رئیس‌جمهورِ روزهای سخت

دولت

108828
رئیس‌جمهورِ روزهای سخت

از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور نهم ایران در حالی یک سال گذشت که کشور علاوه بر مشکلات داخلی، با تجاوز دشمن صهیونیستی هم مواجه شد. گرچه این تجاوز، همبستگی کشور را برای عبور از شرایط فعلی مهیاتر کرد.

ایران آنلاین: مسعود پزشکیان در مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری در روز  ۱۵ تیر ۱۴۰۳، از مجموع آرای داخل و خارج ایران که ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ رأی بود،   ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای کسب کرد و به عنوان رئیس‌جمهور نهم، دولت چهاردهم را تشکیل داد.

برنامه‌های کلی پزشکیان برای کشور

به گزارش ایسنا، پزشکیان در دوران رقابت‌های انتخاباتی که با حضور پنج رقیب دیگر یعنی مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و محمدباقر قالیباف برگزار می‌شد، تلاش کرد که از دادن وعده‌های خاص پرهیز کرده و مدام تاکید داشت که با مردم صادق است و به آنها دروغ نمی‌گوید. پزشکیان همچنین منتقد محقق نشدن اهداف سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ بود.

او در انتخابات رئوس برنامه‌های اصلی خود را اجرای برنامه هفتم توسعه و سند چشم‌انداز توسعه، کنترل تورم، پایان دعواهای سیاسی و برقراری انسجام داخلی، شفافیت، حل مشکلFATF، حل مشکلات با اروپا برای احیای برجام، حل ناترازی بانک‌ها، حقوق و دستمزدها و انرژی، جذب سرمایه داخلی و خارجی، ساماندهی اتباع خارجی، استفاده از تجربیات بین‌المللی، مخالفت با گشت ارشاد و جریمه به خاطر بی‌حجابی، مخالفت با فیلترینگ، توجه به محرومین و برقراری عدالت اجتماعی و اقتصادی، اصلاح یارانه‌ها و اصلاح نظام آموزشی معرفی کرده بود.

گرچه به خاطر برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست‌جمهوری، برنامه‌های دقیق و از قبل تهیه شده‌ای از سوی نامزدهای این انتخابات به مردم ارائه نشد ولی پزشکیان با طرح شعار عدالت‌محوری و توجه به اقشار محروم توانست رای‌دهندگان را مجاب کند که به او رای دهند.

استقرار دولت در شرایط جنگی

روز نهم مرداد مراسم تحلیف پزشکیان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و روز دهم مرداد اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس که مهمان این مراسم بود، در تهران ترور شد. با این ترور معلوم شد که دولت چهاردهم باید در شرایط جنگ و تنش‌های شدید منطقه‌ای، کار خود را آغاز کند. بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، محمدرضا عارف اعلام کرد که دولت از همان ابتدا برنامه‌ای برای شرایط جنگی کشور تهیه کرده بود، ولی برای اینکه جامعه دچار نگرانی نشود، آن را اعلام نکرده است. البته پیش‌بینی دولت هم درست بود چون در روز ۱۰ مهر۱۴۰۳، نیروهای مسلح ایران در پاسخ ترور اسرائیل، عملیات وعده صادق ۲ را علیه این رژیم اجرا کرد. اسرائیل نیز در روز ۵ آبان سال گذشته به ایران حمله کرد. رژیم صهیونیستی باری دیگر در ۲۳ خرداد سال جاری به ایران حمله کرد و وقتی با دفاع همه‌جانبه ایران مواجه شد، پس از ۱۲ روز با وساطت آمریکا تقاضای آتش‌بس کرد.

تشکیل دولت وفاق ملی

پزشکیان پس از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور نهم، اعلام کرد که از همه نیروهای شایسته از همه جریان‌ها در دولت استفاده خواهد کرد و دولت او، دولت یک جریان خاص نخواهد بود. پزشکیان بارها گفت که باید از دعواهای سیاسی دست برداریم و با وفاق دنبال حل مشکلات کشور باشیم و به همین جهت هم نام دولتش را وفاق ملی انتخاب کرد. او در روز ۲۱ مرداد کابینه پیشنهادی خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و همه این وزرا در در روز ۳۱ مرداد از مجلس  رای اعتماد گرفتند.

با رای مجلس به فرزانه صادق برای وزارت راه و شهرسازی و انتخاب فاطمه مهاجرانی به عنوان سخنگوی دولت، شینا انصاری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست و زهرا بهروزآذر به عنوان معاون زنان و خانواده، برای اولین بار چهار زن در کابینه حضور داشتند. از سویی برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی، دولت برای کردستان استاندار اهل سنت،  برای خوزستان استاندار عرب و برای سیستان و بلوچستان استاندار بلوچ انتخاب کرد. حسین زاده سنی‌مذهب هم معاون توسعه روستایی ریاست‌جمهوری شد. از سویی از زنان و اقوام و اهل سنت در وزارتخانه‌ها و فرمانداری‌های مختلف استفاده شد.

آغاز اجرای برنامه‌های راهبردی دولت چهاردهم

با آغاز به کار دولت، برنامه‌های رئیس‌جمهور نیز به تدریج مشخص‌تر شد. پزشکیان تحقق وفاق ملی، رفع ناترازی‌ها، اصلاح شیوه پرداخت یارانه‌ها، کاهش تورم و تامین معیشت مردم، حل مشکلFATF، همکاری با دنیا و توجه به سیاست همسایگی، افزایش تولید برق، ماموریت‌محور کردن دانشگاه‌ها، ایجاد تحول در نظام آموزشی کشور، تحقق عدالت در بهداشت و درمان، توجه به مطالبات اجتماعی، اصلاح روندهای موجود در ورزش کشور، توسعه سواحل مکران و اصلاح مدیریت شرکت‌های زیان‌ده دولتی را برنامه‌های اصلی دولت معرفی و اجرای آنها را نیز آغاز کرد.

عملکرد دولت وفاق ملی

آغاز تولید انرژی پاک با نصب پنل‌های خورشیدی در دستگاه‌های دولتی، جذب مشارکت زنان، اقوام و مذاهب در سطوح مختلف مدیریتی و  اجرایی کشور، عدم اجرای قانون عفاف و حجاب، آغاز ساخت و تجهیز مدارس، تقویت سیاست خارجی و سیاست همسایگی، انجام مذاکره غیرمستقیم با آمریکا، رفع فیلتر برخی سکوهای خارجی، تصویب پالرمو و آغاز بررسی CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام با تقاضای دولت، توزیع چند مرحله کالابرگ به دهک‌های اول تا هفتم و اخراج اتباع غیرمجاز برخی از اقدامات دولت وفاق ملی درکمتر از یکسال گذشته بوده است.

دولت چهاردهم که هنوز به یکسالگی عمر خود هم نرسیده است، تلاش کرد با پرهیز از دامن زدن به تنش‌های اجتماعی، در کشور  آرامش برقرار کرده و به دنبال حل مشکلات اصلی یعنی حل ناترازی در انرژی، پرداخت معوقات اقشار مختلف، جذب سرمایه‌گذاریو افزایش تولید، کاهش تورم و مشکلات معیشتی حرکت کند. ارتقای سیاست همسایگی در حوزه خارجی نیز با هدف گسترش بازار برای صادارت انجام شد. دولت چهاردهم تصویری صلح‌طلب از ایران به دنیا به نمایش گذاشت وحتی به تقاضای آمریکاف وارد مذاکرات غیرمستقیم با این کشور شد با این حال در وسط این مذاکرات، ابتدا رژیم صهیونیستی و در ادامه آمریکا به خاک کشورمان تجاوز کردند و ایران 12 روز در برابر این تجاوز از خود دفاع کرد. با این حال این تجاوز، همبستگی در کشور را در برابر دشمن خارجی افزایش داد و حفظ این انسجام و همبستگی می‌تواند به دولت برای عبور از شرایط کشور کمک کند.


انتهای پیام/
منبع: ایسنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت