گزارش
21378

نداشتن ورزشگاه اختصاصی، مانع اصلی سرخابیها
چند باشگاه میتوانند VAR بخرند؟
به گزارش ایران ورزشی، فدراسیون فوتبال ایران با توجه به کمبود دستگاههای کمکداور ویدیویی در کشور و هزینه بالای نگهداری و انتقال این دستگاهها که در این فصل منجر به بروز مشکلاتی در فرایند داوری مسابقات لیگ شد، از باشگاههای لیگ برتری خواسته تا خودشان دستگاههای کمکداور ویدیویی اختصاصی خود را تهیه کنند.
در این راستا مسئولان فدراسیون فوتبال از مدتی قبل با باشگاهها نامهنگاری کردند و خواهان آن شدهاند که برای بهبود شرایط داوریها آنها تجهیزات اختصاصی VAR را خریداری کنند و مسابقات خانگیشان با کمک داور ویدیویی برگزار شود. تاکنون دو باشگاه لیگ برتری سپاهان و گلگهر سیرجان اقدام به خریداری تجهیزات VAR کردند و باشگاههای فولاد خوزستان و تراکتور تبریز هم در این خصوص درخواست رسمی خود را به فدراسیون اعلام کردند تا خرید VAR اختصاصی توسط آنها به جریان بیفتد. با توجه به کمبود دستگاههای VAR خریداری شده توسط فدراسیون فوتبال، این مسأله که باشگاهها شخصاً اقدام به خرید این تجهیزات کنند، موضوع مهمی است که مسئولان ارشد فوتبال ایران امیدوار به تحقق آن تا شروع فصل آینده لیگ برتر هستند. برخی اخبار حکایت از آن دارد که فدراسیون فوتبال به باشگاهها قیمت فروش VAR را 40 میلیارد تومان اعلام کرده است. گروهی از کارشناسان داوری فوتبال کشورمان دستگاههای VAR را به دو دسته تقسیم کردند که یکی از انواع آن زودتر داغ میکند و احتمال اختلال در عملکردش حین مسابقه وجود دارد.
در فصل گذشته قیمت اجاره VAR برای هر بازی 400 میلیون تومان عنوان شده بود ضمناً هزینههای دیگری مانند جابهجایی و اسکان کارشناسان و اپراتورهای فنی دستگاه هم به این موضوع اضافه میشود. در حال حاضر با توجه به استفاده از دستگاههای اختصاصی سپاهان و گلگهر و اضافه شدن دستگاه اختصاصی باشگاه فولاد، تعداد دستگاههای VAR در کشور به عدد هفت خواهد رسید. فدراسیون فوتبال به دنبال این است که تمام ۱۶ باشگاه لیگ برتر ایران، دستگاه VAR اختصاصی خود برای فصل آینده را تهیه کنند اما نکته اینجاست که برخی از باشگاهها، توان مالی خرید این دستگاه برای یک فصل کامل را ندارند. در حال حاضر برخی باشگاههای صنعتی از جمله گلگهر، سپاهان و فولاد توان مالی خرید دستگاه اختصاصی خود را دارند اما باشگاههای خصوصی، کار دشواری برای تأمین منابع مالی خرید این دستگاهها خواهند داشت. نکته دیگر اینکه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، شاید استطاعت مالی خرید یک دستگاه VAR برای بازیهای خانگی خود را داشته باشند اما نداشتن ورزشگاه اختصاصی، یکی از موانع دو باشگاه در این امر خواهد بود.
هنوز تکلیف برگزاری مسابقات فصل آینده استقلال و پرسپولیس مشخص نیست و در حال حاضر، شانس ورزشگاه تختی برای میزبانی از این دو تیم در فصل آینده بیشتر است. از سویی دیگر، اگر این دو تیم دستگاه اختصاصی خود را خریداری کنند، باید این دستگاه پس از هر بازی با دستگاه تیم رقیب تعویض شود که این موضوع نیز، چالشها و هزینههایی را برای هر دو باشگاه به همراه خواهد داشت. باید دید تا آغاز لیگ فصل آینده، فدراسیون فوتبال به چه شکل این ماجرا را مدیریت خواهد کرد.
انتهای پیام/