متخصص تغذیه در گفتوگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛
۸ نکته کلیدی برای میانوعده دانشآموزان
دکتر منصور رضائی درباره میانوعده مناسب برای دانشآموزان در زنگهای تفریح مدارس به ۸ نکته کلیدی اشاره کرده است.
بهار خسروی - ایران آنلاین: با شروع سال تحصیلی دغدغه بیشتر خانوادهها میان وعده مناسب برای دانشآموزان است. در فضای مجازی به خصوص شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز شاهد انتشار ویدئوهای آموزشی هستیم که میانوعدههایی برای زنگهای تفریح دانشآموزان پیشنهاد میدهند و تولید محتوا میکنند. اما سوال مهم اینجاست که آیا این خوراکیها یا غذاهای تجملاتی، میانوعده مناسبی برای دانشآموزان در مدارس هستند؟
دکتر منصور رضائی دکترای تخصصی (Ph.D) علوم تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به سوال خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره میانوعده مناسب برای دانشآموزان در زنگهای تفریح مدارس به ۸ نکته کلیدی اشاره کرده است که در ادامه میخوانید.
۱. معده کودکان کوچک است و با وعدههای روزانه از جمله صبحانه، ناهار و شام، نیازهایشان برای رشد جسمی، فعالیتهای فکری و ذهنی تامین نمیشود. بنابراین، کودک برای رشد جسمی، مغزی، روحی و روانی خود به یکسری مواد غذایی نیاز دارد که در سه وعده غذایی اصلی تامین نمیشود.
۲. از طرفی اگر دانشآموز غذای سنگینی مصرف کند با معده پر نمیتواند به خوبی تمرکز کند. وقتی معده بسیار پر باشد، گردش خون درگیر هضم غذا میشود و خونرسانی به عضلات برای فعالیت فیزیکی و خونرسانی به مغز برای فعالیتهای فکری مختل میشود. دانشآموزان باید سه وعده اصلی به همراه سه میان وعده مناسب داشته باشد.
۳. میان وعده در زنگ تفریح بایستی مفید باشد. دانشآموزان به غذاهایی با سه منبع انرژی متشکل از قند، چربی و پروتئین نیاز دارند.
خانوادهها غذاهای مناسب در اختیار دانشآموزان قرار دهند، مثل نان و پنیر، گردو، تخم مرغ آبپز، نیمرو، املت، کتلت، کوکو.
۴. اگر مدارس شرایطی برای نگهداری غذا در یخچال و گرم کردن داشته باشند، میان وعدههایی همچون کوکو، کتلت، نیمرو، املت و ... پیشنهاد میشود.
۵. در صورت فراهم نبودن شرایط، میان وعدههایی همچون آجیل، دانهها و مغزها مثل گردو، بادام، پسته، نخود و کشمش، میوههای خشک، برگه و ... مناسب زنگهای تفریح هستند.
۶. نکته قابل توجه این است که دانشآموزان باید بعد از شستوشوی دستهای خود به خوردن مواد غذایی بپردازند، چون بسیاری از بیماریهای گوارشی از طریق دستهای آلوده منتقل میشوند.
۷. خوراکیهای ناسالمی مثل چیپس، پفک، بیسکویت، کیک، ساندویچ، آبمیوه و ... در برخی بوفههای مدارس به فروش میرسد یا وقتی دانشآموزان به سمت مدرسه میروند انواع خوراکیهای ناسالم در سوپرمارکتها در دسترسشان قرار میگیرد.
والدین باید با وقت گذاشتن و تهیه میانوعده مناسب جلوی تمایل آنها به خوراکیهای غیرمفید را بگیرند. اگر مادر یا پدر به تامین نیازهای غذایی فرزندان خود توجه کنند دیگر در بیمارستانها و درمانگاهها دنبال سلامتی برای آنها نیستند.
۸. یادمان باشد، تمام موجودات از انسان گرفته تا حیوانات و گیاهان، نیاز به توجه و وقت گذاشتن دارند، وقتی دانشآموزان از سوی خانواده توجه لازم را دریافت کنند، حال بهتری دارند و و رشد بیشتری را تجربه خواهند کرد.
انتهای پیام/