مصاحبه

20580
همرنگ: اعتماد عمومی به داوری از بین رفته است

یکی از دستگاه‌هایVAR در برخی از بازی‌ها خاموش می‌شود

همرنگ: اعتماد عمومی به داوری از بین رفته است


به گزارش ایران ورزشی یاسر همرنگ، داوری که بیش از دو دهه در فوتبال ایران قضاوت کرده بود، در تابستان سال 1403 برای همیشه از دنیای داوری خداحافظی و بشدت نسبت به عملکرد کمیته داوران و باگ‌های سیستم VAR انتقاد کرد.
 
* شایعاتی مبنی بر خاموش بودن سیستم VAR در برخی از بازی‌های لیگ برتر مطرح شده است. آیا این موضوع را تأیید می‌کنید؟


در حال حاضر، ما در ایران چهار دستگاه VAR در اختیار داریم. دو دستگاه از این تعداد متعلق به شرکت EVS است و به خوبی کار می‌کند. یک دستگاه چینی نیز وجود دارد که متأسفانه داوران ما در کار با آن چندان راحت نیستند و علت تأخیر زیاد در برخی از بازی‌ها همین سیستم چینی است. همچنین، یک دستگاه به عنوان شبیه‌ساز به ایران تحویل داده شده است. به دلیل تحریم‌ها و عدم امکان واردات سیستم‌های جدید، ما از همین سیستم شبیه‌ساز نیز در بازی‌های حساس استفاده می‌کنیم. اما از آنجا که این سیستم شبیه‌ساز برای استفاده در بازی‌ها طراحی نشده و به دلیل جابه‌جایی‌های مکرر، در برخی از بازی‌ها داغ می‌کند، از دسترس خارج می‌شود. این روایت را از خود داوران شنیده‌ام.


* حضور برخی داوران در بازی‌ها نیز شبهه‌برانگیز است و این گمانه‌زنی‌ها مطرح می‌شود که انتخاب داوران بر اساس روابط و نه شایستگی انجام می‌گیرد. نظر شما در این خصوص چیست؟


متأسفانه این موضوع سال‌هاست که در فوتبال ما وجود دارد و فقط مربوط به امروز و دیروز نیست. در حال حاضر، تعدادی داور خانم در اتاق VAR حضور دارند که من برای آنها احترام خاصی قائلم.

 

*اما این سؤال مطرح است که چرا باید همسر مسئول دپارتمان داوری در یک هفته، هم داور بازی تراکتور مقابل استقلال باشد که هند واضحی را تشخیص ندادند و هم داور بازی پرسپولیس که اخراجی را نگرفتند؟


اساساً در تمام دنیا، باید دو داور تراز اول در VAR حضور داشته باشند و برای سیستم VAR ما از کمک داور استفاده می‌کنیم اما در ایران برخلاف سایر نقاط دنیا ما کمک داور را هم در اتاق VAR می‌نشانیم. متأسفانه داوران خانم ما حتی در سطح آسیا نیز در سطح بالایی قرار ندارند و اگر بخواهیم از آنها به عنوان داور VAR در بازی‌های مردان استفاده کنیم، ابتدا باید در بازی‌های لیگ‌های پایه به آنها قضاوت بدهیم، همان‌طور که قوانین فیفا ایجاب می‌کند. نمی‌توان آنها را مستقیماً به عنوان داور VAR در بازی‌های لیگ برتر مردان به کار گرفت.


*قرار بود حضور سیستم VAR باعث کاهش درگیری‌ها و حواشی شود، اما به نظر می‌رسد این موضوع، حاشیه‌ها را تشدید کرده است. دلیل این امر چیست؟


 وقتی داور VAR ضعیف عمل می‌کند، تأثیر منفی می‌گذارد و اعتماد عمومی به داوری کاهش پیدا می‌کند. ما در نیم‌فصل، سه داور تراز اول خود، یعنی آقایان زاهدی‌فر، حاج‌ملک و صفایی را به دلیل رد شدن در تست‌های آمادگی جسمانی حذف کردیم. اما همین داوران می‌توانستند در اتاق VAR حضور داشته باشند و به داوران جوان‌تر کمک کنند. متأسفانه در حال حاضر امکان استفاده از توانایی‌های آنها را نداریم و همین موضوع باعث شده تا سطح کیفی داوری در فوتبال ما افت کرده و اعتماد به جامعه داوری در بین هواداران کاملاً از بین برود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های مصاحبه