گزارش

20877
کمیته‌های نمایشی!

نقش دبیرکل در سازماندهی فدراسیون چیست؟

کمیته‌های نمایشی!

به گزارش ایران ورزشی، فدراسیون فوتبال ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای ورزشی کشور، با ۱۹کمیته و دپارتمان مختلف اداره می‌شود که همین امر، فدراسیون فوتبال را تبدیل به یکی از فدراسیون‌های سازمان‌یافته در بین فدراسیون‌های ورزشی کشور می‌کند. 

در چنین سازمانی، نقش دبیرکل فدراسیون فوتبال ایران پس از رئیس فدراسیون، هماهنگی بین این کمیته‌ها، فعالیت‌های اجرایی و نظارت روی کیفیت کار این کمیته‌هاست. وظیفه‌ای که این روزها هدایت ممبینی، داور بازنشسته فوتبال کشورمان آن‌را برعهده دارد و به شیوه و کیفیت کار کمیته‌های فدراسیون فوتبال در شرایط فعلی، نقدی جدی وارد است. فدراسیون فوتبال ایران در حال حاضر به دو بخش کمیته‌های فعال و غیرفعال تقسیم شده است و سکوت خبری در برخی کمیته‌های حساس و حیاتی فدراسیون، نمی‌تواند اتفاق مثبتی برای ساختار فوتبال در ایران باشد. فعال‌ترین کمیته‌های فدراسیون فوتبال ایران در حال حاضر، ارکان قضایی آن یعنی کمیته‌های اخلاق، استیناف و انضباطی هستند که با احکام خود در خصوص اتفاقات انضباطی لیگ، نقش درآمدزایی را در فدراسیون فوتبال ایفا می‌کنند.

نکته جالب در این خصوص این است که برخی احکام کمیته انضباطی و استیناف فدراسیون فوتبال، با تأییدیه دبیرکل فدراسیون رسانه‌ای و منتشر می‌شود و تا زمان تأیید دبیرکل، نباید منتظر احکام این کمیته‌ها باشیم؛ البته که شخص دبیرکل فدراسیون فوتبال در برخی موارد اختیار چندانی از خود ندارد. در کنار سازمان لیگ، کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی و کمیته بانوان که به دلیل برگزاری مسابقات فعالیت زیادی دارند، کمیته داوران فدراسیون فوتبال به یکی از پرحاشیه‌ترین نهادهای فدراسیون فوتبال ایران تبدیل شده و چالش‌های همیشگی آن با دپارتمان داوری نیز ادامه دارد.
ضمن اینکه حضور یک داور بازنشسته در رأس پست دبیرکلی فدراسیون فوتبال، باعث شده تا دبیرکل فدراسیون نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های کمیته داوران و حتی چینش داوران در مسابقات داشته باشد. اینجا باید این مسأله را در نظر گرفت که آیا حضور داوران بازنشسته در پست دبیرکلی فدراسیون مانند دوران حضور حسن کامرانی‌فر در فدراسیون، به‌طور کلی مثمر ثمر بوده یا خیر؟


از کمیته‌های فعال که بگذریم، غیرفعال بودن برخی از کمیته‌های کلیدی در فدراسیون فوتبال خودنمایی می‌کند. کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال باتوجه به گسترده شدن فعالیت‌های مرکز ایفمارک، چندان فعال نیست و پیش از معرفی شدن سرپرست و معاونت کنید آن در روز ۲۰فروردین امسال، فعالیت چندانی نداشته و آخرین خبر از این کمیته در سایت فدراسیون، به ۲۷شهریور ۱۴۰۳ برمی‌گردد؛ آن هم در شرایطی که با توجه به حساسیت مسابقات، افزایش رفتارهای پرخاشگرانه در لیگ و البته رکوردشکنی مصدومیت بازیکنان از ناحیه رباط صلیبی باید نظارت بیشتری روی مسائل پزشکی در فوتبال ایران داشت. همچنین کمیته جوانان، یکی از مهم‌ترین نهادهای فدراسیون‌ است که درحال حاضر چندان در بحث پیشبرد اهداف فدراسیون فوتبال در رده‌های پایه نقش چندانی ندارد.


طبق شواهد، سرمربی و کادر فنی تیم ملی زیر ۱۷سال ایران توسط کمیته فنی انتخاب شده و پس از آن، دبیر کل فدراسیون فوتبال بیشترین نظارت را روی تیم ملی زیر ۱۷سال داشته و کمیته جوانان در این زمینه چندان فعال نبوده است. نکته جالب اینکه مجید جلالی، مسئول کمیته فنی فدراسیون فوتبال از قطع ارتباط این کمیته با تیم ملی زیر ۱۷سال و دخالت‌های دبیرکل فدراسیون شاکی بود و این موضوع، نشان‌دهنده مشکلات ساختاری در فدراسیون فوتبال ایران است.


کمیته آموزش فدراسیون فوتبال، طی یک سال اخیر کلاس‌های آموزشی مختلفی را برای تربیت مربیان فوتبال ایران برگزار کرده اما خروجی چندانی از این کلاس‌ها در لیگ‌های مختلف فوتبال کشور مشاهده نمی‌شود و برگزاری این کلاس‌ها نیز تا حد زیادی، حکم درآمدزایی داشته است. در روزهایی که اوضاع مالی فوتبال ایران چندان مناسب نیست و هنوز تکلیف حق پخش تلویزیونی باشگاه‌ها مشخص نشده، کمیته بازاریابی و تلویزیون فدراسیون فوتبال می‌توانست به یک نهاد مؤثر و مفید برای باشگاه‌های فوتبال ایران و خود فدراسیون تبدیل شود اما تمام فعالیت این کمیته، به آگهی‌های مناقصه برای فعالیت‌های مختلف فدراسیون تقلیل یافته است و هیچ نشانی از بازاریابی اصولی برای کسب درآمد از فوتبال یافت نمی‌شود.


کمیته بازی جوانمردانه و مسئولیت اجتماعی نیز یکی از نهادهایی بود که در دو سال اخیر، فعالیت‌های بیشتری را نسبت به قبل آغاز کرد اما با افزایش تنش در ورزشگاه‌های کشور و افزایش حواشی، انتظار می‌رفت که اقدامات بیشتری از این کمیته در فدراسیون فوتبال ببینیم اما تا اینجا اقدامی جدی از سوی این کمیته برای کاهش تنش‌ها در فوتبال کشور ندیده‌ایم. به طور کلی، فعالیت برخی کمیته‌ها و دپارتمان‌ها در فدراسیون فوتبال کشور در این روزها چندان اثرگذار نیست و انتظار جامعه فوتبال از فدراسیون فوتبال و دبیرکل آن، مشخص شدن شرح وظایف این نهادها و تأثیرگذاری آنها روی پیشبرد اهداف فدراسیون فوتبال ایران است.
 


انتهای پیام/
دیدگاه ها