«ایران» عملکرد کارنامه ورزشی دولت چهاردهم در سال ۱۴۰۴ را بررسی می‌کند

جهش مدال‌آوری با تکیه بر اصل شایسته‌سالاری

ورزش

148120
جهش مدال‌آوری با تکیه بر اصل شایسته‌سالاری

دولت چهاردهم در سال ۱۴۰۴ با حمایت کامل از حوزه ورزش فضای لازم را برای قهرمانان، مدال‌آوران و افتخارآفرینان فعال در رشته‌های مختلف ورزشی فراهم ساخت تا آنها بدون هیچ دغدغه‌ای در میادین بین‌المللی و مسابقات جهانی در رقابت با حریفان خود به دنبال کسب افتخارات متعدد باشند تا پرچم خوشرنگ ایران در صحنه‌های جهانی به اهتزاز درآید.

سینا حسینی، گروه ورزشی: حمایت از فدراسیون‌های ورزشی، پشتیبانی از رشته‌های مدال آور و برطرف ساختن دغدغه ورزشکاران و قهرمانان تنها گوشه‌ای از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه ورزش به شمار می‌‌رود که می‌‌توان از آنها به عنوان دستاوردهای دولت در ورزش قهرمانی یاد کرد، توجه دولت به تقسیم بودجه و توزیع عادلانه منابع دولتی به شکلی در سال ۱۴۰۴ انجام شد که بخش عمده‌ای از پروژه‌های نیمه تمام به واسطه پشتیبانی دولت به چرخه بهره‌برداری رسید تا نرخ سرانه ورزشی در سال ۱۴۰۴ جهشی قابل توجه داشته باشد.
توجه به ورزش بانوان از دیگر موضوعات مهمی بود که در سال ۱۴۰۴ در دستور کار دولت چهاردهم قرار گرفت، اشاره مستقیم رئیس جمهوری به پتانسیل موجود در حوزه ورزش بانوان سبب شد در سال ۱۴۰۴ شاهد جهش مدال‌آوری دختران ایران زمین در مسابقات جهانی و بین‌المللی باشیم تا پس از سال‌ها ورزش بانوان بتواند استعدادهای ذاتی خود را شکوفا کند. درخشش دختران ورزش ایران در سال ۱۴۰۴ به قدری امیدوارکننده بود که کلیه رؤسای فدراسیون‌های ورزشی با سرمایه‌گذاری مضاعف در این حوزه به سمت مدال‌آوری گام برداشتند تا زنان همگام با مردان در عرصه‌های مختلف برای ورزش کشور افتخاراتی شگرف و بزرگ به دست آورند.
موضوع بازسازی ورزشگاه‌های بزرگ از جمله ورزشگاه آزادی، سالن شش هزار نفری ثامن مشهد و ده‌ها پروژه عمرانی دیگر در مناطق غیر برخوردار نشان داد دولت چهاردهم در بخش زیر ساختی نیز به دنبال توسعه و پیشرفت است، اختصاص فضاهای ورزشی به فدراسیون‌های ورزشی جهت ایجاد زیرساخت تخصصی از دیگر اقدامات ارزشمند دولت در سال ۱۴۰۴ بود که به نظر می‌‌رسد در این عرصه نیز در سال آتی ورزش ایران شاهد افزایش نرخ سرانه تخصصی ورزش باشد تا تیم‌های ملی بتوانند از امکانات استاندارد و زیر ساخت‌های مجهز و مطلوب بهره‌مند شوند.
دولت چهاردهم در سال جاری با ایجاد ساز و کار حمایتی فضای لازم برای حمایت از بخش خصوصی در حوزه ورزش را نیز فراهم آورد تا صاحبان صنایع بتوانند با حمایت و پشتیبانی دولت در عرصه ورزش فعالیت مفید به فایده‌ای داشته باشند تا با سرمایه‌گذاری هر چه بهتر در دستیابی به اهداف خود موفق‌تر ظاهر شوند.
به اعتراف بسیاری از رؤسای فدراسیون‌های ورزشی دولت چهاردهم در سال ۱۴۰۴با حمایت و پشتیبانی از حوزه ورزش، به شکل قانع کننده‌ای موانع موجود بر سر راه فدراسیون‌ها در مسیر اعزام‌های جهانی را برداشت تا ورزشکاران و مربیان در فضایی آرام و بدون دغدغه تمام تمرکز خود را معطوف به افتخارآفرینی و مدال‌آوری کنند تا نام ایران در میادین جهانی به خوبی بدرخشد. موفقیت کاروان ورزشی ایران در بازی‌های جوانان آسیا در امارات و درخشش ورزشکاران ایرانی در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی در ریاض نمونه سرمایه‌گذاری و حمایت دولت چهاردهم در حوزه ورزش بود و قطعاً با تداوم این روند می‌‌توان امیدوار بود کاروان ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا ژاپن نیز بدرخشد و دوباره شاهد مدال‌آوری ورزشکاران ایران زمین در قاره کهن باشیم.
به گفته کارشناسان و صاحبنظران سیاست‌گذاری دولت در بخش ورزش و توجه به موضوع کیفی‌سازی در اعزام ورزشکاران به مسابقات آسیایی و جهانی رمز موفقیت ورزش ایران خواهد شد و طبیعتاً تداوم این مسیر در سال ۱۴۰۵ می‌‌تواند باعث شکوفایی استعدادهای نوظهور در رشته‌های مدال‌آور و المپیکی ایران شود تا ورزش ایران سکوهای موفقیت را از آن خود کند.
 

سال ۱۴۰۴ سال شکوفایی دختران ورزشکار ایرانی در میادین بین‌المللی

۱۱۴۳ مدال حاصل سرمایه‌گذاری دولت وفاق

سال ۱۴۰۴ در دولت چهاردهم نوید بخش فصلی نوین و درخشان برای ورزش زنان ایران بود. ورزشکاران زن با تکیه بر افزایش حمایت‌های همه‌جانبه دولت چهاردهم، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، از این فرصت طلایی به بهترین شکل ممکن استفاده کردند تا نشان دهند توانمندی و پتانسیل لازم برای درخشش در میادین بزرگ و بین‌المللی را دارند.
در سال‌جاری مدال‌آوری برای ورزش زنان ایران نه تنها یک هدف بلکه یک ضرورت و نمادی از پیشرفت و شایستگی بود. مدیران ورزش با تمرکز بر رشته‌های مدال‌آور و استعدادهای درخشان زمینه درخشش آنها را فراهم آوردند تا بانوان موفق به کسب مجمـوع ۱۱۴۳ مدال (۴۲۴ مدال طلا/ ۳۳۵ مدال نقره/ ۳۸۴ مدال برنز) در مجمــوع ۴۲۰ رویـداد بین‌المللی (۳۷۲ اعزام و ۴۸ میزبانی) شوند.
حضور ۲۶ ورزشکار زن لژیونر در ۹ رشته ورزشی، اسکی (۲نفر)، تنیس روی میز(۴ نفر)، تیراندازی یک نفر، دوچرخه سواری (یک نفر)، سوارکاری (۱۰نفر)، شطرنج (۴ نفر)، فوتبال (۲ نفر)، قایقرانی (یک نفر) و هندبال (یک نفر) نشان می‌دهد استعدادهای موجود در ورزش زنان نه تنها در میادین داخلی بلکه در میادین جهانی نیز خوش درخشیده‌اند. همزمان با این اتفاق استخدام ۲۱ مربی خارجی در‌ ۱۴ رشته ورزشی به مجموعه تیم‌های ورزشی ما ملحق شدند تا با کمک آنها شیوه تمرینات به استانداردهای جهانی نزدیک شود.
 بررسی اتفاقات مهم سال ۱۴۰۴ در حوزه ورزش بانوان نشان دهنده این واقعیت است که سرمایه‌گذاری در این بخش بشدت موفق بوده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن دختران ایرانی توانستند توانمندی و استعداد ناب خود را به نمایش بگذارند.

 رویدادهای مهم و اولین‌ها در دولت وفاق:
 کسب جایزه برترین کشور جهان در توسعه ورزش زنان کمیته ملی پارالمپیک از سوی کمیته بین‌المللی پارالمپیک
 کسب مجوز حضور در اولین دوره جام جهانی ۲۰۲۵ فوتسال فیلیپین برای اولین بار
 کسب مجموع ۳ مدال (۲ طلا/۱ برنز) توسط بانوان در ۷ رشته ورزشی بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو چین برای اولین بار در رشته‌های ووشو و کاراته
 اختصاص ۴۷ درصدی مدال کاروان ایران توسط بانوان با کسب ۳۱ مدال در بازی‌های آسیایی جوانان
 کسب مجموع ۳۳ مدال (۱۱ طلا/ ۵ نقره و ۱۷ برنز) توسط بانوان در ۱۷ رشته ورزشی در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی
کسب مجموع ۱۳ مدال توسط بانوان فدراسیون ورزش ناشنوایان (۴ طلا، ۴ نقره و ۳ برنز و ۲ برنز میکس) در بازی‌های المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵ توکیو
 کسب مجموع ۷۶ مدال (۲۷ طلا/۲۶ نقره و ۲۳ برنز) توسط بانوان در ۱۰ رشته ورزشی در بازی‌های پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵
نخستین طلای تاریخ بانوان ایران در مسابقات قهرمانی جهان کاراته (آتوسا گلشادنژاد)
 اولین مدال طلای تاریخ دو و میدانی زنان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا. (ریحانه مبینی - در رشته پرش طول)
نخستین مدال طلای تاریخ هندبال ایران (جوانان و بزرگسالان) در بازی‌های آسیایی جوانان
 اولین مدال طلای تاریخ تیم ملی والیبال زنان ایران در قهرمانی آسیای مرکزی ۲۰۲۵ (CAVA)
 اولین نایب‌قهرمانی تیم ملی هاکی روی یخ زنان ایران در جام آسیایی هاکی روی یخ
 حضور آرزو عابدینی ورزشکار فدراسیون اتومبیل‌رانی در مسابقات سوپربایک آسیایی برای اولین بار
 حضور خانم هستی رضایی ورزشکار موتور سوار زن ایرانی در مسابقات جهانی به صورت تیمی برای اولین بار/شهریور ماه/ترکیه
 حضور خانم مشکات الزهرا صفی به عنوان اولین بانوی تنیـس باز ایـرانی در انجمن تنیـس بازان حرفه‌ای جهان
 دریافت جایزه مسئول برتر آسیا توسط زهرا نعمتی در رشته پاراتیراندازی با کمان از سوی کمیته پارالمپیک آسیا
 انتخاب زهره جعفری به عنوان برترین مربی زن جوان در توسعه فوتبال جوانان آسیا در رشته فوتبال ۲۰۲۵
 انتخاب مرضیه جعفری به عنوان بهترین مربی فوتبال آسیا ۲۰۲۵
 کسب اولین مدال طلای تاریخی توسط خانم عطیه سادات حسینی در رشته پاراوزنه برداری
 کسب اولین مدال طلای  MMA توسط تیام ده پهلوان در بازی‌های آسیایی جوانان
 صعود ورزشکار خانم افسانه حسابی‌فر به قلل کانچن چونگا به ارتفاع ۸۵۸۶ متری و دالولاگری با ارتفاع ۸۱۶۷ متری/خرداد ماه/نپال
 اولین مدال تاریخ بوکس بانوان ایران (برنز) توسط فاطمه رستگار در بازی‌های آسیایی جوانان (بحرین)
 اولین مدال تاریخ وزنه‌برداری دختران ایران (برنز) مهسا بهشتی طلا در بازی‌های آسیایی جوانان (بحرین)
 کسب اولین مدال دوومیدانی بانوان ایران (طلا) هاجر صفرزاده در بازی‌های پاراآسیایی جوانان (بحرین)
 انتخاب خانم ثریا آقایی برای اولین بار به عنوان عضو کمیسیون ورزشکاران IOC .
 

حسینعلی اخلاقی امیری عضو فراکسیون مجلس شورای اسلامی

همت ستودنی ورزشکاران ایرانی

وزارت ورزش در کنار سایر وزارتخانه‌ها، در سال پرفراز و نشیب ۱۴۰۴ اتفاقات خوبی در ورزش و امور جوانان داشت. ورزشکاران ایران زمین در سال جاری به موفقیت ها و افتخارآفرینی‌های قابل توجهی دست یافتند که نشان دهنده اعتماد به نفس جوانان ایران و تلاش برای درخشش در عرصه های مختلف است. ایرانی ها در این ۴۷ سال آن قدر تجربه اندوزی کرده‌ و محکم و استوار ظاهر شده اند تا از گردنه‌های سخت و سنگلاخ به سلامت عبور کنند، بدون شک آنها از آزمون سخت جنگ رمضان هم پیروز بیرون می آیند و در سال آینده نیز به مسیر افتخارآفرینی خود برای کشورشان ادامه خواهند داد.
تصمیم شجاعانه دختران تیم فوتبال، نمونه بارز ایستادگی مقابل شیطنت های دشمن بود. ورزش ایران در سال جاری افتخارات زیادی به دست آورد و جوانان ما نشان دادند توانمندی لازم برای کسب موفقیت را دارند و به امید خدا در سال آتی نیز این اتفاق تکرار خواهد شد.
ورزشکاران ما در سال ۱۴۰۴ با وجود کمبودهای موجود در کشور به خوبی در میادین بین المللی ظاهر شدند. در اینکه بودجه ورزش در کشور ما محدود است هیچ شک و تردیدی نیست اما با وجود کمبود بودجه بازهم ورزشکاران با کوشش و انرژی مضاعف به فکر افتخارآفرینی برای کشور بودند و مطمئناً با حمایت های دولت و مردم و بخش خصوصی در سال آینده نیز این اتفاق دوباره تکرار خواهد شد تا در میادین بین‌المللی و جهانی شاهد به اهتزاز در آمدن پرچم کشورمان باشیم.
بودجه ورزش ایران در مقایسه با اغلب کشورهای حاشیه خلیج فارس بسیار محدودتر است اما همت زنان و مردان ایرانی و هوشمندی مدیران باعث شد ورزشکاران ما در رویدادهای مختلف روی سکو بروند و با مدال آوری پاداش شجاعت خود را دریافت کنند. بدون تردید در سال آینده نیز این همت تکرار خواهد شد تا جوانان ایرانی نشان دهند همه چیز معطوف به بودجه و پشتیبانی مالی نیست بلکه اراده و انگیزه حرف اول را می زند. ورزش ما با همت قله های افتخار را فتح می کند و قطعاً این مسیر در آینده نیز تکرار خواهد شد.
 

آزمون سخت

مهدی علی‌نژاد،دبیرکل کمیته المپیک

سال ۱۴۰۴ برای ورزش کشور مانند بخش‌های دیگر ایران عزیز شرایط سخت و متفاوتی بود. ما با دو جنگ مواجه شدیم که با وجود آسیب‌ها و پیامدهای این اتفاق‌ها توانستیم شرایط را مدیریت کنیم.
در یک سال گذشته تمام تلاش خود را کردیم تا اردوهای آماده‌سازی تیم‌های ملی بدون وقفه و با کمترین آسیب برگزار شود. تدارک دو اعزام بزرگ داشتیم و ورزشکاران ایران را در بهترین شرایط آمادگی به بازی‌های آسیایی جوانان بحرین و بازی‌های کشورهای اسلامی اعزام کردیم و به لطف خدا و تلاش ورزشکاران نتایج خوب و درخور توجهی گرفتیم.
در حوزه روابط بین‌الملل با همه فشارهایی که وجود داشت، اتفاق‌های بسیار خوبی افتاد. در راستای توسعه روابط با کمیته بین‌المللی المپیک و در پی نشست‌هایی که با خانم کریستی کاونتری، رئیس IOC و سایر مسئولان مربوطه برگزار شد، خانم ثریا آقایی به عنوان عضو کمیته بین‌المللی المپیک و کمیسیون ورزشکاران IOC انتخاب شد که اتفاق بسیار بزرگ و مبارکی برای کشور عزیزمان است. در این مدت با کمیته‌های ملی المپیک کشورهای مختلف نیز جلسات متعددی برگزار شد که همه اینها حکایت از تلاش گسترده برای توسعه روابط ورزش ایران در حوزه بین‌المللی دارد.
در حال حاضر که این یادداشت را می‌نویسم، کشور عزیزمان درگیر جنگ تحمیلی دیگری است‌ و روزهای سختی را سپری می‌کند. در این شرایط البته در کنار مردان و زنان سرافراز ایران که شجاعانه از خاک کشور دفاع می‌کنند، ما و وزارت ورزش هم  تلاش می‌کنیم که مقدمات آماده‌سازی ورزشکاران ایران جهت حضور در رویدادهای بین‌المللی سال آینده فراهم شود و قهرمانان ایران بتوانند پرچم پرافتخار ایران را به اهتزاز درآورند.
 

مهین فرهادی زاد، نایب رئیس کمیته ملی المپیک در گفت و گو با «ایران»:

ورزشکاران، سال آینده با مدیریت قوی ، بازهم می‌درخشند

پریسا غفاری / سال گذشته برای ورزش ایران یکی از پرچالش ترین سال ها در دهه اخیر بود، سالی که همزمان با تغییرات مدیریتی در رأس وزارت ورزش، فشارهای اقتصادی، محدودیت های بودجه‌ای و مطالبات روزافزون قهرمانان و فدراسیون ها و جنگ تحمیلی همراه بود و دولت وادار به حضور پررنگ در میدان عمل شد. دولت نیز از وزارت ورزش و کمیته خواست تا با مدیریت واقعی بحران ها، ثبات و امید را در جامعه ورزشی زنده 
نگه دارند.
مهین فرهادی زاد، نایب رئیس کمیته ملی المپیک سال ۱۴۰۴ را سالی پرچالش دانست و در گفت و گو با «ایران» می گوید:«در سالی که پشت سرمی گذاریم ورزش کشور با چالش‌های اقتصادی، جنگی و رقابتی متعددی روبه رو بود، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش تلاش کردند با استفاده از ظرفیت های موجود مسیر ثبات و حمایت از قهرمانان را مدیریت کنند.»
او در ادامه می گوید:«در بحران جنگ ۱۲روزه، مسئولین کمیته با توجه به پیش رو بودن بازی های جوانان آسیا در بحرین و بازی های کشورهای اسلامی برنامه ریزی بسیار مناسبی انجام دادند و با آمادگی خوبی در این رقابت ها شرکت کردند. آنها در این دو رویداد اتفاقات خوبی را هم رقم زدند. مدیریت بحران در تشکیل تیم های قدرتمند از اهمیت بسیاری برخوردار بود چون غیر از شرکت در بازی ها به لحاظ بودجه ای نیز با مشکلاتی روبه رو شدیم.»
نایب رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه با اشاره به دوران جنگ تحمیلی آمریکا – رژیم صهیونی در هفته‌های اخیر تأکید می کند:«سال آینده رویدادهای بزرگ‌تری در پیش است. بازی های ساحلی سانیای چین، بازی های آسیایی ناگویا و داخل سالن ریاض. بر این اساس فعالیت های بسیاری از فدراسیون‌ها تحت نظارت کمیته و وزارت ورزش به نحوی مدیریت می‌شود که با نظارت بر اردوها و حمایت از ورزشکاران، با نظارت دقیق، ورزشکاران برتر انتخاب و اعزام شوند.»
فرهادی زاد همچنین توضیح می دهد:«هر چند بازی های سانیای چین نزدیک ترین رویداد است و اکنون بسیاری از اردوها نیز تعطیل شده ولی همین الان جلساتی با حضور ستاد به شکل های مختلف با فدراسیون ها گذاشته می شود. اکنون در جنگ هستیم و نوع زندگی ما با قبل متفاوت شده است ولی کارهایمان را زمین نمی‌گذاریم. پس نیاز است با تغییر برنامه و آپدیت کردن آن ورود کرده و سیاست گذاری را به نحو احسن مدیریت کنیم.» در پایان نیز نایب رئیس کمیته با ابراز خرسندی از نحوه مدیریت دولت در سالی پرچالش می‌گوید:«درست است که سالی سخت را پشت سر گذاشتیم ولی یکسری از موفقیت ها همانند انتخاب ثریا آقایی به عضویت کمیسیون ورزشکاران IOC در سال جاری رقم خورد. مدیریت کمیته ملی المپیک در بحران ها هم در سطح ایده الی صورت گرفت و من مطمئن هستم در راستای این مدیریت قوی سال پیش رو هم با قدرت پیش می رویم.»


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار ورزش