دکترای تخصصی علوم تغذیه در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛

۵ نکته تغذیه‌ای برای مقابله با بی‌خوابی

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

112340
۵ نکته تغذیه‌ای برای مقابله با بی‌خوابی

تغذیه یکی از عواملی است که بر روی کیفیت خواب تاثیر می‌گذارد و با اصلاح سبک زندگی و غذای مناسب می‌توان از بی‌خوابی رهایی پیدا کرد.

بهار خسروی - ایران آنلاینبی خوابی و کم خوابی از جمله مشکلاتی هستند که برخی از افراد در طول زندگی به دلایل مختلفی ممکن است با آن مواجه شوند. تغذیه یکی از عواملی است که بر روی کیفیت خواب تاثیر می‌گذارد و با اصلاح سبک زندگی و غذای مناسب می‌توان از بی‌خوابی یا کم خوابی رهایی پیدا کرد.

خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره راهکارهای تغذیه‌ای برای مقابله با بی‌خوابی یا کم‌خوابی با منصور رضایی، دکترای تخصصی علوم تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به گفت‌وگو پرداخته است. او به ۵ نکته کلیدی اشاره کرده که در ادامه می‌خوانید. 

۱. انتقال دهنده‌های عصبی (موادی شیمیایی که توسط سلول‌های عصبی برای انتقال پیام به سلول‌های دیگر تولید و آزاد می‌شوند) برای یک خواب خوب و با کیفیت اهمیت دارند. سراتونین، دوپامین و ... جزو انتقال دهنده‌های عصبی هستند که باعث آرامش و در نهایت خواب خوب می‌شوند. به این منظور، مصرف همزمان کربوهیدرات و قندهای ساده و یا نشاسته یعنی شیر و موز، شیر و خرما، نان و ماست، نان و پنیر توصیه می‌شود. کربوهیدرات و مواد لبنی تولید انتقال دهنده‌های عصبی مثل سراتونین را در بدن افزایش می‌دهند. 

۲. مصرف بدموقع و بی‌موقع محرک‌های عصبی مثل چای، قهوه و شکلات بر روی خواب تاثیر منفی می‌گذارند. مصرف آن‌ها در زمان نزدیک به خواب منجر به اختلال درخواب می‌شوند. پس از مصرف بی رویه آ‌ن‌ها در طول روز یا ساعت نزدیک به زمان خواب پرهیز شود.

۳. افرادی که فعالیت روزانه خوب و تحرک مناسب دارند نسبت به افرادی که تحرک لازم را ندارند، از خواب بهتری برخوردار هستند. بنابراین ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند به داشتن خواب کافی و با کیفیت کمک کند.

۴. معده پر یا خالی یقیناً روی کیفیت خواب موثر خواهد بود. برخی از افراد معتقدند که برای کاهش وزن و لاغری حذف وعده شام موثر است. خوردن شام سبک در ساعت مناسبی از شب و با فاصله از زمان خواب پیشنهاد می‌شود، چرا که معده خالی و حذف وعده شام، روی کیفیت خواب موثر بوده و در نهایت هم به مشکلات گوارشی منجر می‌شود. همچنین با حذف یک وعده غذایی، تمایل به بدخوری یا مصرف قند در بدن افزایش می‌یابد. پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سنگین و معده پر منجر به رفلاکس معده می‌شود و بدخوابی را برای افراد به دنبال دارد. 

۵. فست فودها و غذاهای آماده به علت داشتن نمک، شکر، کافئین و روغن‌های حرارت دیده باعث بد خوابی می‌شوند. این مواد غذایی ترکیباتی دارند که ذهن را فعال کرده، آرامش را کم می‌کند و تمایل به خواب را پایین می‌آورند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه