطیل سبز است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها