استقبال پارلمان‌های اوراسیا از تصویب کنوانسیون پالرمو در ایران

سیاست

101309
استقبال پارلمان‌های اوراسیا از تصویب کنوانسیون پالرمو در ایران

هیأت‌های پارلمانی کشورهای عضو گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا روز چهارشنبه در نشست خود در مسکو از تصویب لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پالرمو استقبال کردند.

ایران آنلاین: هیأت ایرانی به سرپرستی هادی خانی معاون وزیر اقتصاد و دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم در چهارمین مجمع نمایندگان مجالس کشورهای عضو گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا، مجموعه اقدامات جمهوری اسلامی ایران در تدوین و تصویب قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را ارائه کرد.

به گزارش ایرنا، هادی خانی همچنین تصویب لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پالرمو توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام را اعلام کرد.

مجموع این اقدامات به‌خصوص تصویب کنوانسیون پالرمو مورد استقبال نمایندگان پارلمانی کشورهای عضو گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا قرار گرفت.

بنا بر این گزارش، هیأت ایرانی در این گزارش، فرآیند تدوین و تصویب و به‌تبع آن نظارت بر اجرای کامل قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در جمهوری اسلامی ایران را در لایه‌های مختلف تشریح کرد.

به گزارش ایرنا، چهل و دومین اجلاس گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا (EAG) روز دوشنبه پنجم خردادماه جاری با حضور هیأتی از جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر این گروه در مسکو آغاز به کار کرد.
در این اجلاس که روز جمعه به کار خود پایان می‌دهد، افزون بر ۲۰۰ نماینده از بیش از ۱۵ کشور منطقه اوراسیا، خاورمیانه، آفریقا، آسیای جنوب شرقی و همچنین بیش از ۲۰ سازمان بین‌المللی در این اجلاس حضور یافته‌اند.
هیأت جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی هادی خانی معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس مرکز اطلاعات مالی دراین اجلاس شرکت کرده است. اعضای این هیأت را نمایندگانی از وزارت امور خارجه، پلیس امنیت اقتصادی فراجا و مرکز اطلاعات مالی تشکیل می‌دهند.

گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم اوراسیا سال ۲۰۰۴ تأسیس و متشکل از کشورهای چین، روسیه، هند، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، بلاروس، قزاقستان و ترکمنستان است و جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۱۶ عضو ناظر این گروه منطقه‌ای است. علاوه بر ایران، ۱۶ کشور دیگر و همچنین ۲۴ سازمان بین‌المللی عضو ناظر این گروه هستند.
مرکز اطلاعات مالی پیش از این گزارش داده بود: بعد از ماه ها بحث های کارشناسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، کنوانسیون پالرمو ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در جلسه مجمع تشخیص مصلحت تصویب شد.
بنا بر این گزارش، ۱۱ دی ۱۴۰۳ موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با بررسی مجدد الحاق ایران به «کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو)» و «کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)» اعلام شد؛ پس از آن این دو لایحه در کمیسیون ویژه ای در مجمع مورد بررسی قرار گرفت که اواخر اسفندماه پارسال مجمع از تایید این دو لایحه خبر داد تا تصمیم گیری نهایی در صحن مجمع انجام شود.
الحاق ایران به این دو کنوانسیون تنها مانع برای پیوستن کشورمان به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است و به این ترتیب با رفع این مشکل، ایران می‌تواند به زودی از «لیست سیاه» این گروه که توصیه های آن برای مقابله با جرایم مالی اعم از تامین مالی تروریسم و پولشویی است، خارج شود.
در ادامه این گزارش آمده است: اکنون با تصویب یکی از این لوایح، باید منتظر ماند تا تصمیم مجمع درباره لایحه دوم یعنی سی اف تی نیز نهایی شود تا موانع از مسیر عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی برداشته شود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست