رئیس مجلس در پاسخ به پرسش «ایران»:

تفاهم دولت و مجلس را به استیضاح ترجیح می‌دهم

سیاست

133615
تفاهم دولت و مجلس را به استیضاح ترجیح می‌دهم

رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری دیروز تاکید کرد با فیلترینگ مخالف است، تفاهم میان دولت و مجلس را به استیضاح ترجیح می‌دهد و درباره اعتراض طیف معدودی از نمایندگان علیه ابلاغ نشدن قانون حجاب، معتقد است که «اصل ماجرای برخی منتقدان، موضوع حجاب نیست، بلکه حجاب را مسأله‌ای سیاسی کرده‌اند.»

مهراوه خوارزمی-گروه سیاسی:  رئیس مجلس شورای اسلامی با فیلترینگ مخالف است، تفاهم میان دولت و مجلس را به استیضاح ترجیح می‌دهد و درباره اعتراض طیف معدودی از نمایندگان علیه ابلاغ نشدن قانون حجاب، صراحتاً معتقد است که «اصل ماجرای برخی منتقدان، موضوع حجاب نیست، بلکه حجاب را مسأله‌ای سیاسی کرده‌اند.» اینها بخش‌هایی از نظرات صریحی است که محمدباقر قالیباف در نشست خبری دیروز مطرح کرد و در عین حال به سؤال‌ خبرنگاران درباره موضوعات مختلف، از چگونگی و چرایی طرح کالابرگ الکترونیک تا سه نرخی شدن بنزین پاسخ گفت.

رئیس مجلس در سؤال یکی از خبرنگاران درباره استیضاح، این گونه موضع گرفت که «ترجیح می‌دهد اگر عملکرد وزیری مورد اشکال نمایندگان است، دولت او را تغییر دهد و کار به استیضاح نکشد.» در پی این موضع بود که خبرنگار«ایران» با یادآوری اثرات منفی استیضاح وزیر پیشین اقتصاد پرسید «آیا می‌توان رویه‌ای متفاوت و جایگزین را متصور بود که مجلس با اجرای وظیفه نظارتی خود بتواند از هزینه‌های ملی ناشی از تغییرات مدیریتی کلان جلوگیری کند و با داشتن شاخص‌های شفاف‌تر و دقیق‌تر در ارزیابی عملکرد وزرا مسبب بهبود و تقویت عملکرد دستگاه‌های اجرایی باشد؟» 
رئیس مجلس به این پرسش این‌گونه پاسخ داد که «پیش از رسیدن به مرحله استیضاح، همیشه این احتمال وجود دارد که میان دولت و مجلس به تفاهم برسیم؛ البته تفاهمی که هدفش گره‌گشایی از کار مردم باشد، نه اینکه کار روی زمین بماند. تأکیدم این است که اگر ناکارآمدی در بخشی ایجاد شده باشد و بتوان آن را با روش‌های اصلاحی رفع کرد، بهتر است تا اینکه مسیر استیضاح طی شود.» او همچنین با بیان اینکه «اکنون هماهنگی خوبی میان دولت و مجلس برقرار است و امیدواریم این مسیر مبتنی بر تفاهم و حل مسأله ادامه پیدا کند»، تصریح کرد: «در مجلس استیضاح از سر هیجان و بحث‌های سیاسی را دنبال نمی‌کنیم.»

رشد اقتصادی 8 درصدی با افزایش بهره‌وری
رئیس مجلس در سخنان آغازین این نشست، با تأکید بر ضرورت حل مسائل اقتصادی کشور از مسیر افزایش GDP (تولید ناخالص داخلی) و رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصد طبق تکلیف برنامه هفتم، به طور ضمنی به انتقادات کارشناسانی که تحقق این رشد را با شرایط موجود کشور ممکن نمی‌دانند، این‌گونه پاسخ داد که «اگر چه اذعان دارد که جذب سرمایه خارجی و سرمایه‌گذاری داخلی (با پیش‌بینی سهم 5.2 درصدی از رشد اقتصادی) با مشکلاتی مواجه است، اما می‌توان با در نظر گرفتن سهم بیشتر برای رشد از طریق افزایش بهره‌وری به رشد اقتصادی مورد نظر دست یافت.»

کالابرگ برای حفظ قدرت خرید مردم
رئیس مجلس درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی و تأثیر آن بر حمایت از اقشار جامعه و تزریق مابه‌التفاوت نرخ افزایش بنزین برای تقویت منابع مالی این برنامه حمایتی، گفت: «ما در راستای حمایت معیشتی وجهی را به حساب مردم واریز می‌کنیم. اما پرداخت ریالی صرف، قدرت خرید مردم را حفظ نمی‌کند. بنابراین قیمت ۱۰ تا ۱۱ قلم کالای اساسی باید از ابتدای سال تا پایان همان سال ثابت بماند. 
در سال بعد نیز هر مقدار که حقوق کارگران و کارمندان افزایش پیدا کند، به همان نسبت قیمت کالاهای اساسی افزایش می‌یابد و مابه‌التفاوت آن طبق قانون جبران می‌شود و ما برای آن نیز پیش‌بینی  قانونی کردیم.» 
قالیباف سپس با بیان اینکه «قانون تصریح دارد که فقر مطلق باید به صفر برسد» و «باید از فردی که در فقر مطلق است یا فردی که چند معلول در خانواده دارد حمایت بیشتری بشود»، افزود: «در ماده ۳۱ قانون بودجه امسال، ۱۰۲ همت برای اجرای کالابرگ و جبران تفاوت ارز ترجیحی با ارز آزاد پیش‌بینی شده است. بنابراین همه چیز کاملاً روشن و قانونی است. رئیس‌جمهوری هم به این موضوع اعتقاد دارند. در جلسات مختلف، رئیس‌جمهوری صراحتاً گفته‌اند هر درآمدی -چه از محل بنزین، چه از محل تعرفه واردات خودرو که بالای صد درصد است- باید اولویت اولش حفظ قدرت
 خرید مردم باشد.»
 
فیلترینگ به شیوه کنونی اشتباه است
رئیس مجلس درباره وضعیت فیلترینگ و تلاش سران قوا برای رفع آن نیز با اعلام این موضع که «فیلترینگ به شکل موجود اشتباه است» و «با شیوه فعلی درصد بالایی از مردم از طریق فیلترشکن استفاده می‌کنند و این مسأله آسیب ما را بیشتر می‌کند و فضای مجازی ما را ناامن‌تر می‌سازد»، گفت: «همان‌طور که فیلترینگ به این شکل را اشتباه می‌دانم، باز کردن کامل فضا بدون حکمرانی در فضای مجازی هم واقعاً شدنی نیست. حکمرانی در فضای مجازی تنها امنیتی نیست؛ بحث‌های بهداشتی، سلامت، اقتصاد، موضوعات مربوط به دزدی و دارایی افراد، مسائل تربیتی و بسیاری از شئون زندگی در این فضا مطرح است و به هر حال باید در آن حکمرانی وجود  داشته باشد.»

انتقادات به ابلاغ نشدن قانون حجاب سیاسی است
رئیس قوه مقننه در پاسخ به سؤالی درباره هجمه و انتقادات نسبت به عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب و از جمله نطق صبح دیروز یک نماینده تهران که مدعی مخالفت قالیباف با نیروهای انقلابی و جلوگیری او از ابلاغ این قانون شده بود، گفت: «حدود ۷۲ ساعت پیش جلسه‌ای با حضور حداقل ۶۰ تا ۷۰ نفر از نمایندگان برگزار و سه تا چهار ساعت درباره همین موضوع صحبت شد و همان‌جا توضیحات لازم را دریافت کردند.»
وی با درخواست از مدعی العموم برای پیگیری ادعای کذب این نماینده درباره ابلاغ قانون حجاب، تأکید کرد: «موضوع «ابلاغ قانون» به شکلی که امروز دنبال می‌شود، نشان می‌دهد اصل ماجرای برخی منتقدان، موضوع حجاب نیست؛ بلکه حجاب را مسأله‌ای سیاسی کرده‌اند، وگرنه اصل حجاب از نظر فرهنگ ایرانی، فرهنگ اسلامی و تربیتی مسلّم است و قانون نیز در این حوزه وجود دارد. با اینکه رئیس محترم قوه قضائیه هم اخیراً تأکید کردند که برای اجرای قانون کمبود مقررات 
نداریم.»

اختیار دولت برای تصمیم‌گیری درباره نرخ بنزین
قالیباف در پاسخ به سؤالی مبنی بر مدیریت انرژی و تأثیر بنزین سه نرخی در جلوگیری از قاچاق سوخت نیز با این اعتقاد که «بنزین سه نرخی یعنی نرخ ۵ هزار تومان نمی‌تواند در قاچاق تأثیر‌گذار باشد»، ادامه داد: «آقای رئیس‌جمهوری تأکید دارند که این بخش را با اولویت به سمت کالابرگ الکترونیک ببرند که اتفاق مثبت و کمک کننده خواهد بود. آنجایی که اختیار دولت است و دولت تصمیم می‌گیرد، طبیعتاً ما حتماً به آن کمک می‌کنیم. البته مصوبه هیأت دولت در هیأت تطبیق مصوبات بررسی شد، یک اشکال وجود داشت و فکر می‌کنم این اشکال امروز  اصلاح شود.»

دفاع از افزایش اختیارات استانداران
رئیس مجلس در ادامه از سیاست دولت در خصوص افزایش اختیارات استانداران با بیان اینکه «یکی از مهم‌ترین عوامل ناکارآمدی در کشور، تمرکزگرایی بیش از اندازه است» گفت: «بخشی از اختیارات طبق اصل ۱۲۷ یا ۱۲۸ قانون اساسی به رئیس‌جمهوری داده شده و ایشان می‌تواند این اختیارات مشخص را به استانداران یا به سازمان‌های مربوطه واگذار کند. ما هم در مجلس در این مسیر همراه دولت هستیم؛ چون هم مطالبه دولت و هم یک ضرورت واقعی کشور است.»
وی با یادآوری مواد ۱۰۵ و ۱۰۶ برنامه هفتم مورد تأکید رئیس‌جمهوری درباره کوچک‌سازی و چابک‌سازی دولت، تذکرهای نمایندگان در مخالفت با بعضی تصمیمات مربوط به این حوزه را به معنای مخالفت با چابک‌سازی ندانست، اما گفت: «برخی سازمان‌ها، سازمان‌هایی هستند که با مصوبه مجلس ایجاد شده‌اند و طبق برنامه هفتم حتماً باید انحلال آنها از مسیر مجلس با لایحه دولت پیگیری شود.»


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست