موضوعی که متأسفانه در چند ماهه اخیر به دفعات سبب تشویش اذهان عمومی شده، بحث همسرکشی و قتلهای خانوادگی است که در اغلب اوقات هم موضوعات ناموسی در چنین قتلهایی مطرح میشود. میتوان قتلهایی از جنس ناموسی را از نوع شدیدترین نوع خشونت علیه زنان دانست؛ با این همه خشونت علیه زنان که در همه جوامع دنیا اتفاق میافتد، دربرگیریهای گستردهای دارد. سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را این گونه تعریف میکند: «هر گونه عملی که شامل خشونتهای مبتنی بر جنسیت است، انجام شود یا حتی تصمیم به انجام آن گیرند، مثل اعمال فیزیکی، جنسی، آسیب روحی و هر چه که باعث رنج کشیدن زنان شود مانند تهدید و اجبار، محرومیت از آزادی چه در زندگی خصوصی و چه در جامعه» هماکنون بیش از ۱۵۰ کشور در جهان به انحای مختلف در مقابله با خشونت علیه زنان در حقوق داخلی خود قانون خاص یا ذیل قوانینِ دیگر، خشونت علیه زنان را جرمانگاری کردهاند. این مهم به قدری برجسته است که میبینیم تنها در سال ۲۰۲۰، ۲۵ کشور در جهان اقدام به تصویب یا تقویت ۸۴ قانون و خط مشی برای حمایت از زنان و دختران در مقابل خشونت کردهاند. در کشور ما اما سالها از تدوین لایحهای با موضوع منع خشونت علیه زنان که اتفاقاً بارها تغییر نام داده است، میگذرد؛ لایحهای با عمر ۱۴ سال از زمان نگاشته شدن اولیه. تصویب قانونی در رابطه با خشونتها در ابعاد متعدد در این بازه زمانی مانند بسیاری دیگر از کشورهای دنیا برای جامعه زنان امری لازم و حیاتی است. پس از سکوتی طولانی اما حالا در دولت چهاردهم زمزمههایی از پیشبرد آن شنیده میشود. گفته شده که با پیگیری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، لایحه مذکور از ابتدای مهرماه در دستور کار قرار گرفته و پس از دو جلسه بررسی در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، قرار است به صورت فوقالعاده و با قید فوریت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود. لایحه حمایت از زنان، اگرچه در مجلس یازدهم با تغییراتی همراه بوده و حتی نام آن به «پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» تغییر کرده، اما در کمال خرسندی دولت چهاردهم پیگیر همان لایحه قدیمی و مصوب سال ۱۳۹۹ است. به طور همزمان حقوقدانان دولت نیز در حال رایزنیهای پی در پی هستند تا اختلافات بین دو لایحه در کمیسیون مجلس شورای اسلامی حل شود. دکترزهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده نیز اذعان دارد لایحه منع خشونت علیه زنان در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و در نام این لایحه، واژههایی مانند سوء رفتار وجود دارد. تلاش ما این است که روح قانون اساسی پیگیری شود و در این قانون تجلی یابد. با او به گفتوگو در خصوص این مسأله مهم نشستیم:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از اجرایی شدن مرخصی ۲ هفتهای پدران برای تولد نوزاد بعد از وقفه چند ساله خبر داد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: سالها است که زنان بهویژه دختران در دانشگاهها حضور فعالی دارند، اما بیکاری در میان آنان رو به افزایش است و ما باید راهی برای هدایت این پتانسیل به بخش خصوصی پیدا کنیم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده بر حقوق زنان و لزوم تغییرات فرهنگی در مقابله با خشونت تاکید کرد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بازدید از ندامتگاه زنان استان تهران در قرچک گفت: زنان تنها ۳ درصد از زندانیان حاضر در کشور را تشکیل میدهند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در پویش «نه به تصادف» جان افراد عزیز و مهم است، ۷۰ درصد تصادفات مرگبار با رانندگی ایمن و هوشیاری راننده و مسافران قابل پیشگیری است و خانوادهها مهمترین نقش را در پیشگیری از این قبیل حوادث دارند.
در نشست زهرابهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و مدیران این سازمان، تفاهمنامه همکاری مشترکی بین معاونت ریاستجمهوری در امور زنان و خانواده و سازمان زندانها به امضا رسید.
در راستای تقویت برنامههای اصلاحی و حمایت از زندانیان به ویژه زنان و توانمندسازی خانواده آنان، تفاهمنامه همکاری مشترکی میان معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری و سازمان زندانها به امضا رسید.
نخستین سالن چند منظوره بانوان شهیده فائزه رحیمی با حضور معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور عصر پنجشنبه در شهرستان بهارستان به بهرهبرداری رسید.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در دولت چهاردهم یک هزار و ۹۳۵ زن توانستند در سمتهای معاون، مشاور، مدیر کل و روسای ادارات، فرماندار و بخشدار منصوب شوند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده درباره لایحه منع خشونت علیه زنان گفت: اکنون در تعاملی که با مجلس داریم احساس نمیکنیم مشکلی باشد، ما این تصور را نداریم و امیدواریم که این تصور واقعی باشد.
زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده: تصور نمیکنیم مجلس مشکلی با لایحه منع خشونت علیه زنان داشته باشد؛ این موضوع در کمیسیونها در مجلس بررسی است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ابراز امیدواری کرد که ماهیت لایحه حمایت از زنان در مجلس شورای اسلامی تغییر نکرده و جنبههای پیشگیرانه خود را حفظ کند.
زهرا بهروز آذر گفت: در بحث تغییرات و تحولاتی که در حوزه آموزش و پرورش باید اتفاق بیفتد، نظر رئیس جمهوری در برقراری عدالت است و بحث کیفیت بخشی در عدالت آموزشی باید با چند نگاه دنبال شود.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از پیگیری پرونده قضایی رضا بابک و مرضیه برومند در جریان چهل و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر خبر داد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از آغاز بررسی لایحه حمایت از بانوان در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: تلاش دولت این است که روح قانون اساسی در این لایحه پیگیری شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: این معاونت در دولت چهاردهم بنا دارد شنونده صدای همه زنان باشد و مسائل آنان را شناسایی و برای رفع آن تلاش کند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: همه ما با تبعیضهای بیشماری پیشروی زنان مواجه بودهایم، اما با وجود آن مسائل، مطالبهگری برای کم کردن انواع تبعیض، از برنامههای جدی این معاونت است.