بحرین میانجی‌گری خود برای حل بحران ریاض و ابوظبی را تکذیب کرد

جهان

145038
بحرین میانجی‌گری خود برای حل بحران ریاض و ابوظبی را تکذیب کرد

منابع رسمی بحرین، گزارش‌های منتشرشده درباره تلاش این کشور برای میانجی‌گری در بحران اخیر میان کشورهای حاشیه خلیج فارس را نادرست دانستند.

ایران آنلاین: نبیل بن یعقوب الحمر، مشاور پادشاه بحرین در امور رسانه‌ای، اعلام کرد آنچه خبرگزاری فرانسه درباره نقش بحرین در هماهنگی با یکی از کشورهای عربی برای میانجی‌گری و حل بحران کنونی خلیج فارس منتشر کرده، دقیق نیست و به هیچ‌گونه اطلاعات رسمی یا منابع معتبر استناد ندارد.
 
به گزارش فارس، به نقل از عربی ۲۱، وی افزود تمامی سفرهای مقام‌های ارشد بحرینی به کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، در چارچوب برنامه‌ها و دیدارهای از پیش تعیین‌شده انجام می‌شود و تمرکز اصلی آن‌ها بر تقویت روابط دوجانبه و توسعه همکاری‌های مشترک در راستای منافع متقابل است.
 
الحمر همچنین تأکید کرد شورای همکاری خلیج فارس از روابطی قوی و متمایز میان تمامی اعضای خود برخوردار است.
 
پیش از این، خبرگزاری فرانسه به نقل از منابعی گزارش داده بود که بحرین و مصر در تلاش هستند تنش میان امارات و عربستان را کاهش دهند؛ تنشی که بنا بر این گزارش، در ماه دسامبر گذشته به اوج خود رسید.
 
بر اساس این گزارش‌ها، اختلاف میان ریاض و ابوظبی در اواخر سال ۲۰۲۵ آغاز شد؛ زمانی که عربستان، امارات را به تهدید امنیت خود از طریق حمایت از جدایی‌طلبان جنوب یمن متهم کرد؛ گروه‌هایی که برای مدتی کوتاه کنترل مناطقی در نزدیکی مرزهای عربستان را در دست گرفتند.
 
اگرچه عربستان و امارات به‌طور رسمی روابط خود را قطع نکرده‌اند، اما به گفته چند منبع آگاه، از هفته پایانی دسامبر تاکنون هیچ‌گونه تماس دیپلماتیک سطح بالایی میان دو طرف انجام نشده است.
 
در همین حال، یک مقام در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، مدعی شد بحرین تلاش‌هایی را برای میانجی‌گری میان عربستان و امارات با هدف کاهش سوءتفاهم‌ها و نزدیک کردن دیدگاه‌های دو طرف راهبری می‌کند و این اقدام را ابتکاری از سوی بحرین و نه مرتبط با شورای همکاری خلیج فارس دانست.
 
همچنین یک منبع منطقه‌ای دیگر اعلام کرد مصر نیز در حال ایفای نقشی برای بهبود روابط میان ریاض و ابوظبی است و به‌نوعی پیام‌هایی را میان دو طرف منتقل می‌کند.
 
در این چارچوب، ولیعهد و نخست‌وزیر بحرین، سلمان بن حمد آل خلیفه، در هفته جاری با ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان، در ریاض و با رئیس امارات، محمد بن زاید، در ابوظبی دیدار کرد.
 
همچنین وزیر خارجه عربستان ماه گذشته در قاهره با همتای مصری خود بدر عبدالعاطی و رئیس‌جمهور مصر عبدالفتاح السیسی دیدار داشت و پس از آن، عبدالعاطی با وزیر خارجه امارات تماس تلفنی برقرار کرد.

انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان