گزارش

21636
گزارش رئیس دپارتمان داوری از لیگ بیست و چهارم

۱۳۸ VAR در ۲۴۰ مسابقه

گزارش رئیس دپارتمان داوری از لیگ بیست و چهارم

به گزارش ایران ورزشی،  لیگ بیست و چهارم فوتبال ایران سرانجام  با استفاده از سیستم کمک‌داور ویدیویی برگزار شد و استفاده از این سیستم نوپا با امکانات نه‌چندان بالا، حواشی زیادی را در فوتبال ایران ایجاد کرد. از قطع شدن دستگاه‌ها گرفته تا کمبود سیستم در برخی هفته‌ها، همه و همه باعث شدند تا سیستم کمک‌داور ویدیویی در اولین فصل حضور در فوتبال ایران، نمره قبولی نگیرد. 

اگر بخواهیم میزان دقایق تلف شده بابت تصمیمات داوری متأثر از VAR را جمع بزنیم، بی‌شک به عدد قابل توجهی خواهیم رسید که خود نشان‌دهنده استفاده نادرست از VAR در لیگ ایران خواهد بود. دانیال مرادی، رئیس دپارتمان داوری در گفت‌و‌گویی راجع به استفاده از این سیستم در فوتبال ایران گفته: «۲۴۰ مسابقه در فصل گذشته برگزار شد که تعداد ۱۳۸ بازی با استفاده از سیستم تکنولوژی داور ویدیویی بود. این تعداد در حالی رقم خورد که برای خودم شبیه به یک رویا بود تا بتوانیم از این سیستم به طور مرتب و متوالی در اولین فصل استفاده کنیم. در لیگ یک هم ۶ بازی با VAR انجام شد و در جام حذفی هم که دو نیمه نهایی و فینال را پیش رو داریم در مجموع ۱۸ بار از این سیستم استفاده خواهیم کرد که برای سال اول با توجه به محدودیت‌هایی که داشتیم آمار بسیار خوبی است. بنابراین تجربه خیلی بزرگی را کسب کردیم. به کار‌گیری VAR در سال اول مثبت ارزیابی می‌شود. البته به هیچ وجه نمی‌گوییم اشتباه نداشتیم اما در سال اول تا حدودی مرسوم است. این آمار مربوط به سال اول استفاده از VAR در پنج لیگ معتبر دنیا هم می‌شود و ما هم سعی می‌کنیم خودمان را با استاندارد روز دنیا مقایسه کنیم. به هر حال باید هر روز بهتر باشیم و همین روند را سعی می‌کنیم با شیب نسبی قابل قبولی پیش ببریم. باید خودمان را با استفاده از کلاس‌های آموزشی بیشتر و بهره‌گیری از داورانی که مدرک داوری با VAR را دارند، ارتقا دهیم. ما در سال اول و در ابتدای مسیر بودیم و با کمترین تجربه از این سیستم‌ها استفاده کردیم.»
 
او درباره گلایه‌های مربیان از وقفه‌های طولانی برای بررسی صحنه توسط VAR گفت: «ما دو نوع صحنه داریم که یکی از رخدادها ساده و دیگری پیچیده است. برای ارزیابی VAR باید به صحنه‌های پیچیده توجه کنیم چون آنها زمان‌بر هستند. به طور مثال صحنه‌ای است که قبل از اعلام پنالتی مشکوک، خطای دیگری قبل از اعلام آن پنالتی در مکان دیگری از بازی اتفاق افتاده است. طبیعی است زمان بیشتر بخواهد اما قطعاً قبول دارم باید بازبینی صحنه‌ها را کمتر کنیم که من اطمینان دارم در فصل بعدی کاهش خواهد داشت.» به هر حال استفاده از سیستم کمک‌داور ویدیویی در فوتبال ایران، یک گام مثبت و رو به جلو برای حرفه‌ای‌تر شدن قضاوت در فوتبال کشور محسوب می‌شود اما مسأله عدم یکپارچگی در برگزاری مسابقات و وقفه‌های طولانی در تصمیم‌گیری، باعث شد تا همین سیستم نیز حواشی زیادی را در لیگ بیست و چهارم ایجاد کند. در نهایت، انتظار هواداران فوتبال ایران این است که با پیگیری و آموزش مستمر داوران کم‌تجربه در تابستان و همکاری با باشگاه‌ها برای خریداری دستگاه VAR، داوران با آمادگی و دانش بیشتری در لیگ بیست و پنجم حضور پیدا کنند و اصل یکپارچگی مسابقات زیر سؤال نرود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های گزارش