
سقوط شیاطین به قعر جهنم
مرثیهای برای یک رویا
شانزدهمی در لیگ، حذف زودهنگام از جام اتحادیه و جام حذفی و در نهایت عملکرد ضعیف در فینالی که میتوانست پردهای بر فجایع فصل کابوسوار منچستریونایتد باشد؛ تمامی این ناکامیها به خوبی مسیری را که منچستریونایتد با مدیریت خانواده گلیزر و حال گروه اینئوس طی ۱۲ سال اخیر طی کرده ترسیم میکند.
بدترین تیم تاریخ منچستریونایتد حداقل در دوران مدرن، به عنوان تنها تیم بدون شکست رقابتهای اروپایی در این فصل پا به فینال گذاشت و پیروزی مقابل تاتنهام پس از سه شکست متوالی برابر آنها، میتوانست مرهمی بر تمام زخمهای یک فصل کابوسوار باشد تا حضور در لیگ قهرمانان اروپا، بار دیگر منچستریونایتد را به عنوان یک تیم بزرگ مطرح کند. یونایتد اما در دیدار فینال، عصارهای از همان چیزی بود که در طول فصل هوادارانش را عاصی کرده بود؛ ملغمهای از اشتباهات بچگانه دفاعی و تصمیمات نادرست در هنگام مالکیت توپ. ترکیب ابتدایی روبن آموریم برای این بازی با کنار گذاشتن آلخاندرو گارناچو و مانوئل اوگارته برخلاف سایر مسابقات لیگ اروپا، بشدت مورد نقد هواداران و کارشناسان قرار گرفت. برونو فرناندز در روزی که دور از دروازه حریف قرار گرفته بود، اصلاً در قامت یک کاپیتان ظاهر نشد و در بدترین زمان ممکن، یکی از ضعیفترین عملکردهای فصل خودش را نشان داد. ۷۳ درصد مالکیت توپ، حتی به اندازه یک گل هم برای تیم آموریم موقعیت گل ایجاد نکرد و حالا مرد جوان پرتغالی، بازنده قمار بزرگ شده است.
او در نیمفصل دوم، لیگ را فدای قهرمانی در لیگ اروپا کرد و حالا با شکست در فینال، منچستریونایتد به یک ویرانه تبدیل شده که آموریم برای ساختنش، نیاز به معجزه دارد. با وجود حمایت کامل مدیران باشگاه از آموریم، اعتماد هواداران به سرمربی تیم از بین رفته و منچستریونایتد با بودجهای محدود و انتخابهایی محدود ناشی از عدم حضور در تمام رقابتهای اروپایی، تابستان را پشت سر خواهد گذاشت. به گزارش منابع معتبر خبری، اولویت منچستریونایتد در تابستان آتی این است که سه بازیکن خود، جیدون سانچو، مارکوس رشفورد و آنتونی را هرطور که شده به فروش برساند. همچنین آلخاندرو گارناچو که به نیمکتنشینی خود واکنشی جدی نشان داده بود، در کنار راسموس هویلون از اهداف فروش منچستریونایتد در صورت دریافت پیشنهاد مناسب هستند.
با اینکه باشگاه الهلال نیز علاقه خود را با پیشنهادی وسوسهانگیز به برونو فرناندز نشان داده و فروش کاپیتان نیز میتواند یکی از راههای جایگزین برای بازسازی گسترده یونایتد در تابستان باشد. تا اینجا، ماتئوس کنیا مهاجم ملیپوش برزیلی ولوز تنها بازیکنی است که یونایتد از خرید آن مطمئن است و با عدم حضور در لیگ قهرمانان اروپا، دیگر رویای حضور ویکتور گیوکرش در این تیم رنگ واقعیت به خود نخواهد گرفت. فقط حضور سه تیم ضعیف تازهصعودکرده، مانع از سقوط منچستریونایتد به چمپیونشیپ در این فصل شد و بیهیچ اغراقی، امپراطوری سرالکس فرگوسن به دست مدیران باشگاه، تبدیل به یک ویرانه شده است؛ ویرانهای که ساخته شدن آن در زمان کوتاه، مأموریتی غیرممکن برای روبن آموریم و گروه اینئوس به نظر میرسد.
ضرر مالی ناشی از شکست
فصل فاجعهبار منچستریونایتد در لیگ برتر و ناکامی در کسب سهمیه رقابتهای اروپایی برای نخستینبار در یک دهه گذشته، به معنای مواجهه مدیران این باشگاه با خلأ مالی بیش از ۸۰ میلیون پوندی است که باید آن را جبران کنند. به گزارش نشریه تایمز، سر جیم رتکلیف که پس از خرید ۲۹ درصد از سهام باشگاه، مسئولیت اداره امور ورزشی منچستریونایتد را بر عهده گرفته است، چندی پیش هشدار داده بود که باشگاه در آستانه تخطی از قوانین سودآوری و پایداری مالی لیگ برتر انگلیس (PSR) قرار دارد. اکنون این هشدار، بیش از پیش جدی به نظر میرسد. یونایتد با قهرمانی در فینال لیگ اروپا برابر تاتنهام میتوانست مستقیماً سهمیه لیگ قهرمانان فصل آینده را کسب کند و در نتیجه حدود ۷۰ میلیون پوند درآمد تضمین شده کسب نماید؛ مبلغی که میتوانست فشارهای مالی را کاهش دهد. اما با ناکامی در کسب سهمیه اروپایی برای اولینبار از فصل ۱۵-۲۰۱۴، بخشی از درآمدهایی که باشگاه پیشتر به آنها اتکا داشت، از دست خواهد رفت. منچستریونایتد در این فصل حدود ۳۰ میلیون پوند از محل حق پخش تلویزیونی لیگ اروپا درآمد داشته است؛ رقمی که باید در فصل آینده از بودجه کنار گذاشته شود. همچنین با توجه به اینکه احتمالاً پنج بازی خانگی کمتر در اولدترافورد برگزار خواهد شد، درآمد از مسابقات نیز حدود ۲۰ میلیون پوند کاهش مییابد. افزون بر این، بند جریمه ۱۰ میلیون پوندی در قرارداد منچستریونایتد با آدیداس فعال خواهد شد، چرا که باشگاه موفق به راهیابی به لیگ قهرمانان نشده است. این بند برای هر فصل دیگری که یونایتد از لیگ قهرمانان دور بماند نیز اعمال خواهد شد.
انتهای پیام/