معاون رئیس‌جمهور:

دولت چوب‌جادو ندارد؛ برای حل مسائل زنان به کمک دانشگاهیان نیازمندیم

دولت

137389
دولت چوب‌جادو ندارد؛ برای حل مسائل زنان به کمک دانشگاهیان نیازمندیم

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در نشستی با استادان دانشگاه صنعتی شیراز با اشاره به شکاف عمیق مشارکت اقتصادی زنان در بخش دولتی و خصوصی، بر ضرورت ارائه راهکارهای علمی و عملیاتی برای خروج از چالش‌های پیچیده حوزه زنان تاکید کرد و گفت: دولت چوب‌جادو ندارد و حل این مسائل نیازمند همفکری و کمک دانشگاهیان است.

ایران آنلاین: زهرا بهروزآذر پنجشنبه در نشست با هیات رئیسه و اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شیراز، با اشاره به آمارهای نابرابری جنسیتی در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی، بر ضرورت خروج از دوره شعار و ارائه راه‌حل‌های عملی و جزئی‌نگر تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، بهروزآذر با بیان اینکه دولت چوب‌جادو ندارد، از دانشگاهیان خواست تا در طراحی و شبیه‌سازی راهکارهای اجرایی برای مسائلی مانند مرخصی زایمان مشترک و انعطاف‌پذیر، دولت را یاری کنند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، با مرور آمارهایی از وضعیت زنان در حوزه‌های آموزش، اشتغال و خانواده، گفت: مسائل زنان، مسائل پیچیده، بغرنج، ریشه‌دار و با وجوه متفاوت است و حل آنها نیازمند عبور از نگاه شعارزده و پرداختن به جزئیات اجرایی است.

دوگانه‌های اشتغال و خانواده

بهروزآذر با ارائه آماری بیان کرد: در حوزه دانشگاه در حدود ۶۰ درصد دختران فارغ‌التحصیل هستند؛ حدود ۲۴ درصد اختراعات کشور توسط دختران انجام می‌شود.

وی در ادامه به شکاف عظیم حضور زنان در بخش دولتی و خصوصی اشاره کرد و افزود: در دولت تقریبا ۴۸ درصد نیروها زنان هستند، اما در بخش خصوصی و به عنوان مشارکت اقتصادی، نسبت حضور زنان تقریبا ۱۴ درصد میانگین کل کشور است.

معاون رئیس‌جمهور، این موضوع را نمونه‌ای از دوگانه‌هایی دانست که زنان با آن مواجهند و گفت: مثلا استان‌های مازندران و گیلان با وجود نرخ بالاتر مشارکت اقتصادی زنان (حدود ۱۸ درصد)، کمترین نرخ ازدواج و فرزندآوری را دارند و گفته می‌شود تقصیر شماست، زن‌ها رفته‌اند مشارکت اقتصادی کرده‌اند.

تغییر الگوی نان‌آوری خانواده

بهروزآذر یکی از مهم‌ترین مسائل را تغییر نظام اقتصادی خانواده از تک‌نان‌آور به ۲ نان‌آور دانست و افزود: در گذشته یک نفر کار می‌کرد و تنها تکفل چهار، پنج نفر بود، اما اکنون یک نفر فقط کار بکند، حداکثر می‌تواند اجاره خانه را بدهد، باید نفر دوم کار بکند.

به گفته وی، این تغییر، خانواده‌ها را در دوگانه چگونگی متعادل‌سازی کار و خانواده قرار داده است.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به همزمانی اوج زمان اشتغال، جذب و رشد برای زنان با زمان مادر بودن در بازه سنی ۲۲ تا ۳۵ سال، گفت: تمام مطالعات می‌گویند ما باید برویم به سمت اینکه این بار را تقسیم کنیم؛ مراقبت را تقسیم کنیم به سمت مردان.

دوگانه حمایت قانونی و کاهش تمایل کارفرمایان

بهروزآذر با اشاره به سابقه طولانی توجه به مادری در تاریخ ایران (مانند الواح تخت جمشید)، بیان کرد: کرامت مادر بودن همیشه برای ما مهم بوده است.

وی هشدار داد: از آن طرف اتفاقی که می‌افتد این است که هر چقدر بیشتر قواعد و قوانینی می‌گذاریم که حضور مادران را تسهیل کنیم، کارفرماها تمایل کمتری به استخدام زنان پیدا می‌کنند و باز شرایط برای حضور زنان سخت‌تر می‌شود؛ این اکنون یک دوگانه‌ای است که ما در آن به دام افتادیم.

دعوت از دانشگاهیان برای کمک در طراحی جزئیات راه‌حل‌ها

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور با اشاره به عضویت معاونت تحت مدیریتش در کمیسیون سرمایه انسانی دولت به دستور معاون اول رئیس‌جمهور، بر ضرورت طراحی دقیق قوانین تاکید کرد.

بهروزآذر به طرح مرخصی زایمان ۹ ماهه مشترک بین مادر و پدر به عنوان یک ایده خوب اشاره کرد و گفت: مسئله اصلی جزئیات است که چجوری این ۹ ماه را می‌خواهند تقسیم کنند؟ جزئیات ایده‌هاست که مهم می‌شود.

وی اعلام کرد: دوست دارند بیاییم راهکارهای یک کلمه‌ای بدهیم، چوب جادو داشته باشیم؛ ما چوب جادو نداریم؛ این واقعیت دولت چهاردهم است؛ ما با یک کلمه نمی‌توانیم یک مسئله را حل کنیم.

تعهد به پیگیری ایده‌های عملیاتی شده

وی سپس خطاب از جامعه دانشگاهی حاضر خواست به حل این موضوعات کمک کنند.

معاون رئیس‌جمهور، خواستار پیشنهادهای عملی برای شکل اجرایی مرخصی زایمان مشترک شد و گفت: شما یک قدم بروید جلوتر که این مرخصی چه شکلی می‌تواند باشد؟ ساعتی باشد؟ صبح باشد؟ شب باشد؟

بهروزآذر با اشاره به مدل‌های انعطاف‌پذیر کاری در کشورهایی مانند کانادا، افزپد: من به شما قول می‌دهم اگر این ایده جزئیاتش دربیاید و شبیه‌سازی کردید و دیدید که شدنی است، من حتما آن را دنبال می‌کنم.

وی با استناد به اصول قانون اساسی در خصوص برابری همه در مقابل قانون و وظیفه دولت در فراهم کردن زمینه رشد زن و قداست نهاد خانواده، گفت که اجرای این اصول نیازمند راهکارهای عملی است.

معاون رئیس جمهور از فرهیختگان دانشگاهی خواست تا در حوزه‌های مختلف از جمله مسائل آب که به گفته یکی از حاضرین، ۷۰ عضو هیات علمی دانشگاه روی آن کار می‌کنند، ایده‌های خود را ارائه دهند.

بهروزآذر با بیان اینکه حضور در جمع دانشگاهیان برایش افتخار بزرگی است، ابراز امیدواری کرد که فعالیت‌های آنان به افزایش امید در جامعه منجر شود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت