گزارش

21122
کمیته انضباطی AFC مدارا نمی‌کند؛ تاوان مماشات

کمیته انضباطی AFC مدارا نمی‌کند؛ تاوان مماشات

در روزنامه ایران ورزشی پیش از این نوشته بودیم که تخلفات برخی هواداران در لیگ ایران، چندان با برخورد قاطع و مشخصی از سوی کمیته انضباطی همراه نمی‌شود و در صورت تکرار این مشکلات در مسابقات بین‌المللی، عواقب بدی گریبان‌گیر باشگاه‌های فوتبال کشور خواهد شد.

تخلفاتی از جمله پرتاب مواد محترقه به داخل زمین، استفاده از مواد آتش‌زا در سکوها و پرتاب اشیای مختلف، در آیین‌نامه کنفدراسیون فوتبال آسیا هر کدام جریمه مشخص و مجزایی دارند که در فوتبال ایران، خبری از این جریمه‌های مشخص برای باشگاه‌ها نیست. برخورد قاطع و قانونی با تخلفات هواداران در ورزشگاه‌ها، می‌تواند اقدامی جدی برای بازدارندگی از تکرار این اتفاقات در سطح بین‌المللی و فرهنگ‌سازی برای هواداران باشد اما در حال حاضر، مماشات با این تخلفات، باعث جریمه شدن دو باشگاه ایرانی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا شده است. در احکام جدید AFC باشگاه استقلال ۴۴ هزار دلار بابت پرتاب شی آتش‌زا و استفاده از لیزر توسط تماشاگران، ۱۰ هزار دلار برای حضور هواداران در راهروها و ۱۰ هزار دلار به‌دلیل کوتاهی در اجرای قوانین امنیتی و حضور بیش از اندازه هواداران روی سکوهای ورزشگاه مقابل النصر جریمه شده است.

همچنین باشگاه تراکتور، ۱۵ هزار دلار برای پرتاب شی آتش‌زا و نارنجک، ۱۰ هزار دلار به‌دلیل کوتاهی در اجرای قوانین امنیتی مقابل التعاون و ۷۳ هزار دلار به‌دلیل پرتاب شی آتش‌زا، ورود هواداران به منطقه محدود شده و سیگار کشیدن هواداران مقابل الخالدیه جریمه شده است. جریمه‌ای که می‌تواند بخش بزرگی از بودجه آکادمی برخی باشگاه‌های بزرگ ایرانی از جمله تراکتور و استقلال باشد! این در حالی است که پیش‌بینی می‌شد با توجه به عدم کنترل وضعیت تماشاگران برای ورود به ورزشگاه و بلیت‌فروشی غیراصولی، کنفدراسیون فوتبال آسیا دو تیم تراکتور و استقلال را بابت حضور هواداران در جایگاه‌های غیرمجاز و حضور بیش از حد ظرفیت در ورزشگاه مجازات کند. جالب اینکه با وجود اعلام رسمی خود باشگاه استقلال مبنی بر فروش محدود بلیت در بازی با النصر، میزان تماشاگران در ورزشگاه به طور رسمی و با افتخار از سوی گوینده ورزشگاه آزادی نیز اعلام شد و تعداد هواداران حاضر در ورزشگاه نیز به سوژه‌ای برای صفحه رسمی باشگاه استقلال در اینستاگرام تبدیل شد. 

هیچ‌کس منکر عشق و علاقه هواداران فوتبال ایران به تیم‌های مورد علاقه‌شان نیست اما رعایت نکردن قوانین و عدم کنترل جمعیت حاضر در ورزشگاه، موضوعی نیست که چندان بتوان به آن افتخار کرد. در کنار قوانین سفت و سخت در فوتبال داخلی و احکام جدی‌تر از سوی کمیته انضباطی، باید افزایش سیستم ایمنی ورزشگاه‌ها، استفاده از دوربین تشخیص چهره و همکاری با سازمان ثبت احوال برای شناسایی هواداران را هم از اقدامات بازدارنده در تکرار این نوع از اتفاقات در نظر بگیریم، آن هم در روزهایی که کنفدراسیون فوتبال آسیا می‌تواند به راحتی فوتبال ایران را از میزبانی در مهم‌ترین میادین بین‌المللی محروم کند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های گزارش