هشدار درباره نظامیشدن کمکها در غزه/ تعطیلی کامل نانواییها
جهان
100751

سازمانهای بینالمللی با تأکید بر رد قاطع طرح فریبکارانه اسرائیل بهبهانه توزیع کمکها در غزه و هشدار درباره نظامیشدن این کمکها، اعلام کردند همه نانواییها تعطیل شدهاند و ساکنان این باریکه مقابل چشم جهانیان، از گرسنگی میمیرند.
ایران آنلاین: در حالی که بحران گرسنگی و قحطی در غزه میان سکوت شرمآور جامعه بینالمللی به فاجعهبارترین حد ممکن رسیده، هشدارهای سازمانهای جهانی در مورد طرح فریبکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی بهبهانه توزیع کمکها در غزه و اهداف جنایتکارانه این طرح همچنان ادامه دارد.
خطر نظامیشدن کمکها به غزه
به گزارش تسنیم، سازمان بینالمللی «ترایل اینترنشنال» که یک سازمان غیردولتی در زمینه مبارزه با مصونیت از مجازات در قبال جنایات بینالمللی و حمایت از قربانیان چنین جنایاتی فعالیت میکند، نسبت به خطر نظامی شدن کمکها به نوار غزه هشدار داده از کشورهای غربی خواست اطمینان حاصل کنند که شرکت آمریکایی موسوم به «بنیاد بشردوستانه غزه»، قوانین بینالمللی را نقض نمیکند.
این سازمان خواستار انجام اقداماتی برای اطمینان از عدم ایجاد خطر علیه مردم غزه در طرح فریبکارانه آمریکا و اسرائیل شده تأکید کرد که نگرانیهای زیادی در مورد استفاده از شرکتهای امنیتی خصوصی برای نظارت بر توزیع کمکها در غزه وجود دارد.
سازمان مذکور افزود: استفاده از شرکتهای امنیتی خصوصی برای توزیع کمکها در غزه، خطر نظامی شدن این کمکها را بههمراه دارد و سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن تجربه کافی در رابطه با توزیع کمکها دارند و این کار باید به خود این سازمانها واگذار شود.
هدف اسرائیل آوارگی اجباری همه ساکنان غزه است
از طرف دیگر، عدنان ابوحسنه مشاور رسانهای آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در گفتگو با خبرگزاری شهاب اظهار داشت: میزان کمکهای ورودی به نوار غزه تاکنون برای تأمین نیازهای عظیم بشردوستانه در اینجا اصلاً کافی نیست و همچون سوزنی در انبار کاه است.
وی افزود: طی روزهای گذشته تنها حدود 130 کامیون توانسته بودند وارد غزه شوند که ورود آنها از طریق مسیرهای تعیینشده توسط ارتش اسرائیل انجام شد؛ مسیرهایی که ناامن هستند و کامیونهای حامل کمک در معرض سرقت و غارت قرار گرفتند.
این مقام آنروا تأکید کرد: ارتش اسرائیل اصرار دارد که کمکها فقط باید در جنوب غزه باقی بمانند و تنها در نانواییها توزیع شوند که البته این کمکها هم بسیار محدود هستند و کمکی به مقابله با بحران فراگیر قحطی نمیکنند. نوار غزه برای تأمین حداقل نیازهای اولیه ساکنان این باریکه به 500 تا 600 کامیون حامل کمکهای انسانی در روز نیاز دارد و بیشتر از این نمیتوان این وضعیت را تحمل کرد.
عدنان ابوحسنه ادامه داد: ما کاملاً طرح اسرائیل برای توزیع کمکها و آوارگی ساکنان غزه برای دریافت کمکها را رد میکنیم و این طرح کاملاً در راستای یک دستور کار سیاسی و نظامی است و هدف واقعی آن، هموار کردن راه برای آوارگی اجباری همه جمعیت غزه به خارج از این باریکه است.
وی گفت: آنروا هرگز نمیتواند در چنین طرحی شریک باشد و ما از مشارکت برخی از نهادهای بشردوستانه در این طرح بسیار شوکه شدهایم، همچنین طبق طرح اسرائیل، توزیع کمکها تنها در چهار نقطه در جنوب نوار غزه انجام میشود؛ در حالی که دستکم نیاز به 400 نقطه توزیع کمکها داریم، بنابراین طرح مذکور کاملاً غیرواقعی است و شانسی برای موفقیت ندارد و ما خواستار بازگشایی شش گذرگاه زمینی برای ورود مقادیر کافی کمکها در مدت زمان کوتاه هستیم.
همه نانواییهای برنامه جهانی غذا تعطیل شد
از سوی دیگر، برنامه جهانی غذا از تعطیلی نانواییهای تحت حمایت خود در جنوب نوار غزه خبر داده اعلام کرد: تنها سه روز بعد از ازسرگیری فعالیتهای این نانواییها از پنجشنبه گذشته، فعالیت آنها در روز یکشنبه متوقف شد؛ زیرا مقادیر محدودی آرد که اخیراً وارد شده بود به پایان رسید و اسرائیل همچنان در بحبوحه جنایات نسلکشی مداوم خود علیه غیرنظامیان غزه، گذرگاهها را بسته نگه داشته است.
نانواییهای وابسته به برنامه جهانی غذا در غزه بعد از نزدیک به دو ماه تعطیلی کامل در پی محاصره ظالمانه رژیم اشغالگر علیه این باریکه، فعالیت محدود خود را طی روزهای گذشته از سر گرفته بودند تا نان را برای شهروندان مناطق جنوبی فراهم کنند، اما مقادیر کمکهایی که طبق طرح فریبکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی وارد شد، بسیار کم بود و خیلی زود به پایان رسید.
احمد البنا، صاحب یک نانوایی در جنوب غزه گفت: نانوایی بهمدت دو ماه تعطیل ماند، اما بعد از دریافت مقداری آرد از برنامه جهانی غذا ما سه روز توانستیم فعالیت کنیم و سپس دوباره بهدلیل تمام شدن کامل آرد فعالیت ما هم متوقف شد. نانهایی که پخته بودیم توسط نهادهای وابسته به برنامه جهانی غذا میان مردم توزیع شد، اما اصلاً کافی نبود.
وی افزود: ما در یک قحطی واقعی زندگی میکنیم و مردم اینجا از گرسنگی در حال مرگ هستند. ما از جامعه بینالمللی میخواهیم اقدام جدی و فوری برای نجات غزه انجام دهند و رژیم صهیونیستی را جهت باز کردن گذرگاهها تحت فشار بگذارند تا بتوانیم صدها هزار خانواده را که با خطر مرگ بر اثر گرسنگی مواجه هستند، نجات دهیم.
لازم به ذکر است که در 6 آوریل برنامه جهانی غذا در بیانیهای اعلام کرد که همه 25 نانوایی تحت حمایت آن در غزه بهدلیل نبود سوخت و آرد همزمان با تشدید محاصره و جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه تعطیل شدهاند. این نهاد وابسته به سازمان ملل که در دوره جنگ و محاصره نقش اصلی را در توزیع کمکهای غذایی میان مردم غزه ایفا میکرد، همچنین از پایان یافتن آخرین ذخایر غذایی خود در این باریکه خبر داد که فاجعه قحطی و گرسنگی غزه را تشدید کرده است.
انتهای پیام/