حسن همجواری ایران و عمان الگوی توسعه روابط با همسایگان

سیاست

101174
حسن همجواری ایران و عمان الگوی توسعه روابط با همسایگان

نماینده ادوار مجلس با اشاره به سفر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به عمان،گفت: اهمیت این سفر از آنجاست که این کشور همسایه با ما مشترکات فراوانی در حوزه‌های تاریخی، دینی و فرهنگی دارد. حسن همجواری بین دو کشور همواره الگویی برای توسعه روابط با سایر همسایگان و کشورهای منطقه بوده و تأثیر بسزایی در معادلات منطقه‌ای داشته است.

ایران آنلاین: حسین نوش‌آبادی با اشاره به اهمیت سفر رئیس جمهور به عمان در راستای تقویت دیپلماسی منطقه ای و توسعه روابط با همسایگان در راستای تقویت صلح و آرامش،گفت: سفر آقای پزشکیان به عمان، با توجه به شرایط حساس کنونی منطقه، می‌تواند نقطه عطفی در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی باشد. ایشان پنجمین رئیس جمهور ایران پس از انقلاب هستند که به عمان سفر می‌کنند. از این‌رو این سفر از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است که هم به تعمیق روابط دوستانه و برادرانه بین ایران و عمان کمک می‌کند و هم تأثیر بسزایی در تحولات منطقه و جهان خواهد داشت.

وی با اشاره به سابقه ۵ دهه روابط خوب و برادرانه تهران و مسقط، افزود: هدف از این سفر، تحکیم روابط دوستانه، تقویت همکاری‌های دوجانبه و گفت‌وگو درخصوص مسائل مشترکی است که می‌تواند به منافع هر دو کشور منجر شود همچنین، بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از دیگر اهداف این سفر است.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اهمیت این سفر از آنجاست که کشور عمان با ما مشترکات فراوانی در حوزه‌های تاریخی، دینی و فرهنگی دارد. این حسن همجواری بین ایران و عمان همواره الگویی برای توسعه روابط با سایر همسایگان بوده و تأثیر بسزایی در معادلات منطقه‌ای داشته است. سوابق تاریخی دو کشور ایران و عمان نشان می‌دهد که هر دو کشور خواهان ثبات، آرامش و امنیت در منطقه هستند و هرچه بتوانیم این روابط را توسعه دهیم، به نفع کشورهای همسایه و منطقه خواهد بود.

نوش‌آبادی با اشاره به نقش ویژه سلطنت عمان در کمک به ایران در حل اختلافات و ایفای نقش میانجیگری ابن کشور که این روزها در مذاکرات هسته ای غیر مستقیم با آمریکا نیز درحال انجام است،خاطرنشان کرد: براساس سیاست همیشگی و اصولی جمهوری اسلامی ایران، باید از تمامی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشورهای همسایه و مسلمان برای تحقق همگرایی و همکاری واقعی در حل مسائل اساسی منطقه بهره برد و این همکاری‌ها به تحکیم، تثبیت و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی کمک خواهد کرد.

وی تصریح کرد: ما معتقدیم که امنیت منطقه استراتژیک خلیج‌فارس و دریای عمان و همچنین مدیریت مشترک تنگه هرمز به عنوان یکی از مهمترین و حساس‌ترین آبراهه‌های بین‌المللی، ایجاب می‌کند که روابط اقتصادی، تجاری، دفاعی و نظامی خود را با این کشور و سایر کشورهای همسایه توسعه دهیم. ما داوطلب هستیم که این همکاری‌ها را گسترش داده و باعث ایجاد ثبات، صلح و امنیت در منطقه شویم.

این نماینده ادوار مجلس که سابقه سفارت عمان را نیز در کارنامه مدیریتی و سیاسی خود دارد، گفت: ما از گذشته روابط بسیار خوب و سازنده‌ای با عمان داشته‌ایم. رویکرد خیرخواهانه و مثبت عمانی‌ها و سیاست تنش‌زدایی آن‌ها در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، باعث شده تا در سال‌های اخیر همکاری و مشورت‌های خوبی در حوزه‌های مختلف، از جمله رفع تحریم‌های ناعادلانه آمریکا و کشورهای غربی، داشته باشیم همچنین میزبانی اخیر عمانی‌ها در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و رایزنی‌های صادقانه در این رابطه، نشان‌دهنده حسن نیت این دولت در کاهش تنش‌های منطقه‌ای است.

نوش‌آبادی تصریح کرد: خوشبختانه، ما با عمان تفاهمنامه‌ها و کمیته‌های مشترک زیادی داریم. مهمترین آن‌ها، تاسیس کمیته راهبردی میان ایران و عمان است که در دوران سفارت بنده در عمان شکل گرفت. تشکیل کمیته مشترک اقتصادی، کمیته مشترک دفاعی و امنیتی و کمیته‌هایی مانند کمیته‌های علمی، فرهنگی و قضایی، نشان‌دهنده سطح خوب روابط و مناسبات رو به گسترش ما با عمان است و نویدبخش افقی روشن‌تر در توسعه روابط ما با این کشور و سایر کشورهای همسایه منطقه خواهد بود.

وی افزود: ما براساس اصل دوستی، برادری و حسن همجواری می‌توانیم از ظرفیت‌های یکدیگر برای تقویت و تحکیم منافع مشترک کشورهای همسایه، به‌ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس و دریای عمان بیشتر استفاده کنیم.

نماینده ادوار مجلس در ارزیابی خود از نقش عمان در مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن گفت: عمانی‌ها با حسن نیت و صداقت، میانجیگری و میزبانی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را پذیرفته و با تلاش فراوان به‌دنبال موفقیت این مذاکرات و کمک به برقراری صلح و آرامش در منطقه هستند.

نوش‌آبادی بیان کرد: تلاش‌های صادقانه و حسن نیت «هیثم بن طارق» سلطان عمان و آقای بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان نشان می‌دهد که آنها دلسوزانه به‌دنبال یافتن یک نقطه مشترک و فهم مشترک برای دستیابی به یک توافق عادلانه هستند و این چیزی است که ما اکنون در میان مقام‌های عمانی می‌بینیم.

وی اضافه کرد: در حالی که مذاکرات با سختی‌ها، پیچیدگی‌ها و اختلاف نظرهای زیادی میان ایران و آمریکا روبرو است، عمان با پیشنهادات دلسوزانه و رایزنی‌های صادقانه خود، تلاش می‌کند مذاکرات را پیش ببرد.

نماینده ورامین در دوره های ششم ، هفتم و یازدهم مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر میزبانی مناسب عمانی از مذاکرات غیر مستقیم هسته ای، ما شاهد ابتکارات خوبی از این کشور دوست و همسایه برای حل اختلافات دو کشور نیز هستیم که، ظرفیت خوبی برای میانجیگری است و نشان می‌دهد و کشور عمان امروز الگویی مناسب برای میانجیگری و میزبانی حل مشکلات و کاهش مناقشات منطقه‌ای محسوب می‌شود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست