محمد محمدی سدهی

محمد محمدی سدهی

گزارش

9882
نه مرگ نه آسان

بازخوانی مسیر تیم ملی برای رسیدن به جام جهانی ۲۰۲۶ از نگاه چراغپور

نه مرگ نه آسان

کارشناس فوتبال اعتقاد دارد که همگروهی تیم ملی با قطر، ازبکستان، امارات، قرقیزستان و کره‌شمالی را می توان سهل و ممتنع بدانیم.

روز پنجشنبه یکی دیگر از روزهای پر اهمیت فوتبال ایران محسوب می شد چرا که در این روز نام حریفان تیم ملی در مرحله سوم مسابقات انتخابی جام جهانی 2026 از گوی شیشه ای خارج و مشخص شد که فوتبال ایران برای صعود به جام جهانی که 3 کشور مکزیک، کانادا و آمریکا میزبان آن هستند، با چه تیم هایی همگروه شده است. شاگردان امیر قلعه نویی این مرحله باید با تیم‌های قطر، ازبکستان، امارات، قرقیزستان و کره‌شمالی در گروه A رقابت کنند.

پس از قرعه کشی مسابقات کارشناسان فوتبال معتقد بودند که تیم ملی در گروه آسانی قرار گرفته است و با این شرایط می تواند به راحتی خود را در جام جهانی ببیند. در این بین جلال چراغپور، کارشناس فوتبال در خصوص همگروهی تیم ملی به «ایران ورزشی» می گوید: «گروهی که تیم ملی در آن قرار گرفته را می توان سهل و ممتنع بدانیم چرا که می توانیم همگروهی با تیم های قطر، ازبکستان، امارات، قرقیزستان و کره‌شمالی را هم سخت بدانیم، هم آسان.»

او می افزاید: «فوتبالی که در آسیا برگزار می شود با فوتبال آمریکای لاتین، اروپا و حتی آفریقا متفاوت است چرا که در این قاره ها تیم هایی که فوتبال بازی می کنند از نظر نژاد، سرعت، چابکی و ... تقریبا در یک سطح قرار دارند اما در آسیا به دلیل وسعت فراوان گونه دیگری است. در آسیا تیم های عربی حضور دارند که سبک خاص خودشان را دارند، تیم های نژاد زرد همانند تیم های ژاپن، کره جنوبی، چین و کره شمالی حضور دارند که این کشورها هم با سبک خاص خودشان بازی می کنند. تیم هایی داریم که نژاد شان به شوری سابق برمی گردد؛ مثل تیم های ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ... و در ادامه تیم هایی همانند تیم استرالیا داریم که این تیم هم به سبک خاص خودش بازی می کند.»

تیم های رو به رشد قطر و امارات

این کارشناس فوتبال صحبت های خود را این گونه ادامه می دهد: «با این شرایط تیم ملی فوتبال مان با تیم های قطر، امارات، ازبکستان، قرقیزستان و کره شمالی همگروه شده که تیم های قطر و امارات از یک خانواده هستند و این دو تیم جزو تیم هایی محسوب می شوند که فوتبال شان در حال رشد است. هر فوتبالی یک ژنوم خاص خودش را دارد که این ژنوم به مواردی همچون اخلاق، استراتژی، رفتار و ... مربوط می شود. ما باید مقابل رقبای مان سبک فوتبال مان را انعطاف پذیر کنیم و اگر این کار را انجام ندهیم بلایی که بر سر تیم های پرتغال و آلمان در همین جام ملت های اروپا افتاد را تجربه خواهیم کرد و مقابل رقیبان مان بازنده خواهیم بود.»

شباهت ازبکستان و قرقیزستان به شوروی سابق

چراغپور می افزاید: «ازبکستان جزو تیم هایی محسوب می شود که سبک فوتبالی اش همانند شوروی سابق است و ما همیشه مقابل این تیم به مشکل برمی خوریم. ازبک ها فوتبال شان متحول شده و آنها به واسطه قدرت بدنی، تکنیک و موارد این چنینی مقابل رقبای خود ظاهر می شوند. قرقیزستان هم چنین شرایطی دارد و این تیم هم رشد خوبی داشته و به سبک فوتبال شوروی سابق بازی می کند.»

تیم مرموز کره شمالی

او در خصوص کره شمالی می گوید: «نژاد کره شمالی جزو نژادهای پرتحرک است که البته بازیکنان این تیم با فشار سیاسی زیادی روبرو می شوند. قطعا به این تیم می گویند که جنگ است و با انگیزه نظامی وارد زمین می شوند. این تیم جزو تیم های مرموز محسوب می شود و ما باید با یک اتاق فکر قدرتمند تشکیل بدهیم و در آن اتاق فکر سبک بازی مقابل رقبای مان را مشخص کنیم. آیا باید مقابل فقلان رقیب جمع بازی کنیم یا مقابل یکی دیگر از رقبان مان پرس کنیم؟ موضوعات این چنینی را باید در اتاق فکر مشخص شود در غیر این صورت با یک روند ثابت وارد زمین می شویم و این روند باعث می شود تا تیم ما دچار مشکل شود.


 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های گزارش