گالریگردی؛ «تنهایی مشترک» در «فریاد دیوارها»
هنر
109431

نمایشگاههایی همچون «قطاع»، «مثل خواب بود»، «تنانگی»، «خویش تنها»، «قلعه حیوانات» و «فریاد دیوارها» پایان هفته افتتاح میشوند و میزبان علاقهمندان به هنرهای تجسمی خواهند بود.
ایران آنلاین: فعالیت گالریها و نگارخانهها با اطلاعیه معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان و شهادت مظلومانه تعدادی از مردم شریف، فرماندهان برجسته نظامی و دانشمندان هستهای از ۲۳خرداد متوقف شد، پس از اعلام آتش بس و پایان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، ششم تیرماه انجمن صنفی نگارخانهداران در یک بیانیه، از آغاز به کار گالریها با حفظ شأن جامعه و درک شرایط ملی و پس از عبور از روزهای بحرانی خبر داد.
به گزارش ایرنا، در این بیانیه آمده است: «در این گذار، ما جامعه نگارخانهداران و فعالان فرهنگ و هنر همچون همیشه همراه و هم نفس دیگر اقشار مردم بودیم و اگرچه فعالیتهای نگارخانهها در این مدت به طور موقت متوقف شد، این توقف نه از سر تعطیلی یا کنارهگیری بلکه به دلیل مسئولیت پذیری در قبال سلامت جامعه و شرایط ویژه کشور بود و باور داریم که بازگشت به کار نه نشانه فراموشی که پاسداشت زندگی و پیوندی دوباره با مردم است. نگارخانهها با درکی ژرف از آنچه پشت سر گذاشتهاند و تعهد به آنچه باید ساخته شود دوباره میزبان هنر دوستان خواهند بود. نه برای نادیده گرفتن آسیبها، بلکه برای بازسازی، امید گفتگو و همدلی. به امید روزهای روشنتر برای ایران عزیز.»
براین اساس فعالیت گالریها و نگارخانهها از ششم خرداد به تدریج ادامه پیدا کرده است و بعضی از این مراکز که نمایشگاههایی را در خردادماه تدارک دیده بودند، متوقف کرده و آنها را به تیرماه موکول کردند، جمعه (۲۰ تیرماه) نیز همچون هفته گذشته نمایشگاههایی افتتاح و میزبان علاقهمندان به هنرهای تجسمی خواهند شد. همچنین نمایشگاههایی نیز از هفته گذشته همچنان دایر هستند که در این گزارش معرفی میشوند.
«میانجی» در گالری دوست
نمایشگاه انفرادی نقاشی مصطفی هامانی با عنوان «میانجی» ۲۰ تیر ساعت ۱۶ در گالری دوست به نشانی خیابان خرمشهر، خیابان عشقیار، خیابان چهارم، شماره چهار افتتاح میشود و تا ۲۸ مرداد دوشنبه تا جمعه ساعت ۱۶ تا ۲۰ به جز تعطیلات رسمی میزبان علاقهمندان است.
«قاف» در ۲+ (دهونک)
نمایشگاه انفرادی آثار رضا لواسانی مجسمهساز، تصویرگر، نقاش ۲۰ تیر تا ۱۷ مرداد ساعت ۱۱ تا ۱۹ در گالری ۲+ (دهونک) به نشانی ونک، خیابان سئول، پلاک ۴۰ دایر است. گالری روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است.
«قطاع» در زیرزمین دستان
نمایشگاه انفرادی علی بهشتی با عنوان «قطاع» ۲۰ تیر ساعت ۱۳ در گالری زیرزمین دستان به نشانی خیابان فرشته، خیابان بیدار، پلاک ۶ افتتاح میشود و تا ۱۰ مرداد روزهای جمعه ساعت ۱۳ تا ۲۰ و سایر روزها ساعت ۱۱ تا ۱۹ دایر است. بازدید در روز شنبه، یکشنبه و تعطیلات رسمی با تعیین وقت قبلی امکانپذیر است.
«امساک» در گالری نیان
نمایشگاه گروهی «امساک» با نمایش آثار امیر اسفندیاری، عقیق افخمی، گندم امیری، حمید باشه آهنگر، فاطمه بیدگلی، ملینا پناهی، سها درخش، محدثه شادمهر، یونس ضیائی، مریم عبدالهی، سارا کاظمی، مجید کامرانی، قاسم محمدی، نیلوفر محمدی، کیمن مهآبادی با گردآوری رامتین صادقیان ۲۰ تیر ساعت ۱۶ در گالری نیان به نشانی میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان تور، خیابان وفایی ورمرز آبادی، بن بست ابهری، پلاک پنج افتتاح میشود و تا ششم مرداد روزهای عادی ساعت ۱۴ تا ۱۹ و روزهای تعطیل و جمعهها ساعت ۱۶ تا ۲۰ ادامه دارد. شنبهها گالری تعطیل است.
«مثل خواب بود» در باوان
نمایشگاه انفرادی مهرداد جعفری با عنوان «مثل خواب بود» ۲۰ تیر ساعت ۱۶ در گالری باوان به نشانی خیابان مطهری، خیابان لارستان، خیابان عبده، پلاک هفت افتتاح میشود و تا ششم مرداد دوشنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۲ تا ۲۰ و جمعهها ساعت ۱۶ تا ۲۱ ادامه دارد. گالری باوان روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «این مجموعه تلاشی است برای نزدیک شدن به مرز محو میان واقعیت و خیال روند ساخت آثار - مدل سازی، عکاسی چاپ دستی و نقاشی - نه فقط یک فرایند تکنیکی که استعاره ای ست از چهار مرحله ی خواب از ورود به خلسه تا محو شدن در تاریکی ناخودآگاه. آنچه در قابها دیده میشود لحظههایی است به ظاهر بیاهمیت از زندگی روزمره ما مردی در وان حمام، زنی که پشت پنجره آواز میخواند، زنی از پله های خانهای پایین می آید اما همین جزئیات به ظاهر بی اهمیت با گذر زمان شکلی از خواب به خود می گیرند؛ نه آن قدر واقعی که بتوان به آنها اعتماد کرد نه آن قدر خیالی که بتوان فراموششان کرد. مرز میان دیدن و به یاد آوردن میان ثبت و از دست دادن دقیقا همان جاست که این آثار می خواهند بایستند و از همان جاست که سؤال شکل می گیرد «آیا اینها واقعاً اتفاق افتاده اند؟»
«شکوه زوال» در گالری نگاه
نمایشگاه انفرادی نقاشی بیتا صدری با عنوان «شکوه زوال» ۲۰ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری نگاه به نشانی خیابان مطهری، خیابان جم (فجر)، خیابان غفاری، شماره ۶۴ افتتاح میشود و تا پنجم مرداد روزهای هفته ساعت ۱۲ تا ۱۹ و جمعهها ساعت ۱۶ تا ۲۰ در این گالری دایر است. گالری دوشنبهها تعطیل است.
در این مجموعه، لحظه زوال و فروپاشی طبیعت نه به عنوان پایان بلکه به عنوان بخشی از چرخه مداوم بازآفرینی به تصویر کشیده شده است؛ جایی که شکوه در فرو ریختن معنا مییابد، نه در شکوفایی.
«سهگانه شماره چهارده»
نمایشگاه گروهی «سهگانه شماره چهارده» با نمایش آثار طناز بریری، النا کاشانیان و مهسا متولی ۲۰ تیر ساعت ۱۶ در گالری شریف به نشانی میدان قدس، خیابان شریعتی، کوچه ماهروزاده، پلاک ۱۱ افتتاح میشود و تا سوم مرداد به جز شنبهها ساعت ۱۲ تا ۱۹ در این گالری دایر است.
سهگانه مجموعهای از نمایشگاههای گروهی است که هر بار با حضور سه هنرمند برگزار میشود. نظر به طراحی و فضای داخلی گالری، سه بخش مجزا برای به نمایش گذاشتن آثار در گالری مشخص شده است و هر هنرمند مجموعهای از آثارش را با بیانیه خود در یکی از این بخشها به نمایش میگذارد. سهگانه برای دیدن مجموعههای کوچکتر یا متفاوتتر از کارهای هنرمندان فرصت مناسبی است.
«تنانگی» در پروژههای آران
نمایشگاه انفرادی حجم از آثار نسترن صفائی با عنوان «تنانگی» ۲۰ تیر ساعت ۱۶ در پروژههای آران به نشانی خیابان نوفل لوشاتو، کوچه لولاگر، پلاک پنج افتتاح میشود و تا سوم مرداد روزهای دوشنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۳ تا ۱۸ و جمعهها ساعت ۱۶ تا ۲۰ ادامه دارد.
در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «فیگورهای انسانی که با چاپهای بدن با عنوان «فراتر و بالاتر» از حدود ده سال پیش سفر خود را آغاز کردند حالا در کنار مجسمههای مکمل خود در «تنانگی» آرام گرفتهاند. گاه قدرتمند، جسور و خودخواسته و گاه زیر فشار و با تحمل بار زیاد به ناچار موجودیت جدیدی یافتهاند. آنچه درون ما میجوشد در تمام لایههای جسم در حال تغییرمان جاری است.»
«خویش تنها» در گالری افرند
نمایشگاه انفرادی غزاله توکلمند نقاش و گرافیست با عنوان «خویش تنها» ۲۰ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۱ در گالری افرند به نشانی بزرگراه جلال آل احمد، خیابان جهانآرا، خیابان ۱۹ام (جلال حسینی)، بعد از تقاطع اشکشهر، پلاک ۴۸ افتتاح میشود و تا سوم مرداد ساعت ۱۶ تا ۲۰ دایر است. گالری روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است.
«تنهایی مشترک» در بوستان
نمایشگاه انفرادی نقاشی نگین کریمی با عنوان «تنهایی مشترک» ۲۰ تا ۳۱ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری بُستان به نشانی خیابان مطهری، خیابان لارستان، نبش بیست و دو، پلاک ۷۱ دایر است. گالری دوشنبهها تعطیل است.
«قلعه حیوانات» در گالری کارشیو
نمایشگاه گروهی نقاشی «قلعه حیوانات» با نمایش آثار هنرمندانی همچون فریدون آو، ناصر اویسی، صادق طباطبایی، ژازه تباتبایی، پانتهآ بهرامی، قباد شیوا، سارا عباسیان، مهرداد فلاح و مکرمه قنبری، ۲۰ تا ۳۱ تیر به جز شنبه ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری کارشیو به نشانی خیابان کریمخان، زیر پل کریمخان، خیابان سنایی، میدان سنایی، کوچه دوازدهم، پلاک ۱۳ برپاست.
در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «حیوانات، در نگاه یک هنرمند مدرن، نه فقط موجوداتی برای بازآفرینی بصریاند، بلکه حاملان معنا، استعاره و گاه واسطهای برای نقد وضعیت انسان امروز هستند. در این رویکرد، حیوان دیگر صرفاً «موضوع» نیست، بلکه تبدیل به یک «بیان» میشود. نقاشی حیوانات در متن مدرنیته، میتواند بازتابی باشد از تنهایی انسان، از گسستهای بنیادینی که میان زیست انسانی و طبیعت رقم خورده. فرمهای شکسته، رنگهای اغراقشده یا ترکیببندیهای ناهمگون در این آثار، حامل نوعی آشفتگی آگاهانهاند؛ تلاشی برای بازنمایی جهانی که در آن مرز میان انسان و غیرانسان در حال فروریختن است.»
«مخرج مشترک» در گالری اُ
نمایشگاه انفرادی عکس، کلاژ سایه سیاح با عنوان «مخرج مشترک» ۲۰ تا ۳۱ تیر دوشنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۲ تا ۲۰ و جمعه ساعت ۱۶ تا ۲۱ در گالری اُ به نشانی خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸، طبقه اول دایر است.
«سطح پنهان» و «گذر به درون» در گالری ویستا
نمایشگاه انفرادی نقاشی حمیدرضا افشار با عنوان «سطح پنهان» ۲۰ تا ۳۰ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری ویستا به نشانی خیابان مطهری، خیابان میرعماد، کوچه دوازدهم، پلاک ۱۱ برپاست. گالری روزهای شنبه تعطیل است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «نه آنی که دیده میشود،نه آنی که پنهان مانده. تنها تکهای از «بودن». در جامهای که سالها پیش برای دیگری دوخته شده بود. من فقط ایستادهام میان خاموشی قامتها و فریادِ چهرههایی که هرگز به زبان نیامدند. در این مجموعه، چهرهها نه از دل تاریخ آمدهاند، نه از دل خیال؛ بلکه از جایی میانهی نور و سایه، جایی که صورتها نیمی پنهاناند و نیمی آشکار. هر تصویر، مکثی است بر یک لحظه خاموش نه لحظهای پر از رویداد، بلکه لحظهای پر از حضور گویی چهرهها آمدهاند تا فقط «باشند» - بیکلام، بیروایت، بیزمان»
همچنین نمایشگاه طراحیهای عصمت روزبیانی با عنوان «گذر به درون» ۲۰ تا ۲۷ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری ویستا پلاس برپاست.
«فریاد دیوارها» در گالری جاوید
نمایشگاه انفرادی نقاشی افسانه پرچکانی با عنوان «فریاد دیوارها» ۲۰ تا ۳۰ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری جاوید به نشانی میدان فاطمی، خیابان جویبار، خیابان زرتشت غربی، کوچه یزدان، پلاک ۱۷، واحد یک برپاست. گالری روزهای یکشنبه تعطیل است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «در هندسه طلایی دیوارها، نظمی مسحورکننده اما منجمد، قرنها نگاه را بهسوی آرمانشهری ایستا سوق داده است. رویایی مهندسیشده که در دل خود، انقیاد معنا را پنهان کرده است. این مجموعه، تأملیست بر لحظه گسست؛ آنجا که تکرار از رمق میافتد، فرمها میلرزند و معنا از قاب خود میگریزد. آثار با در هم شکستن فرم و تداوم ناپایدار نشانهها میان گذشته و آینده، ساختار و گسیختگی و انسداد و رهایی معلق میمانند. هر بوم، دعوتی است به بازاندیشی در شکاف میان فرم و معنا—آنجا که فروپاشی، امکانِ زایش است.»
«بیانتهاتر از عشق» در فرهنگسرای نیاوران
نمایشگاه «بیانتهاتراز عشق» آثار خوشنویسی و نقاشیخط هنرمندان پیشکسوت توسط فاطمه اللهدادیان و با همکاری صندوق اعتباری هنر ۲۰ تیر ساعت ۱۶ در نگارخانه شماره یک فرهنگسرای نیاوران به نشانی خیابان پاسداران، مقابل بوستان نیاوران افتتاح میشود و تا ۲۷ تیر روزهای هفته از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ دایر است.
این نمایشگاه با هدف گردهمآیی آثار استادان پیشکسوت هنرهای خوشنویسی و نقاشیخط با نمایش ۶۰ اثر نقاشیخط و خوشنویسی سنتی از آثار هنرمندان برجستهای از جمله غلامحسین امیرخانی, نصرالله افجهای، محمد سلحشور، مجتبی ملکزاده، علی شیرازی، یدالله کابلی خوانساری، رسول مرادی، امیراحمد فلسفی، الهه خاتمی، عینالدین صادقزاده، علیاشرف صندوقآبادی، رسول مرادی، مهدی فلاح، اسرافیل شیرچی برپا میشود.
مروری بر آثار نقاشی حبیب توحیدی
نمایشگاه مروری بر پنج دهه آثار نقاشی حبیب توحیدی با نمایشگاهگردانی شهاب عباسی، جواد رضویان و شاهکار هدایت ۲۰ تا ۲۷ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری آریانا به نشانی الهیه (فرشته )، خیابان مریم شرقی، خیابان فیاضی، نرسیده به چناران، پلاک ۹، دایر است.
توحیدی متولد ۱۳۳۰ در تبریز است. وی کارشناسی و کارشناسی ارشد نقاشی را به طور پیوسته در دانشگاه معمار سینان، ترکیه خواند (۱۹۷۵-۱۹۸۳). وی دارای دکترا درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
توحیدی نمایشگاه انفرادی خود را سال ۱۳۷۳ برگزار کرد و تاکنون در بیش از ۱۵۰ نمایشگاه گروهی در داخل و خارج از ایران شرکت داشته است. توحیدی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو افتخاری انجمن نقاشان ایران و عضو افتخاری مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر است. وی نفر برگزیده بیینال هنر جهان اسلام در سال ۱۳۸۵ بوده است.
منبع الهام توحیدی به لحاظ ساختاری مینیاتورهای ایران، گبه، گلیم، جاجیم و فرش است و در آثارش از فیگورهای انسانی، گیاهی و حیوانی استفاده میکند. آثار توحیدی در مجموعههای متعددی از جمله گنجینه موزه هنر معاصر تهران، موزه بانک پاسارگاد، موزه فلسطین، موزه امام علی و مرکز توسعه هنرهای تجسمی نگهداری میشود. این هنرمند علاوه بر نقاشی در حوزه ترجمه کتب هنری نیز فعالیت داشته است.
«محو و مرطوب» در گالری شیدایی
نمایشگاه انفرادی نقاشی آزاده شهریاریفر با عنوان «محو و مرطوب» ۲۰ تیر ساعت ۱۶ در گالری شیدایی به نشانی میدان هفتم تیر، میدان بهار شیراز، روبه روی موزه عکسخانه شهر، پلاک ۱۴۹، واحد یک افتتاح میشود و تا ۲۷ تیر ساعت ۱۵ تا ۱۹:۳۰ در این گالری ادامه دارد. گالری شنبهها تعطیل است.
«ژرفای پنهان در سکون» در دیدار
نمایشگاه انفرادی مرجان مرتضوی طراح و نقاش با عنوان «ژرفای پنهان در سکون» ۲۰ تا ۲۶ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری دیدار-بازار به نشانی خیابان مفتح جنوبی، قبل از طالقانی، کوچه مبینی، شماره ۱۰ دایر است.
«سکوت سایهها» در گالری ماه
نمایشگاه انفرادی نقاشی واحد خاکدان با عنوان «سکوت سایهها» تا ۲۲ مرداد ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری ماه به نشانی خیابان آفریقا، بلوار گلستان، شماره ۲۶ برپاست. گالری یکشنبهها تعطیل است.
واحد خاکدان، نقاش هایپررئالیست ایرانی متولد ۱۳۲۹ در تهران است. او بیش از همه با نقاشیهایی شناخته میشود که اتاقهای متروک مملو از اشیاء قدیمی و درهمریخته را به تصویر میکشند. تم اصلی آثار خاکدان ناپایداری زمان، اشیاء و انسانهاست. او به جزئیات زندگی که انسان به آنها وابسته است اما از بین خواهند رفت، توجه زیادی دارد.
«شوق بامداد» در بنیاد لاجوردی
نمایشگاه انفرادی نقاشی پرییوش گنجی با عنوان «شوق بامداد» تا ۳۱ تیر دوشنبه تا جمعه ساعت ۱۶ تا ۲۱ در بنیاد لاجوردی به نشانی خیابان کریمخان، خیابان نجات اللهی، خیابان جعفر شهری(سپند)، پلاک ۲۰، ساختمان شماره ۳۲ برپاست. این نمایشگاه پروژهای از بنیاد لاجوردی و نشر هنر معاصر است. گالری شنبهها و یکشنبهها تعطیل است.
«گردش زیر آسمان نارنجی» در گالری شمیس
نمایشگاه انفرادی نقاشی مهدی شریفی با عنوان «گردش زیر آسمان نارنجی» تا ۲۷ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری شمیس به نشانی فرمانیه، بلوار اندرزگو، بعد از سلیمی شمالی، کوچه دانیالی، پلاک هشت برپاست. گالری شنبه تعطیل است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «آثار مهدی شریفی ما را در مرز میان افسانه و واقعیت قرار میدهد. جهان این آثار روایتی است طناز و شوخطبعانه که جدیتی را نیز در لایههای زیرین به نمایش میگذارد. شخصیتهای او نه کاملاً انسانیاند و نه دور از آن شکل گرفته است. آنها ترکیبی از ویژگیهای متضادند: آرام و آشفته، آشنا و غریب و شوخ و جدی که هر کدام با بدنهایی دگرگونشده، هم به اسطوره نزدیک میشوند و هم از آن فاصله میگیرند.
این مجموعه تلاشی است برای ساختن فضایی بینمرزی. جایی که روایت آغاز میشود اما پایان یا نتیجهای برای آن وجود ندارد. روایتی که خودش را به مخاطب تحمیل نمیکند بلکه ما را وارد جهانی میکند که نه قابل تعریف و نه بیمعنا است. گویی دنیایی میسازد که در آن داستان و ناداستان به یکدیگر تنیدهاند.»
«انسان گریزان» در عصر
نمایش نقاشیهای سکینه قربانی با عنوان «انسان گریزان» تا ۲۷ تیر ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری عصر به نشانی میرزای شیرازی شمالی، خیابان دلاویز، پلاک ۱۸ برپاست. گالری شنبهها تعطیل است.
در بیانیه نمایشگاه آمده است: «ما از چیزی در آینده هراسی نداشتیم. ما از زمان حال رنج میکشیدیم و به واقع مجازاتمان را میدیدیم. فرانتس کافکا - قصر. این مجموعه بر وهم بودن استوار است؛ بودن آدمها در فضاهای موهوم و خیالی. آدمهایی که هستند، اما در واقع نیستند. مرز بین بودنها و نبودنها در دنیای خیالی، در این جهان هستی، بنیان اصلی این نقاشیهاست. این فضاها گاهی پوچ و توخالی و گاهی پر از دلایل ذهنی و عواطف شخصی هستند؛ از غم و اندوه، درد و شادی و خشم و اضطراب تا اشکال پیچیدهای که هر کدام به نوعی در حال سپری کردن این دایرههای ناامن زمان هستند.»
«تکیهگاه» در گالری باشگاه
نمایشگاه گروهی «تکیهگاه» با نمایش آثار فاطمه بیدگلی، مسعود سعدالدین، حسین شناور، زاهد شیخبهایی، مهدیس صالح، کمال طباطبایی، سمیرا علیخانزاده، فرامیرا، اکرم محمودی، مرجان مدنی، یاسمین مشاری، معصومه مظفری، فرشید ملکی و سولماز ویلکچی تا ۲۷ تیر یکشنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۳ تا ۲۰ و جمعهها ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری باشگاه به نشانی خیابان کریمخان، خیابان حسینی، کوچه ۱۲، پلاک ۱۳، طبقه سوم برپاست. گالری شنبهها تعطیل است.
«بیزمان» در باگالری
نمایشگاه انفرادی نقاشی اصغر اهریپور با عنوان «بیزمان» تا ۲۷ تیر ساعت ۱۷ تا ۲۰ و جمعهها ساعت ۱۶ تا ۲۰ در باگالری به نشانی بلوار ارتش غرب، خیابان نخل، خیابان بهاران، بنبست نسترن، پلاک یک ساختمان مدرن پلازا، طبقه ششم، واحد ۶۰۲ و ۶۰۳ برپاست. گالری روزهای شنبه تعطیل است.
در بخشی از بیانیه این نمایشگاه به قلم سروژ بارسقیان نقاش و مدرس هنرهای تجسمی آمده است: «اصغر اهریپور در برخورد بین هنر آبستره و فیگوراتیو در آثار و مسیر هنریاش دومی را برگزید. اهریپور در زمره هنرمندان فیگوراتیو روایی و معاصر ایران قرار میگیرد. در دنیای هنر نقاشی دو امضا وجود دارد: یکی که معروف است پس از پایان کار، پای کار و با اعلام زمان اتمام، زده میشود اما دومی بسیار مهمتر است. فضای کلی کار، نگاه هنرمند، حال و هوای او و... که متعلق به شخصیت فردی اوست. آثار اهریپور شامل هر دو گونه از امضا میشود و شاید بشود گفت که نوع دوم امضا از نوع اول امضا در آثارش مشخصتر است.»
«صد فریم صد نگاه» در فرهنگسرای ارسباران
نمایشگاه عکس «صد فریم، صد نگاه» با هدف آشنایی با فضای عکاسی و بررسی انواع ترکیببندی در عکس، با حضور بیش از یکصد دانشجوی رشته ارتباط تصویری دانشگاه علم و فرهنگ تا ۲۶ تیر ساعت ۱۰ تا ۱۹ همه روزه به جز ایام تعطیل در نگارخانههای شماره ۲ و ۳ فرهنگسرای ارسباران به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا دایر است.
این نمایشگاه بازتابی از نگاههای متفاوت و خلاقانه دانشجویانی است که در مسیر آموزش مقدماتی عکاسی، هر یک با روایتی بصری تلاش کردهاند مفهوم ترکیببندی و زیباییشناسی در تصویر را از زاویهای شخصی به نمایش بگذارند. «صد فریم، صد نگاه» نه تنها فرصتی برای تماشای نگاههای متنوع به دنیای پیرامون است، بلکه بستری است برای شناخت ظرفیتهای هنری دانشجویان و گفتوگو درباره اصول دیداری در عکاسی.
«آشیان» در گالری ثالث
نمایشگاه نقاشیهای آذین رستمی با عنوان «آشیان» تا ۲۴ تیر ساعت ۱۰ تا ۲۱، جمعهها ساعت ۱۶ تا ۲۲ در گالری ثالث به نشانی کریم خان زند، بین ایرانشهر و ماهشهر، شماره ۱۴۸ دایر است. ساعت بازدید روز اختتامیه ۱۰ تا ۱۸ است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «نه فریاد، نه فراموشی؛ تنها زخمی ست که مانده، در میان رنج و رویا. آنجا وطن است؛ جایی که هنوز لبخند را میشناسد و از دل رنج، آشیانی دوباره ساخته میشود.»
«پوزهبند» در گالری عالی
نمایشگاه گروهی کارتون و کاریکاتور «پوزهبند» روایت طنز تصویری در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا با نمایشگاهگردانی سیدمسعود شجاعی طباطبایی تا ۲۴ تیرماه روزهای شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۸ در گالری ابوالفضل عالی به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، حوزه هنری، طبقه همکف میزبان علاقهمندان است.
در این نمایشگاه که به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری تدارک دیده شده، ۸۲ اثر کارتون و کاریکاتور از هنرمندان شاخص عرصه طنز ترسیمی همچون سیدمسعود شجاعی طباطبایی، حسین یوزباشی، محمدحسین نیرومند، مازیار بیژنی، سیدمحمدجواد طاهری، محمدعلی رجبی، عبدالمجید غیبی، محمدحسین ساسانی، مجید ادیبی، رضا حمیدی، سالار عشرتخواه و سیدمحمد سالم به نمایش گذاشته شده است.
«سفید سیاه» و ویدئو به مثابه تجربه
نمایشگاه گروهی «سفید سیاه» با نمایش آثار هنرمندان؛ فریدون آو، بهمن بروجنی، رضا بانگیز، علیرضا اسپهبد، محمدابراهیم جعفری، محمد فاسونکی، پری یوش گنجی، اردشیر محصص، منوچهر معتبر، فرشید ملکی، سیراک ملکونیان، منوچهر نیازی، جلال شباهنگی، سهراب سپهری، پرویز شاپور، محمدعلی ترقی جاه، ژاله اخلاقی، مصطفی دشتی، مرتضی خسروی، مقداد لرپور، زهرا میرباقری، علی ملک، وحید محمدی، عاطفه محرری، آزاده استوار، محمد جعفر پاکروان، امین رستمی زاده، صدف سید، سیاوش صدرعضدی، محمد سلامتزاده و محمدحسین سعلبیفرد تا ۲۴ تیر دوشنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۴ تا ۱۹ و جمعهها ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری اِو به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان خردمند شمالی، کوچه اعرابی سه، پلاک پنج برپاست. گالری اِو روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است.
همچنین نمایشگاه گروهی ویدیو آرت، ویدیو به مثابه تجربه (تجربه چهارم) با گردآوری رامین سعیدیان، ادامه دست؛ ویدیو آرتیست؛ آوازه الماسی، سیب؛ مطالعهای بر تهدید، ویدیو آرتیست؛ یاسمن زینتی، مهرک تهرانی، صدا؛ فسیل ۲۶ تیر در این گالری برپاست.
«دیدن، با/بی زمان»
نمایش انفرادی مرتضی احمدوند نقاش و مجسمهساز با عنوان «دیدن، با/بی زمان» تا ۲۲ تیرماه ساعت ۱۲ تا ۲۰ در گالری اعتماد برپاست. گالری دوشنبهها تعطیل است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «زمان من را وامیدارد که به بی زمان فکر کنم در همان حال که در بند زمان هستم میخواهم چیزی را رها از زمان ببینم آثار من ـ چه نقاشی چه مجسمه چه رسانههای دیگر در پی آفریدن فضاهایی هستند که در آنها زمان رودخانهای جاری و بیبازگشت نباشد بلکه هر گاه لازم است لحظهای بایستد تا بتوانم از نقطههایی دیگر سویههای دیگر فکر را بررسی کنم. هر فرم هر رابطه فضایی بیانگر نوعی زمانمندی است؛ زمان در مقام ساختار تغییر و تجربه این آثار میکوشند مخاطب را وارد نظمی کنند که در آن بتواند نسبت خود را با فضا و با گذر زمان بازنگری کند.»
انتهای پیام/