رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور تاکید کرد:

استقبال از نظرات و ايده‌هاي نخبگان در حل ناترازي‌هاي كشور

دولت

100657
استقبال از نظرات و ايده‌هاي نخبگان در حل ناترازي‌هاي كشور

جمعي از دانشجويان نخبه كشور در نشستي صميمانه با معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور، به بيان دغدغه‌ها، نظرات و ديدگاه‌هاي خود درباره مسائل كشور پرداختند.

ایران آنلاین: اين نشست با حضور بيش از ۵۰ دانشجوي نخبه از دانشگاه‌هاي مختلف كشور برگزار شد، بيست و يكمين جلسه گفتگوي نخبگان با مسئولان نظام بود كه از سوي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در بنياد ملَي نخبگان تشكيل مي‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، سيدحميد پورمحمدي، معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور، در اين نشست ضمن تبريك سالروز آزادسازي خرمشهر و تقارن آن با بيستمين سالگرد تشكيل بنياد ملي نخبگان، به بيان ديدگاه هاي خود درباره مسائل مطرح شده از سوي دانشجويان نخبه كشور پرداخت.

پورمحمدي با اشاره به وجود ظرفيت كارشناسي گسترده در سازمان برنامه و بودجه كشور متناظر با موضوعات مختلف كشور، گفت: خاصيت برگزاري اين‌گونه نشست‌ها، نزديك كردن ديدگاه‌هاي كارشناسان حاضر در بدنه دولت و جامعه نخبگان در قبال مسائل كشور و آگاه شدن اين دو گروه از نظرات و ظرفيت‌هاي همديگر است.

وي در ادامه افزود: چون براي ما مهم است كه دانشجويان نخبه كشور هم از مسائل و واقعيات حوزه برنامه‌ريزي و بودجه‌ريزي كشور مطلع باشند، پيشنهاد مي‌كنم اين جمع در قالب گروه‌هاي كارشناسي دسته‌بندي شده و ضمن برقراري ارتباط نظام‌مند و منظم با كارشناسان ما در امور تخصصي سازمان برنامه و بودجه كشور، راهكارها و ديدگاه‌ها را در قالب نشست‌هايي مورد بررسي و هم‌انديشي قرار دهند.

سازمان برنامه و بودجه كشور مدافع افزايش حقوق اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌هاست

رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور با اشاره به نظرات مطرح شده از سوي برخي از حاضران درخصوص حقوق اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها، گفت: سازمان برنامه و بودجه كشور مدافع افزايش پرداختي‌ها به اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها و حمايت از نخبگان كشور است و امسال، سقف دريافت حقوق را براي اعضاي هيئت علمي برداشتيم. 

پورمحمدي سپس با اشاره به فعاليت تعداد ۲۲۷۰ واحد آموزش عالي در كشور كه حدود ۱۰ برابر تعداد واحدهاي آموزش عالي در كشور تركيه است، گفت: اين موضوع باعث ايجاد برخي مشكلات در مسير حمايت همه‌جانبه از آموزش عالي شده است؛ بهتر اين بود كه طي سال‌هاي گذشته به جاي افزايش كمّي واحدهاي دانشگاهي، بر ارتقاي كيفيت آنها تمركز مي‌شد. اما به هر صورت، موضوع آموزش عالي و توجه به نخبگان، جزو اولويت‌هاي سازمان برنامه و بودجه كشور است.

معاون رئيس‌جمهور در ادامه گفت: سازمان برنامه و بودجه كشور توجه جدي به موضوع تقويت نيروي انساني كارشناس در بدنه دولت دارد و مجوزهاي لازم را براي جذب نخبگان در سازمان و تربيت آنان در قالب مديران آينده كشور، گرفته است.

اصلاحات ساختاري بودجه در حال انجام است

رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور درباره موضوع اصلاحات ساختاري بودجه گفت: اين موضوع در قالب‌هايي همچون هوشمندسازي بودجه، پرداخت به ذينفع نهايي، اعتباري كردن بودجه و اصلاح نظام بودجه‌ريزي هم اكنون در حال انجام است و نهادسازي لازم براي آن شده است.
وي افزود: سند هوش مصنوعي ميان سازمان برنامه و بودجه كشور، معاونت علمي، فناوري و اقتصاد دانش‌بنيان رياست جمهوري و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در حال نهايي شدن است.

پورمحمدي در ادامه بر لزوم مأموريت‌گرا شدن دانشگاه‌هاي كشور تأكيد كرد و گفت: طي تفاهمي با وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، براي حل مسائل و موضوعات كليدي كشور از دانشگاه‌هاي برتر كشور كمك خواسته‌ايم تا سازمان برنامه و بودجه كشور بتواند ضمن دريافت راه حل‌هاي علمي براي برطرف كردن چالش‌هاي موجود، واسطه تعامل ميان دانشگاه‌ها با دستگاه‌هاي اجرايي كشور شود.

معاون رئيس‌جمهور سپس با بيان اينكه بايد راه براي فعاليت گسترده بخش خصوصي در بخش‌هاي مختلف باز كرد، گفت: لازم است كه دولت ضمن تمركز بر سه حوزه اصلي آموزش، امنيت و سلامت و اولويت دادن به اين حوزه‌ها، به تقويت بخش خصوصي بپردازد.

اين گزارش مي‌افزايد: در اين نشست، حجت الاسلام و المسلمين «سعيد كرمي»، مسئول نهاد نمايندگي مقام معظّم رهبري در بنياد ملّي نخبگان، و «سعيد خدايگان»، قائم‌مقام بنياد ملّي نخبگان، نيز سخنان كوتاهي ايراد كردند. 

در ادامه تعدادي از دانشجويان نخبه كشور نيز به بيان ديدگاه‌ها و نظرات خود درباره مسائلي همچون اصلاح ساختاري بودجه، هوش مصنوعي و هوشمندسازي، مهاجرت نخبگان، حقوق اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها، تحول در بودجه‌ريزي هنر، اهميت حفظ و نگهداشت نيروي انساني، حل ناترازي انرژي و ... پرداختند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت