وزیر آموزش و پرورش:

زندگی ساده و مجاهدانه دولتمردان شهید برای جامعه تبیین شود

دولت

164654
زندگی ساده و مجاهدانه دولتمردان شهید برای جامعه تبیین شود

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دولت‌ها همواره در خط مقدم جنگ، شهادت، ایثار و فداکاری بوده‌اند، گفت: زندگی ساده، خالصانه، مجاهدانه، قرآنی و معنوی دولتمردان شهید باید به جامعه منعکس شود. دنیا باید بداند نسبت شهدای دولت به شهدای اقشار مختلف جامعه، سرآمد و در رده دوم قرار دارد.

ایران آنلاین:

   به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، علیرضا کاظمی در نشستی با موضوع بررسی اهم برنامه‌های ستاد بزرگداشت «دولتمردان شهید» که در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدا، به‌ویژه رهبر شهید و قائد شهید امت، اظهار کرد: روزهای گذشته مصادف با چهلمین روز تدفین رهبر شهید بود که مراسم‌هایی در جای‌جای کشور برگزار شد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: حضور پرشور مردم در این مراسم‌ها نشان داد که مردم با حمایت از میدان و دیپلماسی، تا پای جان پای کار نظام و انقلاب هستند. از مردم تشکر می‌کنیم. در این جلسه رسانه‌ای مهم که به نام دولتمردان شهید تشکیل شده است، یاد و نام 13 هزار دولتمرد شهید و 19 دولتمرد عضو هیئت دولت که به شهادت رسیدند، به‌علاوه رهبر شهید که زمانی رئیس‌جمهور بودند، گرامی داشته می‌شود.

وی گفت: مسئولیت ستاد بزرگداشت دولتمردان شهید با من است که این مسئولیت را برای خود توفیق می‌دانم. زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا ارزشمند است. زیباترین کلام‌ها در این‌باره را رهبر شهید ما دارند که می‌فرمایند: «زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.»

کاظمی افزود: زنده نگه داشتن یاد دولتمردان شهید که یک فرد نبودند و اندیشه بلند آنها مکتب مدیریتی و خدمت را تشکیل داده است نیز ارزش مضاعفی برای همه ما دارد. از خداوند و دوستان تشکر داریم که ما را لایق دانستند و در این فضا قرار دادند.

وی تصریح کرد: شهادت از جمله بالاترین فضائل قرآنی است و تعابیر رهبر شهید ما درباره شهادت و شهید بی‌نظیر است. بعید می‌دانم کسی به اندازه آقای شهید ما به این مسئله توجه داشته باشد. ما کنگره‌های بزرگ استانی در باب شهادت و توجه رهبر شهید به این کنگره‌ها، دیدارهای به‌یادماندنی ایشان با خانواده شهدا و سرکشی ایشان به خانواده شهدا را هرگز فراموش نمی‌کنیم. اینها مسیر را به ما نشان می‌دهد.

وزیر آموزش و پرورش نخستین هدف ستاد بزرگداشت «دولتمردان شهید» را زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا عنوان کرد و افزود: نوع نگاه دشمن در ایجاد شکاف بین دولت و ملت و نگاه تخریبی دشمن به دولتمردان، مسئله حائز اهمیتی است. از روز نخست انقلاب، با شهادت 72 تن از بهترین دولتمردان ما، این امر شکل گرفت و دولت‌ها همیشه در خط مقدم جنگ، شهادت، ایثار و فداکاری بودند.

کاظمی تأکید کرد: زندگی ساده، خالصانه، مجاهدانه، قرآنی و معنوی دولتمردان شهید را باید به جامعه منعکس کرد. اوج این امر را در زندگی رهبر شهید می‌بینیم. ما مکلفیم این رویکرد دولت را به جامعه به‌درستی عرضه کنیم.

وی اظهار کرد: پنج دولتمرد در جنگ رمضان به شهادت رسیدند. شهید خطیب، شهید امیر نصیرزاده، شهید شمخانی، شهید لاریجانی و شهید خرازی همگی بی‌نظیر بودند و جان خود را برای انقلاب دادند.

وزیر آموزش و پرورش موضوع دیگر را تدوین مکتب و سیره مدیریتی دولتمردان شهید عنوان کرد و گفت: معتقدیم دولت جمهوری اسلامی ایران با همه افراد خود رهرو مکتب امیرالمؤمنین و ائمه معصومین است و رفتارهای مدیریتی این افراد می‌تواند به الگو و سیره مدیریتی تبدیل و سپس به جامعه عرضه شود تا بدانیم مسئول تراز نظام جمهوری اسلامی ایران چنین رفتارهایی دارد.

کاظمی عنوان کرد: مقام معظم رهبری به‌عنوان رهبر شهید ما، بسیار زیبا به ابعاد شخصیتی این دولتمردان شهید در جای‌جای مختلف پرداخته‌اند که باید اینها را به کتاب تبدیل کرد. دنیا باید بداند نسبت شهدای دولت به شهدای اقشار جامعه در بخش‌های مختلف، سرآمد و در رده دوم قرار دارد.

وی با اشاره به شهدایی که رهبر شهید توصیفاتی از آنها در کلام خود داشته‌اند، توضیح داد: اگر قرار باشد اعضای شهید هیئت دولت از بین 13 هزار شهیدی را که ذکر کردم نام ببریم، ابتدا باید از آقای شهید ایران و ایرانی‌ترین رهبر دنیا، رهبر شهید حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای نام برد.

وی افزود: شهیدان محمدعلی رجایی، سید ابراهیم رئیسی، محمدجواد باهنر، مصطفی چمران، محمدجواد تندگویان، سرتیپ موسی نامجو، سرتیپ خلبان جواد فکوری، سید موسی کلانتری، امیر دریابان علی شمخانی، امیر سرلشکر عزیز نصیرزاده، حسن عباسپور، محمود قندی، شهید دادمان، دکتر علی لاریجانی، سید اسماعیل خطیب، حسین امیرعبداللهیان، کمال خرازی، علی فیاض‌بخش و فریدون عباسی، همگی از سرآمدان دولتمردان شهید هستند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به جملات رهبر شهید درباره شهدای شاخص دولت، خاطرنشان کرد: نخستین کاری که باید انجام دهیم، تبدیل فرمایشات رهبر شهید درباره دولتمردان شهید به کتابی با عنوان «مکتب مدیریتی» است. رهبر شهید درباره تک‌تک دولتمردان شهید مطالبی بیان کرده‌اند و این امر نشان می‌دهد کاری که شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در حال انجام آن است، اقدامی بسیار ارزشمند است.

وی درباره برنامه‌های هفته دولت یادآور شد: اکنون به نمایندگی از رؤسای دستگاه‌های اجرایی، وزارتخانه‌ها، اعضای هیئت دولت و شخص رئیس‌جمهور محترم که به این حوزه توجه ویژه‌ای دارند، صحبت می‌کنیم. این برنامه‌ها محدود، مقطعی و منحصر به برنامه‌های مناسبتی و مناسکی نیست؛ بنابراین کار ما با هفته دولت و برگزاری یک یا دو جلسه تمام نمی‌شود و یک کار بلندمدت را دنبال می‌کنیم.

کاظمی افزود: نخستین مسئله این است که برنامه‌ها در سه بخش کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تقسیم و تدوین شده‌اند. دوستان در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی دستورالعمل بزرگداشت دولتمردان شهید را تدوین کرده‌اند که منشور کار ماست. این منشور را به تمام دستگاه‌ها و استانداران ابلاغ کرده‌ایم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دستورالعمل بزرگداشت دولتمردان شهید دارای بخش‌های مختلفی است، تأکید کرد: به دنبال این هستیم که به سیره دولتمردان شهید به عنوان تجلی‌گاه مدیریت مؤمن و مردمی بپردازیم. برنامه‌هایی را برای این موضوع پیشنهاد داده‌ایم که منشور کار دستگاه‌های اجرایی است. این یک اقدام کوتاه‌مدت است.

وی ادامه داد: بخش دیگری از اقدامات ما ناظر بر برنامه‌های هفته دولت است. یکی از مهم‌ترین کارهای ما در هفته دولت، دیدار با خانواده شهداست. از تمام ظرفیت‌ها برای پرداختن به این موضوع استفاده کرده‌ایم. دیدار با خانواده شهدا همواره در دستور کار بوده است و فردا نیز هیئت دولت با خانواده شهدای دولت دیدار خواهد داشت.

کاظمی توضیح داد: موضوع دیگری که دنبال می‌کنیم این است که با همت همکاران شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، روز چهارشنبه از ساعت 16 تا 18 در مسجد امام جعفر صادق(ع) در میدان فلسطین، مراسمی به یادبود دولتمردان شهید برگزار می‌کنیم. سخنران این جلسه نیز حجت‌الاسلام ابوترابی، امام جمعه موقت تهران، خواهد بود.

وی افزود: اقدام دیگر، استخراج و تدوین بیانات امام شهید درباره دولتمردان شهید است که آن را در قالب یک مجموعه نمایشگاهی تدوین می‌کنیم و در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌دهیم. تولید فیلم و مجموعه مستند درباره سیره دولتمردان شهید، تهیه کتب و محصولات فرهنگی و رسانه‌ای نیز در دستور کار قرار دارد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ائمه جمعه به تبیین سیره دولتمردان شهید خواهند پرداخت و افتتاح پروژه‌های عمرانی با نام دولتمردان شهید نیز در دستور کار ماست. اینها برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدتی است که دنبال می‌کنیم، اما برای دنبال کردن برنامه‌های بلندمدت، رویکرد علمی و پژوهشی داریم.

وی اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم برای هر یک از دولتمردان شهید، محتواهای فاخری تهیه کنیم و در کنار آن، مکتب مدیریتی دولتمردان شهید را در قالب‌های مختلف شهیدپژوهی تبیین کنیم.

کاظمی گفت: سال آینده امیدواریم این حرکت را در قالب پنل‌های علمی در سالن اجلاس سران تهران، در سطحی بالا و با حضور رئیس‌جمهور برگزار کنیم و از خانواده شهدای دولت تجلیل کنیم. در سطح بعدی نیز باید این برنامه‌ها را در استان‌ها دنبال کنیم.

وی افزود: باید طراحی کنیم که سال آینده در هر استان، یک همایش ملی و استانی با هدف تجلیل از دولتمردان شهید و معرفی جایگاه شهدا برگزار شود. هر دولتمرد شهید متعلق به یک استان است و استان‌ها نسبت به این شهدا افتخار می‌کنند.

کاظمی تصریح کرد: باور درونی من این است که توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز، قرآن، ایثار و شهدا، مهم‌ترین رسالت است. باید کمک کنیم با تولید محتوای ارزشمند، این فرهنگ را در جامعه ترویج دهیم و زمینه اثرگذاری آن را فراهم کنیم.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سؤالی درباره انعکاس فرهنگ ایثار و شهادت در کتب درسی افزود: در وزارت آموزش و پرورش، از ابتدای جنگ رمضان، کارگروه توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تشکیل دادیم. قطعاً اندیشه‌های دولتمردان شهید و رهبر شهید را تدوین کرده و در کتب درسی جانمایی می‌کنیم.

وی ادامه داد: در دامغان و در یازدهمین اجلاسیه مجاهدان در غربت، به این موضوع مفصل پرداختم. دوستان در حال تدوین منظومه فکری رهبر شهید در حوزه تعلیم و تربیت هستند. این منظومه را با بنیاد حفظ و نشر آثار رهبر شهید و رهبر انقلاب هماهنگ و تدوین می‌کنیم و در کتب درسی به بهترین شکل جانمایی خواهیم کرد.

کاظمی افزود: بخش دیگر کار ما در این حوزه، معطوف به فعالیت‌های فوق‌برنامه در معاونت پرورشی است.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امسال مهر متفاوتی داریم. در مهرماه، مدارس با رنگ و بوی شهادت رهبر شهید مواجه خواهند بود. تبلور هویت دینی، ملی و انقلابی، عشق به رهبر شهید و بیعت با امام شهید را خواهیم دید.

وی گفت: در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز ظرفیت بالایی وجود دارد و این مجموعه از هم‌اکنون در حال تهیه مستند در این حوزه است.

 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت