خواننده و آهنگساز:
وظیفه هنرمندان در برابر حمله رژیم صهیونیستی ثبت وحدت ملی است
هنر
109630

خواننده و آهنگساز موسیقی پاپ با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: جنگ همیشه نفرتانگیز است و ما خواهان جنگ با هیچ کشوری نیستیم، وظیفه هنرمندان در این شرایط تولید و ثبت آثاری است که نشان دهنده عزم راسخ، صلابت و وحدت ملی است.
ایران آنلاین: حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، واکنشهای بسیاری را از سوی هنرمندان از جمله هنرمندان موسیقی در پی داشت، برخی از این هنرمندان با انتشار یادداشتها، تصاویر و فیلمهایی نسبت به این حمله واکنش نشان داده و آن را محکوم کردند، برخی دیگر نیز آثار موسیقایی را در این رابطه منتشر و ضمن اعلام صلحطلبی، انزجار خود را از این حمله بیان کردند.
به گزارش ایرنا، حمیدرضا قربانی آهنگساز، خواننده و نوازنده موسیقی پاپ از جمله این هنرمندان است که در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان و محکوم کردن این حمله آثار موسیقایی را در جریان این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و امواج انفجارهای پیاپی تولید کرده است، براین اساس با این هنرمند گفت و گو کردهایم که در ادامه میآید.
قربانی در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: من نیز همچون هر ایرانی از این حمله و جنایات رژیم صهیونیستی بسیار متأثر شدم، شب اول که حمله به تهران و دیگر شهرها آغاز شد، شوکه شده بودم.
وی گفت: البته به بدعهدی غربیها بر سر مسائل مختلف ایمان داشتم. ایران در حال مذاکره بود که شبانه همچون بزدلان به خاک ما حمله و ثابت کردند به هیچ عهدی پایبند و وفادار نیستند.
این آهنگساز افزود: مشکل غرب با ایران قدمتی دیرینه دارد و آنها از مستقل شدن یک کشور در خاورمیانه وحشت دارند، آمریکا و رژیم صهیونیستی میخواهند همه کشورها به آنها محتاج باشند و پیش آنها سر خم کنند، به همین دلیل به سایتهای هستهای ایران حمله کردند و خواستند از طریق حملات متعدد زمینه را برای هرج و مرج و وحشت در کشور و در بین مردم فراهم کنند اما مردم ایران همبستگی خود را نشان دادند.
قربانی درباره وظیفه و نقش هنرمندان در تقویت آرامش و ایجاد وحدت در میان افراد جامعه بیان کرد: وظیفه هنرمندان در این شرایط تولید و ثبت آثاری است که نشاندهنده عزم راسخ، صلابت و وحدت ملی است، به عنوان مثال در این شرایط یک اثر موسیقایی میتواند همچون سلاح قدرتمند عمل کند و خشم و انزجار مردم ایران را نسبت به حملات و تجاوزات آشکار دشمنان به خاکمان را برانگیخته کند.
وی اظهارداشت: مساله دیگر یک موضوع ملی است. جنگ همیشه نفرتانگیز بوده و هست و ما خواهان جنگ با هیچ کشوری نبوده و نیستیم اما امروز به خاک ما حمله شده و بسیاری از افراد غیرنظامی در اثر این حملات وحشیانه به شهادت رسیدند که بسیاری از آنان کودک بودند. آنان قربانی سیاست شدند و امروز وظیفه هر ایرانی در دست گرفتن یک سلاح است، یکی قلمش سلاحش است، یکی صدایش، یکی هم نوای موسیقیاش و دیگری لنز دوربین یا دانش فیلمسازیاش.
تولید «ایران ما»
قربانی با اشاره به تولید آلبوم موسیقی «ایران ما» گفت: این آلبوم به آهنگسازی، نوازندگی، تنظیم و تهیهکنندگی بنده در پی حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان و محکوم کردن آن تولید شده است و در آینده نزدیک به صورت رسمی منتشر خواهد شد.
وی افزود: آلبوم موسیقی «ایران ما» شامل هفت قطعه؛ «گاوچرون»، «جنگ بلدیم»، «ما زندهایم»، «پناه بگیرید»، «بزدلان تاریخ»، «آوارگان»، «قماربازان» در مدت زمان ۱۹ دقیقه و ۲۹ ثانیه است.
