حمایت فرانسه و چین از راه حل ۲ دولتی و همکاری درباره استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای
جهان
134152
بر اساس بیانیه رسمی پاریس پس از پایان سفر سه روزه ماکرون به چین، فرانسه و پکن خواستار ایجاد «شرایط مناسب برای تحقق موثر یک راه حل دو دولتی در غزه شدند.»
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در ادامه این بیانیه همچنین ضمن محکومیت تمامی نقضهای حقوق بشری از طرفهای درگیر خواسته شده تا فورا به تعهدات خود بر اساس آتشبس ۱۰ اکتبر پایبند باشند.
در این بیانیه ریاست جمهوری فرانسه همچنین آمده است: «امانوئل ماکرون و شی جینپینگ روسای جمهور فرانسه و چین در ادامه بر لزوم کمکهای بشردوستانه در مقیاس بزرگ تحت نظارت سازمان ملل و تحویل سریع، ایمن، پایدار و بدون مانع آن در سراسر نوار غزه تاکید کردند.»
همچنین دو طرف بر حمایت از تمامی تلاشها برای دستیابی به آتشبس در غزه تاکید کردند.
در بیانیه جداگانهای از سوی ریاست جمهوری فرانسه آمده که پکن و پاریس همچنین از توافق برای همکاری بیشتر برای توسعه «کاربردهای صلحآمیز» انرژی هستهای استقبال کردند.
در بخش دیگری از این بیانیه همچنین آمده است: «دو طرف بر تضمین مدیریت، عملکرد و ذخیرهسازی ایمن، موثر و پایدار سوخت مصرف شده و زبالههای رادیواکتیور تاکید کردند.»
در این بیانیه همچنین بر اهمیت همکاری در زمینه تامین سوخت هستهای، تولید تجهیزات هستهای و امنیت منابع اورانیوم تاکید شده است.
انتهای پیام/