در مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی سرود فجر عنوان شد

سالاری: امیدواریم گروه‌های سرود ما ابعادی آرمانی در جامعه پیدا کنند

درمراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی سرود فجرکه عصردوشنبه با معرفی گروه‌های برگزیده در تالار وحدت تهران برگزار شد، حامد جلیلی دبیر اولین دوره این جشنواره اظهار داشت: دفتر سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک سال پس از روی کار آمدن دولت مردمی رئیس‌جمهور شهید به لطف وزیر سابق جناب آقای اسماعیلی و همت آقایان سالاری و اله یاری در معاونت هنری این وزارتخانه تأسیس شد. رهبر معظم انقلاب، در سال‌های اخیر بارها و به انحای مختلف برارتقا، پیشرفت و استفاده از ظرفیت سرود تأکید داشتند و در واقع تأسیس این دفتر نیز در راستای عمل به منویات ایشان بوده است.

یک عنصر مؤثر در سبد فرهنگی- موسیقایی خانواده‌های ایرانی
بنده نیز از بدو تأسیس تا به امروز در این جایگاه فرهنگی هنری خدمتگزار مردم و اهالی موسیقی و سرود هستم. ما مأموریت خود را در دفتر سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تغییر و ارتقای سطح ذائقه شنیداری عمومی به سمت سرود قرار دادیم به طوریکه سرود به عنوان یک عنصر مؤثر در سبد فرهنگی- موسیقایی خانواده‌های ایرانی (از کودک تا بزرگسال) قرار بگیرد. چرا که در این صورت می‌توان ادعا کرد، سرود به مثابه هوای تازه در دل جامعه نقش اصلی خود یعنی جریان‌سازی و امید آفرینی را ایفا کرده است.
او افزود: ما در دفتر سرود سعی کردیم ضمن حمایت از برخی آثار تأثیرگذار مثل «سلام فرمانده»، به جوانب دیگر ارتقای سرود نیز بپردازیم از جمله ارتقای کیفی سرود از طریق طراحی دوره‌های مربیگری سرود به صورت مجازی با حضور اساتید مطرح کشوری به صورتی که به راحتی در اختیار تمام مربیان گروه‌های سرود کشور باشد، ما معتقدیم اگر مربی سرود تخصص خودش را ارتقا دهد و با روش‌های به روز و درست موسیقی و آواز، گروه سرود خود را راهبری کند، سطح کیفی سرودهای کشور چندین درجه بالاتر می‌رود. از سوی دیگر تلاش کردیم در برخی از استان‌هایی که زیرساخت لازم را دارند دفاتر سرود تأسیس کنیم تا بتوانند حامی گروه‌های سرود و به نوعی تسهیلگر فعالیت‌های گروه‌ها باشند.

بهره‌مندی اهالی سرود و مربیان از مزیت‌های صندوق اعتباری هنر
جلیلی در ادامه صحبت‌های خود بیان کرد: موضوع دیگری که متأسفانه این سال‌ها نسبت به آن غفلت شده است، حل برخی از دغدغه‌های مربیان سرود است. متأسفانه اهالی سرود در تمام این سال‌ها خالصانه و بدون هیچ چشمداشتی تلاش کردند و برخی از دوستان نه تنها هیچ حمایتی نشدند بلکه خیلی از مواقع به صورت شخصی هزینه کردند، ما در تلاشیم و رایزنی‌های خوبی هم انجام دادیم تا ان‌شاءالله اهالی سرود و مربیان بتوانند مانند دیگر هنرمندان از مزیت‌های صندوق اعتباری هنر استفاده کنند.
امیدواریم این جشنواره آغازی باشد برنگرش حرفه‌ای و تخصصی به سرود به عنوان یکی از زمینه‌های حرفه‌ای موسیقی، آن گونه که در خور این هنرجریان سازوامیدآفرین است. البته ما به همین میزان بسنده نمی‌کنیم بلکه به دنبال برگزاری جشنواره‌های سرود بین‌المللی هستیم و حتی رایزنی‌هایی هم انجام دادیم. دفترسرود معتقد است ظرفیت سرود را حتی می‌توان به عنوان یک عنصر فرهنگی در دل خانواده دید از این رو در آینده به دنبال برگزاری پویش‌ها و رویدادهای هنری مرتبط با خانواده و سرود، با شعار «هر خانواده یک سرود» هستیم.
محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دراین مراسم گفت: حقیقتاً سال‌هاست جای این جشنواره درمعاونت هنری خالی بود. ان شاء الله به جایگاهی برسیم که گروه‌های سرود ما جامعه آرمانی شوند، این کارکرد تربیتی سرود است. سرود ملی جمع خوانی است تا همدلی، نشاط، وحدت و استتار و پوشیدگی خطا را در خود داشته باشد.
تجلیل از هادی آرزم، هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی و تولیدات آکاپلا بخش دیگری از مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی سرود فجر بود. بعد از برگزاری این بخش حجت اشرف‌زاده خواننده موسیقی ایرانی قطعاتی را برای مخاطبان اجرا کرد.

جستجو
آرشیو تاریخی