رضا عباسپور

رضا عباسپور

گزارش

21304
ضرب 8 نشان مجموع در 12 وزن

جام قهرمانی در غیاب مدعیان وزنه‌برداری در پرو به ایران رسید

ضرب ۸ نشان مجموع در ۱۲ وزن

کاروان وزنه‌برداری جوانان ایران در رقابت‌های جهانی 2025 پرو، طبق آنچه که از قبل هم پیش‌بینی می‌شد، به‌دلیل استقبال نه‌چندان مطلوب مدعیان وزنه‌برداری جهان همچون چین، روسیه، ارمنستان، ازبکستان، قزاقستان، کره‌شمالی، بلغارستان، گرجستان، روسیه، امریکا، ترکمنستان، عراق و خیلی از کشورهای صاحب‌سبک در وزنه‌برداری جهان که یا کلاً در این رویداد حاضر نشدند و یا تیم‌های خود را به‌صورت ناقص روانه پرو کرده بودند، با کسب امتیاز ۷۲۵ جام قهرمانی جوانان را برای هفتمین بار به خود اختصاص داد.

پس از ایران، تیم‌های کلمبیا و ونزوئلا که تقریباً با ترکیب نسبتاً کامل در پرو حاضر شده بودند موفق شدند سکوهای نایب‌قهرمانی و سومی جهان را بدست آورند. این قهرمانی اگرچه قطعاً باعث غرور ملی است و افتخاری قابل تقدیر برای وزنه‌برداری و ورزش کشور به شمار می‌رود، اما قطعاً نباید موجب شود تا نقاط ضعف و کاستی‌هایی که ما نسبت به رقبای مدعی خود در وزنه‌برداری جهان را داریم فراموش کرده و پشت این قهرمانی که 6بار قبل هم برای ما مشابهش رخ داده، اما ماحصلش خیلی در رده سنی بزرگسالان تأثیر شگرفی نداشته است، خود را پنهان کنیم.
 
هفتمین قهرمانی با 8 مدال مجموع
تیم ملی وزنه‌برداری جوانان ایران که سال ۲۰۲۳ برای ششمین بار در تاریخ، قهرمان رقابت‌های جوانان جهان شده بود حالا با بعد از ۲سال مجدداً در لیمای (پرو) صاحب هفتمین عنوان قهرمانی در رده سنی جوانان شد. این تیم قطعاً حاصل حداقل یک دهه تلاش شبانه‌روزی مربیان سازنده شهرستانی و استانی در سطح کشور و همین‌طور، مربیان قدیم و جدید تیم جوانان همچون، محمدحسین برخواه، سعیدعلی حسینی، سیدهادی پانزوان و امروز سهراب مرادی و دستیاران آنها در کادرفنی تیم‌های بوده است. بنابراین به هیچ وجه درست نیست سند این قهرمانی فقط به نام یک گروه یا دسته خاص زده شود.

سوای اینکه همان‌طوری که که گفته شد، سطح کمی و کیفی این دوره از رقابت‌ها پایین‌تر از ادوار گذشته بود. زیرا تیم‌های مدعی بجز ایران، ونزوئلا، کلمبیا و پرو یا با ترکیب ناقص و محدود وزنه‌بردار به لیما اعزام کرده بودند یا اینکه اصلاً تیمی در این دوره از رقابت‌ها نداشتند. بنابراین خیلی نباید مسئولین فدراسیون یا کادرفنی فعلی در باد این قهرمانی بخوابند و مشکلات و کم و کاستی‌های پیرامون وزنه‌برداری ایران را به‌دست فراموشی بسپارند. کاروان وزنه‌برداری ایران در دو بخش پسران و دختران در رده سنی جوانان در این دوره از رقابت‌ها با ترکیب 10وزنه‌بردار در اوزان (89، 96، 102، 109 و 109+کیلوگرم)، در رده سنی نوجوانان با یک وزنه‌بردار(دسته وزنی 102+کیلوگرم) و در بخش دختران با سه وزنه‌بردار در اوزان(64، 71 و 76کیلوگرم) روی تخته مسابقات حاضر شده بود.

در نهایت نیز اگرچه چون در رشته وزنه‌برداری و مسابقات جهانی و آسیایی طبق قانون در هر حرکت(یکضرب، دوضرب و مجموع سه مدال به وزنه‌برداران اهدا می‌شود و ما موفق شدیم در مجموع دختران و پسران صاحب ١٠طلا، ٩نقره و ۵برنز شویم. اما حقیقت این است که از مجموع این مدال‌ها کاروان کشورمان روی 8مدال مجموعی که توسط آلما نصرتی در بخش دختران و حسین یزدانی در رده سنی نوجوانان پسر کسب کردند و همین‌طور اجرلو، زارعی، نصیری، قلی‌زاده، محمدی‌تنها و نعمتی در بخش پسران برای ما به‌دست آوردند برای آینده حساب باز کنند.

البته اگر این وزنه‌برداران بعد از این رویداد جهانی و نتایجی که کسب کردند به حال خود واگذار نشده و با بردن آنها به حاشیه از مسیر اصلی که باید در آن به موفقیت‌های بزرگ‌تر دست پیدا کنند خارج نشوند. البته ایلیا صالحی‌پور و حمیدرضا زارعی هم در ترکیب کاروان ایران صاحب یک نشان برنز و طلا در تک‌حرکات دوضرب و یک‌ضرب شدند و آنها نیز در این قهرمانی امتیازی و مدالی سهیم هستند، اما قطعاً باید شرایط‌شان آنالیز شود و دید که چه اتفاقی موجب شده تا آنها که در سال‌های قبل باکیفیت‌تر بودند، در لیما نتوانستند کیفیت قبل خود را تکرار نمایند؟
 
نصیری و زارعی سرحال‌تر از بقیه
علیرضا نصیری و ابوالفضل زارعی ملی‌پوشان اوزان 102 و 109کیلوگرم تیم وزنه‌برداری جوانان ایران قطعاً به نسبت باقی همتایان‌شان در کاروان وزنه‌برداری اعزامی به لیمای پرو از نظر روحیه، انگیزه و رکورد باکیفیت‌تر و سرحال‌تر بودند. زیرا این دو وزنه‌بردار تجربه حضور در رقابت‌های جهانی 2024 بزرگسالان را داشتند و ماه‌ها نیز کنار وزنه‌برداران بزرگسال تجربه تمرین و مسابقه را دارند. بر همین اساس این دو وزنه‌بردار در لیمای پرو نیز با ثبت مجموع رکوردی ایده‌آل جزو بهترین‌های جهان لقب گرفتند.

زارعی با 798امتیاز بعد از دی‌سوزا از برزیل که با ۸۶۲امتیاز جایگاه نخست را به خود اختصاص داد، رتبه دوم باکیفیت‌ترین وزنه‌بردار جوان جهان را کسب کرد. علیرضا نصیری هم از ایران با ۷۵۶ امتیاز به جایگاه سومی در این رتبه‌بندی رسید. تیم ملی وزنه‌برداری جوانان ایران پیش از این در سال2011 با هدایت کوروش باقری، در سال2016 با هدایت وحید ربیعی و فراز رامهرمزی، در سال‌2017 با هدایت محمدحسین برخواه، در سال2018 با هدایت حمید رشیدی، در سال2019 با هدایت محسن بیرانوند و در سال 2023 با هدایت سیدهادی پانزوان قهرمان جوانان جهان شده بود و حالا نیز با هدایت سهراب مرادی درسال 2025 برای هفتمین بار قهرمانی جوانان جهان را جشن گرفت.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های گزارش