حمیدرضا قربانی پژوهشگر، خواننده و آهنگساز موسیقی پاپ
این آهنگساز و نوازنده بیان کرد: در این آلبوم از سازهای گیتارباس، گیتارالکتریک، درام، سینتی سایزر (کیبورد) و پیانو استفاده شده است، آلبوم موسیقی «ایران ما»، نخستین آلبوم بیکلام بنده است که قطعههای آن در سبکهای متال، ترَش متال، دث متال، هوی متال، بلک متال و راک متال ساخته شده است و سبکی تهاجمی و اعتراضی دارد.
وی اظهارداشت: آلبوم «ایران ما» به صورت خودجوش و بدون سفارش نهاد یا سازمانی تولید شده است و برای ساخت آن تقریبا هر شب بیدار بودم و قطعات را نوازندگی و تنظیم کردهام اما در مجموع آلبوم حس خشم و انزجار از تعارض دشمن را القا میکند و باید دید که حس مخاطبان چگونه خواهد بود.
قربانی گفت: همچنین قطعه موسیقی «۱۲ شب» با آهنگسازی و تهیهکنندگی بنده با روایت بخشهایی از تجاوز رژیم صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما در پخش زنده، تولید و منتشر شده است.
قدرت هنر در جنگ ۱۲ روزه
این پژوهشگر موسیقی درباره ارزیابی خود از فعالیت هنرمندان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: فعالیت هنرمندان در این شرایط باید بیشتر شود، قدرت هنر در این روزها را نباید دست کم گرفت. یک هنرمند اگر در شرایط سخت کنار مردمش نباشد پس کی میخواهد باشد؟ سکوت برخی از هنرمندان را در این شرایط درک نمیکنم. از طرفی بسیاری از آنان واکنشهای درستی نشان دادند که بر غرور ملی و همبستگی ما افزود.
وی بیان کرد: جنگ خانمانسوز است و تبعات فراوانی دارد. مردم ما ناخواسته وارد یک جنگ شدند که نقشههای آن را دشمنان این مرز و بوم کشیده و برنامهریزی کرده بودند، اینکه امروز بگوییم دشمن با ما کاری ندارد و ما مصون هستیم اشتباه بزرگی است.
قربانی افزود: خسارات جانی و مالی این جنگ ۱۲ روزه بسیار سنگین بود و بسیاری از شهروندان ما جان باختند. بسیاری از شهروندان در اثر موج انفجارها و استرسهای ناشی از آن آسیبهای جسمی و روانی دیدند. من هنوز هم در سرم صدای پدافند میشنوم و در تمام این مدت شبها کاملا بیدار و هوشیار بودم. پس این اشتباه محاسباتی است که بگوییم اکنون که ما نظامی نیستیم پس جانمان در امان است! جنگ، جنگ است و با کسی شوخی ندارد.
این آهنگساز درباره نقش نیروهای مسلح در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اظهارداشت: نیروهای مسلح در این جنگ، بسیار جانفشانی کرده و زحمت کشیدند و پاسخهای قاطعی به حملات دشمن دادند که جای تقدیر و تشکر دارد و به خانوادههایی که پسران سرباز خود را از دست دادند تسلیت میگویم.
وی گفت: این اتفاقات افتاد تا به ما یک چیز را یادآوری کند که فقط ما هستیم که دلسوز خودمان هستیم و هیچ قدرتی از خارج کشور، دلسوز مردم ایران نبوده، نیست و نخواهد بود. ما مردم خوبی داریم. در روزهای جنگ بسیار به یکدیگر کمک کردند و یاری رساندند. از نانوا گرفته تا بسیاری از سوپرمارکتها، همه به هموطنان خود کمک کردند.
قربانی افزود: شبهای آخر این جنگ تحمیلی ساعت ۱۱ شب بود که ناگهان برق خانه و کوچه ما در اثر امواج انفجارهای پیاپی، قطع شد در حالی که ما زیر شدیدترین حملات و بسیار مضطرب بودیم، از پنجره دیدم که ماموران اداره برق در آن شرایط آمدند و در کمال آرامش ظرف ۲۰ دقیقه مشکل اتصالی برق را برطرف کردند و رفتند، اگر این غیرت، شجاعت، وفاداری، وطن پرستی و انساندوستی نیست، پس چه نام دارد؟
این آهنگساز بیان کرد: مردم ایران شرافت دارند و لایق بهترین اتفاقات هستند. امیدوارم مسئولان کشور به این مردم نگاه درستتری داشته باشند و رویکردشان نسبت به مردم و مشکلات آنان همانی باشد که باید. همچنین امیدوارم صلح در همه جای دنیا برقرار باشد و هیچ جایی از دنیا جنگی رخ ندهد. به امید ایران آباد و سرفراز.
انتهای پیام/